ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

Мнениеот PtD » Нед Юни 10, 2012 10:30 pm

Grash написа:За да караш в софийския трафик трябва да си много съсредоточен, да мислиш със 7 хода напред и да си готов аз всякакви ситуации.

Доста помага и ако си практикуващ шофьор - тогава горе-долу си наясно какво може да очакваш от шофьорите и откъде може да ти дойде изненадата.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот krach » Пон Юни 11, 2012 7:13 am

PtD написа:
Grash написа:За да караш в софийския трафик трябва да си много съсредоточен, да мислиш със 7 хода напред и да си готов аз всякакви ситуации.

Доста помага и ако си практикуващ шофьор - тогава горе-долу си наясно какво може да очакваш от шофьорите и откъде може да ти дойде изненадата.

+1
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот b1k3ra » Пон Юни 11, 2012 7:44 am

А ако си карал мотоциклет 3 години из трафика, с велосипеда ти се вижда като разходка в парка :D

На който му е интересно, из мото форумите има доста добри и полезни теми за градско каране. Много полезни са и за велосипедисти.
XC setup: Ram XC1 26", 2х10, SR Suntour Axon RL - 10.29 kg
Road setup: Ram XC1 26", Java carbon rigid fork, Schwalbe Kojak 1.35 - 9.465 kg
b1k3ra

Рейтинг: 1475

Мнениеот veskoz » Пон Юни 11, 2012 8:36 am

b1k3ra написа:А ако си карал мотоциклет 3 години из трафика, с велосипеда ти се вижда като разходка в парка :D
На който му е интересно, из мото форумите има доста добри и полезни теми за градско каране. Много полезни са и за велосипедисти.

Освен броя на колелетата мотора и велоисипеда нямат нищо общо. Пример - при удър отзад, задното колело на мотора рядко влиза под бронята на колата за разлика от велосипеда. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот PtD » Пон Юни 11, 2012 9:09 am

b1k3ra написа:А ако си карал мотоциклет 3 години из трафика, с велосипеда ти се вижда като разходка в парка :D

Факт :agree:

veskoz написа:
Освен броя на колелетата мотора и велоисипеда нямат нищо общо.

Всъщност имат доста общо. Само че при моторите всичко е уголемено, вкл. и щетите. Например, ако се хързулнеш настрани с колелото, ставаш, отупваш се, поглеждаш има ли щети и продължаваш. А с мотор имаш допълнителни 200 кг на места ръбаво желязо, което ти се приземява върху крака. Отделно скоростите са малко по-височки.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот b1k3ra » Пон Юни 11, 2012 9:57 am

Имат общо защото и двете превозни средства са все пренебрегвани участници от движението, които винаги го отнасят при инцидент.
Основното е в това да си изградиш правилни навици и умението да предвиждаш конфликните ситуации. Да караш така, все едно си невидим за всички и само от твоите реакции и начин на придвижване си зависи пристигането, за където си тръгнал.
Да предусешташ типовете олигофрени зад волана и неочакваните и нелогични техни действия, които биха те застрашили.
Малко е трудно да се опише с 2 думи, но определено с течение на времето се придобиват някои способности, които биха конкурирали доста успешно разни врачки, екстрасенси и тем подобни паранормални образи от телевизиите.
b1k3ra

Мнениеот Dolph » Пон Юни 11, 2012 10:16 am

Накрая да не излезе, че повечето велосипедисти сте и мотоциклетисти :D

Аз колелото го използвам както вече казах за спорт и разнообразие.Докато си карам ми се случва да говоря по телефона или ям сладолед(не много често) или нещо подобно,мен каране по тротоара си ме устройва идеално и вероятността някой да ме отнесе е много малка.Наблюдавам, че и доста хора карат като мен,по "hardcore" карачите са на платното и пресичат големите булеварди заедно с колите.Онзи ден рейс 204 мина на "2см" от мен карайки по ул.Дойран,защото в дясно има паркирали коли и няма много място,еми не е приятно усещането,сори!Заради трафика и шума автобуса не се чуваше въобще и като профуча покрай мен изтръпнах,а бях нещо залитнал на ляво 50см(например да избягам от дупка)............. :xx(:
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот autosvet » Пон Юни 11, 2012 10:24 am

Относно инцидентите моторите и велосипедите имат прилика точно само по броя на колелата и отношението на другите към тях.

