Помощ! Мама и бебе търсят велосипед!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Помощ! Мама и бебе търсят велосипед!

Мнениеот valjordan » Пон Май 21, 2012 9:30 am

Нека не си мерим столчетата, мъчим се да помогнем, нали?
А столчето, което си показал, е предно, и ако го монтираш отзад, не само че ще опира, но и детето ще лежи, вместо да седи :beer:
valjordan

Рейтинг: 1230

Мнениеот Plamen_EM » Пон Май 21, 2012 10:33 am

"Със сигурност тези столчета, които се закрепват към рамката с едни пружини не стават. Защото по дупките столчето се клати и опира в задното колело. Демек трябва да се сложи много високо, което толкова ти измества центъра на тежестта, че става почти некараемо. Има едни столчета, които се закрепват върху една стойка, подобна на заден багажник за велосипед. Те по-стават, защото детето е по-ниско. Но пък са и по-скъпи."
"За опирането в задна гума - може и да не опира."

"Аз съм имал ето това столче задно:"
"А столчето, което си показал, е предно, и ако го монтираш отзад, не само че ще опира, но и детето ще лежи, вместо да седи "

Погледни какво съм написал и ти колко неадекватно ме коментираш. Ако това ти е виждането за помагане ...
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот Nadicako » Пон Май 21, 2012 2:36 pm

Радвам се, че се обсъжда темата и че се включиха родители с опит! :clap: Колелото вече е налично, със ъпгрейда не бързам, спокойно... :) през повечето време ще карам сама така или иначе... Въпроса е да избера нещо, което ще ми върши работа в извънредни ситуации, когато трябва да ида някъде в съседството, а не разполагам с време или сили да нося малкото на ръце или да бутам количка. До яслата, докато минем всичките пешеходни пътеки, е ясно, че половината път ще бутам велосипеда, вместо да карам. Но по-добре така, отколкото да ме заболява гръб и кръст. Първо се спрях на столче, понеже си мислих, че е поудобно в нашия случай: 1. Няма да имам проблем с качването в асансьора, няма да има нужда от допълнително пространство, защото си е в/у велосипеда, 2. След като оставя детето на градина, мога да поема направо към работа, без да има нужда да се върщам в къщи и да свалям аксесоари. Но безопастността със сигурност е най-важното нещо! Ще помисля и ще гледам да тествам преди да взема окончателно решение. Благодаря за мненията! :)

Иначе, ако ще е столче, решила съм да е задно. Не съм се спряла на конкретен модел, но нещо от сорта на тези:
http://screambikes.eu/bg/aksesoari/4825 ... clamp.html
http://screambikes.eu/bg/detski-stolche ... li-b1.html
http://screambikes.eu/bg/detski-stolche ... r-fox.html

Не знам какво имате предвид под "пружини". Всичките, които съм гледала са със тази система: http://screambikes.eu/bg/detski-stolche ... lelli.html
Обичам предизвикателствата!
Аватар
Nadicako

Рейтинг: 1220

Мнениеот Dolph » Пон Май 21, 2012 3:22 pm

Аз вчера в Борисовата градина видях баща с подобна седалка поставена на същото място като на това в линка.Стори ми се доста удачно.
http://www.google.com/imgres?um=1&hl=en ... 72&bih=519
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот pascoff » Пон Май 21, 2012 4:07 pm

Коментирате, че няма татковци (и майки), каращи децата си на велосипед - е има :) Имаме и двата варианта, коментирани по-горе - 2 столчета за велосипед, закрепващи се отзад - едното на багажник, другото на седалковата тръба. Имаме и ремарке за 2 деца. При описааните от Nadicako условия, мисля че за нея столчето е по-удачен вариант. Да, по-неудобно е от ремакето определено, но сигурността е по-важна в случая и няма как да се пренебрегне. Визирам маневрирането с ремарке из улиците на града, особено ако е тясно и има препядствия от рода на тротоари и паркирали автомобили. Ако имаме данни за маршрута, може да дадем по-адекватен отговор кое е по-удачно и дали няма алтернативни варианти.
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nadicako » Вто Май 22, 2012 4:13 pm

И така... след като оцеляхме земетресението снощи, продължаваме с размисли и страсти... :D

Познавам родители, които си возят детето на столче, даже се каним скоро да караме заедно с малчуганите. С детето смятам да се движа предимно в Люлин, където живеем. Маршрута ще е между Люлин 10 и Люлин 7.

Първото неудобство е, че пътя до детската ясла е през Царица Йоана, затова ще имаме доста минаване по пешеходни, легнали полицаи и т.н. Второто, което ме смущава повече, е тунела (или ускорителят за елементарни... както обичат да му казват :evil: ). Минавала съм отгоре, през Западен парк и по Сливница, но никога не съм влизала в тунела, защото там вече ме е страх, дори и сама!

Някак си, по Сливница ме кефи най-вече, защото карам по бус лентата, без да се притеснявам от автомобили, без да се бавя, а автобусите като спират по спирките така и не ме настигат.

И сега се сещам за още един плюс от столчето... :idea: Ако евентуално тръгна към центъра с детето (през почивните дни, за разходка) мога да ползвам метрото, вместо да карам по булевардите. Вие какво мислите, възможно ли е?
Аватар
Nadicako

Мнениеот BlindVictim » Вто Май 22, 2012 11:19 pm

Вътре в тунела е гадничко. Не е приятно за минаване, особено ако не искаш да се нагълташ с изгорели газове. Ето моя маршрут през парка. Не знам доколко ще е удобно за преминаване с детското столче, тъй като трябва да се премине ж.п. линията.

Линк
Аватар
BlindVictim

Рейтинг: 1205

Мнениеот велосираптор » Пет Май 25, 2012 8:02 pm

аз имам столчето от третия линк -http://screambikes.eu/bg/detski-stolche ... r-fox.html "Мр Фокс" от 5 години с него возех единия си син , сега и другия.мисля че то е по-удачния вариант, заради възможността му да пружинира и да обира вибрациите.детския гръбначен стълб не е с много дебели дискове между прешлените и е добре да го щадим.Казваш че бебето е 12 кг-имай предвид че преди 18тия месец гръбначния му стълб не е готов за този тип возене въобще :nono: !! а седалката я дават да носи до 22 кг.пробвал съм с 20 кг- никакъв проблем през бордюри и прочее.понеже рамката ми е малко ниска-наистина, като поотраснат- краката им почват да ми опират в петите и леко пречат на карането,за да не става така трябва стойката му за закрепване да я монтирам на тръбата на седалката, но това не се препоръчва от производителя и не ми стиска да пробвам...много съм доволен от столчето-много пари за бензин ми е спестило ! има и едно друго малко неудобство - за да събера байка в асансьор за 4 човека трябва да разкача столчето, но вече съм му свикнал дотолкова, че не ми прави впечетление.откъм безопастност-един път поради моя глупост оставих големият ми син/тогава беше на 3 и половина/ в столчето вързан и подпрян за една стена и отидох на 4 метра да прибера забравената топка :crazy: , той се оттласна от стената и падна заедно с колелото настрани -освен че се уплаши нищо друго не му стана.не съм имал проблем със странично залюляване, но малкия много се кефи когато се люлее нагоре-надолу по неравностите на пътя и като се случи дълго време да караме по хубав асфалт започва сам да се тръска, понеже му липсват копките :D. никога не съм съжалявал че съм го купил.
велосираптор

Рейтинг: 1200

Мнениеот Nadicako » Нед Май 27, 2012 10:02 pm

@BlindVictim: Благодаря за линка, първо ще го изпробвам сама! :)

@велосираптор: Благодаря за информацията! Човек никога не може да предвиди следващото действие на малчуганите и винаги трябва да е на щрек! :D Важното е да не се стига до по-сериозни инциденти! Иначе малката е вече над 2г. но тежи 12кг, понеже е много финна. Също много обича да се друса и сигурно ще й е забавно! :8D:
Казвате, че рамката ви е ниска, т.е. няма възможност столчето да се постави на по-високо... това зависи от модела или от размера на самата рамка?
Аватар
Nadicako