Като се има предвид, че повечето кофти инциденти с велосипедисти са от рода "не го чух и не го видях", "изскочи изведнъж пред мен" то мотора и мотопеда имат предимството, че се чуват много повече и от доста по-далеч. Отделно, че заради масата не са толкова маневрени като велосипеда и доста по-трудно изненадват другите участници. Все пак не е това темата да се сравнява кой вид превозно е по-опасно. Има места където е по-добре да се направиш на пешеходец с велосипеда. Да се върнем в началото на спора - повечето велосипедисти преминават Орлов мост през подлезите и пешеходните пътеки.

На сайта имаше препоръки и съвети как да се кара безопасно с велосипед.

П.П. Колкото и опит да имам по пътищата все се намира някой необикновен "талант" който да ми покаже нов модел идиотия.
Последна промяна autosvet на Пон Юни 11, 2012 10:50 am, променена общо 1 път
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот Dolph » Пон Юни 11, 2012 10:33 am

autosvet написа:П.П. Колкото и опит да имам по пътищата все се намира някой необикновен "талант" който да ми покаже нова модел идиотия.

+1,вчера гледах едни такива изпреварващи през аварийната лента на път в ремонт, между знаците за задължително движене в лява лента,те си пердашиха през банкета(няколко коли) от дясната страна..... :crazy:

По темата:
http://www.gustonews.bg/?page=article&instanceID=18691
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Аватар
Dolph

Мнениеот hitar_potter » Пон Юни 11, 2012 1:50 pm

autosvet написа:Като се има предвид, че повечето кофти инциденти с велосипедисти са от рода "не го чух и не го видях", "изскочи изведнъж пред мен" ... не са толкова маневрени като велосипеда и доста по-трудно изненадват другите участници
Чакай малко сега, ти като караш на улицата, се чудиш как по-ефективно да изненадаш другите участници в движението ли? Ако си говорим за това, проблемите с автомобилите са гарантирани.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот autosvet » Пон Юни 11, 2012 1:59 pm

Защо направо не напишеш цялото мнение на обратно и после не зададеш въпроса какво съм имал предвид?
Аватар
autosvet

Мнениеот hitar_potter » Пон Юни 11, 2012 2:02 pm

Ами ти точно твърдиш, че велосипедистите са виновни - че изскачат непредвидимо, че правят резки маневри и прочее. Ако човек кара така, няма как да очаква някой шофьор да го пази.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот krach » Пон Юни 11, 2012 2:34 pm

Проблема с криволиченето и изненадването си има лесно решение за което не е нужно да си ядрен физик: Караш малко по - далече от бордюра, като видиш че има спрели коли си се изнасяш преди да стигнеш до тях или изобщо си държиш линия така че да не правиш вълнообразни движения по платното. Дори и тогава се случва да излезе дупка, която да преподложим не си видял. Но знаейки къде се намираш няма да я заобиколиш, а минаваш през нея ( какво пазиш, гърнето?). Разбира се ако имаш време гледаш има ли няма ли коли и заобикаляш.
Доводите че видиш ли злите шОфери не ни пазят, издишат и то яко: Най - ми е любимо карам си аз (според правилника в дясно) и пред мен велосипед (в насрещното). Аз ли да мина от външната му страна той ли, а трафик си има и заради подобен ДИГИТАЛЕН ИДИОТ (без извинение, който кара така да го прочете пак ...ИДИОТ) се създават потенцялни ПТП. Другото което е кръстовищата без значение от цвета на сфетофара се пресичат на длъж и на шир. Нужно ли е да споменавам без светлини и тн.
Така че тези инциденти едно 60% са виновни НЕ автомобилите ами велосипедите.
Няма как да зачиташ някой който си мисли че закона не е за него.
krach

Мнениеот hitar_potter » Пон Юни 11, 2012 2:41 pm

krach написа:Проблема с криволиченето и изненадването си има лесно решение за което не е нужно да си ядрен физик: Караш малко по - далече от бордюра, като видиш че има спрели коли си се изнасяш преди да стигнеш до тях или изобщо си държиш линия така че да не правиш вълнообразни движения по платното. Дори и тогава се случва да излезе дупка, която да преподложим не си видял. Но знаейки къде се намираш няма да я заобиколиш, а минаваш през нея ( какво пазиш, гърнето?). Разбира се ако имаш време гледаш има ли няма ли коли и заобикаляш.

Анджък :agree:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Hell_Man » Пон Юни 11, 2012 8:38 pm

Dolph написа:Накрая да не излезе, че повечето велосипедисти сте и мотоциклетисти :D

Не знам дали ще излезе, но аз съм и определено има доста прилики между едното и другото в градски условия.

autosvet написа:Относно инцидентите моторите и велосипедите имат прилика точно само по броя на колелата и отношението на другите към тях.
Като се има предвид, че повечето кофти инциденти с велосипедисти са от рода "не го чух и не го видях", "изскочи изведнъж пред мен" то мотора и мотопеда имат предимството, че се чуват много повече и от доста по-далеч. Отделно, че заради масата не са толкова маневрени като велосипеда и доста по-трудно изненадват другите участници. Все пак не е това темата да се сравнява кой вид превозно е по-опасно. Има места където е по-добре да се направиш на пешеходец с велосипеда. Да се върнем в началото на спора - повечето велосипедисти преминават Орлов мост през подлезите и пешеходните пътеки.
На сайта имаше препоръки и съвети как да се кара безопасно с велосипед.
П.П. Колкото и опит да имам по пътищата все се намира някой необикновен "талант" който да ми покаже нов модел идиотия.

Да не ги мерим, но като те блъснат докато си с мотора, ги чуваш абсолютно същите. Единственото предимство на мотора е, че е по-пъргав и можеш да избягаш от някаква ситуация, ако реагираш светкавично, не дай Боже до там да опрат нещата. Но само до там - иначе си е същото.
Толкова с offtopic-а. Всеки ден се прибирам от Сточна до Хладилника (Сточна, Левски, Спортна палата, Поп, НДК, бул. Витоша, Южен) и се замислих, че на идване пресичам Спортната с колите на светофара, но на връщане задължително минавам в подлезите на Ректората и на Спортната. Дори не се бях замислял, че го правя, но фактът, че имаме откъде да минаваме под булевардите си е ключов, особено като става въпрос за едно и също кръстовище и не е нужно да се катерят стълби.

Скорошен инцидент: беше под моста за летището - беше нощем 22:30 ч., карах от Дружба 1 към Дружба 2 и реших да хвана и двата светофара. Набрах до около 35 км./ч. когато изведнъж усетих, че губя управление, колелото потегли рязко надясно към един стълб и го ударих челно... Единственото, което успях да направя беше да протегна ръка напред, като в Матрицата, и да смекча удара и да си приведа брадичката, та само каската и ръкавиците се ожулиха. Е, и малко краката и си скъсах маратонката...
Оказа се, че тия общински тъпунгери изрязали 10 см. дълбока дупка в асфалта, за ремонт, във възможно най-тъмния участък на пътя и не са сложили никаква маркировка. Писах на общината, а вдругиден ще си взема отпуска и ще подам оплакване по всичките му там тиртипи. Сигурно ще се опитат да ме минат с: "Не си карал със скорост подходяща за участъка", но аз ще им задам въпроса: "Какво би станало с моторист, който определено при потегляне от единия светофар, няма да се бави с 15 км./ч. на кръстовището, за да се съобразява с ВЕРОЯТНА неуредица в пътната обстановка?". А ако ми излязат с "Ами то вече е оправено" ще се нагърбя с фотоапарата и ще си загубя цялата седмица в снимане на ситуации, които още не са оправени и ще им ги подавам една по една по каналния ред.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот b1k3ra » Пон Юни 11, 2012 9:49 pm

Hell_Man написа:Писах на общината, а вдругиден ще си взема отпуска и ще подам оплакване по всичките му там тиртипи. Сигурно ще се опитат да ме минат с: "Не си карал със скорост подходяща за участъка", но аз ще им задам въпроса: "Какво би станало с моторист, който определено при потегляне от единия светофар, няма да се бави с 15 км./ч. на кръстовището, за да се съобразява с ВЕРОЯТНА неуредица в пътната обстановка?". А ако ми излязат с "Ами то вече е оправено" ще се нагърбя с фотоапарата и ще си загубя цялата седмица в снимане на ситуации, които още не са оправени и ще им ги подавам една по една по каналния ред.

Това е правилното решение.
Проблема обаче е, че дори и да ги осъдиш, пак ние ще си платим чрез данъците. Докато няма персонална отговорност на длъжностни лица им е през ... за дела, жалби и т.н.
Ака поне да им създаваме малко работа.
b1k3ra

Мнениеот cvb » Вто Юни 12, 2012 8:48 am

майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот Dolph » Вто Юни 12, 2012 10:49 am

Девет са най-опасните места за колоездачите, които тръгнаха по улиците в София в първите топли дни. Това са предимно централните части на града, където има синя зона, както и по-натоварените кръстовища, съобщи за „Монитор” гл. инспектор Любимир Костадинов, началник-сектор „Пътна полиция” към СДВР. Заради паркираните коли велосипедистите са принудени