Мнениеот велосираптор » Пон Май 28, 2012 1:27 am

предполагам ,че повече зависи от модела.аз карам рамка от SPRINT APOLON
велосираптор

Мнениеот contty » Пет Юни 01, 2012 6:46 pm

:wavey:

От доста време обмислям столче за лапето, че да мога да карам, обаче има някои неща върху, които умувам:

- столче или каляска(т.е. ремарке) - това напоследък ми го предлага таткото, ама ме притеснява маневреността(липсата И). Изглежда много готино, но пресичането на улици с такова :crap: Принципно пресичам възможно най-бързо и колите минават на две педи зад мен, а ако има ремарке на колелото - още поне 2 метра зад мен... не ми се струва сигурна тая работа... а и петте етажа без асансьор са ми невъзможни с колело, ремарке и дете :bigeyes:
- Ако е столче - такова за монтаж на колчето на седалката или върху багажник?
Тези за багажника стават за доста дълго време, докато за колчето на седалката са до 15 кг. От др. страна за гръбначния стълб на детето... А и рамката на колелото ми не е женска, та би било доста интересно моето качване/слизане :lol:

Абе най-добре бабите да си гледат внуците, а родителите да са си свободни :rofl:

Nadicako, купи ли столче? Тества ли?
кратка схватка и наново ескадроните летят...
Аватар
contty

Рейтинг: 1545

Мнениеот Nadicako » Съб Юни 02, 2012 9:56 am

Здравейте! :wavey:
Радвам се, че имам съмишленици по въпроса! :D
Аз вече реших, че за нас най-добре ще е столчето, което се закача за рамката на велосипеда. Още не съм взела, понеже и аз самата не карам последните седмици, заради лошо време, ангажименти и т.н. Но непременно ще пиша щом взема и го тествам!

Иначе още разсъждавам върху това, кое да избера от следните два модела:
http://screambikes.eu/bg/detski-stolche ... tml#idTab1
http://screambikes.eu/bg/detski-stolche ... r-fox.html

Не виждам никаква разлика между двете, освето това, че едното има една екстра - възможност за прикрепяне на каска.

По спецификация и двете издържат до 22кг, нищо че се поствят на рамка, вместо на багажник. Т.е. ако ги сравняваме със столчето за багажник по този критерий, не виждам никакъв недостатък, би трябвало да се използваеми еднакво дълго. ;)
Аватар
Nadicako

Мнениеот Nadicako » Съб Юни 02, 2012 10:22 am

Забравих да уточня, че и моя велосипед не е със женска рамка, но аз си падам по мъжките модели! :8D: Може би трябва някой от татковците да сподели дали има препятствия с качването/слизането, когато детето е отзад на столчето... не ми се струва сложнотия, но може би защото не съм пробвала! :lol:
Аватар
Nadicako

Мнениеот велосираптор » Нед Юни 03, 2012 8:03 am

права си че особена разлика между моделите няма.по-ефтиния е с повече овори на гърба и вероятно заради по-малкото материал за производството му и цената е такава :D .аз съм с Mr Fox 5-та година...не е мръднало.сега се сещам...като гледам снимките коланите на втория модел В1 имат подвижни оширения на раменете,които МR Fox няма/но аз лично никога не съм страдал от този факт/.
колкото до качването на байка със закачено столче с дете в него- трудничко е малко, ама се свиква/като му хванеш цакта веднъж/.
но удоволствието да видиш радостта на детето че ще ходи на разходка с голямото колело си заслужава и напълно компенсира оостаналите неудобства ;)
велосираптор

Мнениеот Nadicako » Нед Юни 03, 2012 9:10 am

Страхотно! :agree: Благодаря!
Аватар
Nadicako

Мнениеот contty » Пон Юни 04, 2012 11:57 am

Ето още една идея за колело и столче за дете.
Изображение
Засичам една майка с такова и си вози детето всеки път(само седалката не е като на снимката, а като обсъжданите тук). Според мен е супер удобно. Даже майката, която засичам си е сложила и мотор и катери "монцата" в Южния без проблем. :bowdown:

Оф, дано не е прозвучало като реклама :crap:

Сори за голямата снимка.
Аватар
contty

Мнениеот Nadicako » Пон Юни 04, 2012 1:29 pm

:clap: Идеално! Изглежда много стабилно! :agree:
Аватар
Nadicako

Мнениеот valjordan » Чет Юни 07, 2012 4:29 pm

Изображение
Монтаж на седалковата тръба, а не на рамката. Долният край на тръбата трябва да подминава местото на заварката. Осигурява огромно разстояние под седалката, а на детето комфорта да гледа света, а не моя гръб.
valjordan

Рейтинг: 1230

Мнениеот kir40 » Пон Юни 11, 2012 11:56 am

DRAG HACKER 26" това е подходящия велосипед
kir40

Рейтинг: 1115

Мнениеот Nadicako » Пон Юни 11, 2012 12:32 pm

@valjordan: Ахам... сега разбрах каква е разликата! :agree:
Аватар
Nadicako

Мнениеот contty » Нед Юни 24, 2012 2:03 pm

Имаме си каляска за принцесата. :8D:

http://postimage.org/image/r8dqtls5j/
http://postimage.org/image/ym38mtrfv/

Аз карам след таткото с каляската и слушам коментарите. Всички са, меко казано, възхитени :bowdown: :clap:

+: лапето се кефи, комфортно му е, има място за багаж, лесно се сгъва...
-: по-широка е от рампите( трябва да изтеглиш през стлбите), трябва гараж, маневреността е както се предполага.., по улица с две платна не става да те изпреварят ако отсреща има коли.

С други думи - за Холандия е перфектно :look: За България - по велоалеите и парковете, по улиците аз не бих посмяла.
Аватар
contty

Мнениеот Nadicako » Нед Юни 24, 2012 9:44 pm

Ей суперррр! :) Много се радвам за вас! :clap: :clap: :clap: Изглежда страхотно, със здраве да я ползвате!

И аз имам същия проблем със шините с бебешката количка... как ги храня на ум тези изпълнители всеки път... (добре, че на метростанциите по центъра има чужденци да подадат ръка! :erm: е, има и изключения де! ;) )
Аватар
Nadicako

Мнениеот pascoff » Пон Юни 25, 2012 9:51 am

contty написа:Имаме си каляска за принцесата. :8D:

http://postimage.org/image/r8dqtls5j/
http://postimage.org/image/ym38mtrfv/

Аз карам след таткото с каляската и слушам коментарите. Всички са, меко казано, възхитени :bowdown: :clap:

+: лапето се кефи, комфортно му е, има място за багаж, лесно се сгъва...
-: по-широка е от рампите( трябва да изтеглиш през стлбите), трябва гараж, маневреността е както се предполага.., по улица с две платна не става да те изпреварят ако отсреща има коли.

С други думи - за Холандия е перфектно :look: За България - по велоалеите и парковете, по улиците аз не бих посмяла.

Честито! :) От къде е взехте ако не е тайна?
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Рейтинг: 2000

Мнениеот contty » Сря Юни 27, 2012 5:48 pm

pascoff написа:
Честито! :) От къде е взехте ако не е тайна?

От магазина на Дани.
Аватар
contty

Мнениеот _SoRa_ » Нед Апр 06, 2014 2:43 pm

Тъй ... да се извиня, че бутам стара тема, но и аз вече търся велосипед, на което да монтирам столче. Велосипеда ще се кара предимно в града и на кратки /20 км./ разходки основно по черен път и асфалт. За сега се спрях на Ферини Р1, най- вече щото парите все не стигат. Стола още не го знам какъв ще е. Ремарке по нашите улици е абсурд да сложа. Ще водя сина до яслата и от там до университета /не искам да съм спонсор на таскитата :D /.
Колелце до най- много 450- 500 лв. си търся, нямам против да е използвано /втори крака и ръце :D /.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти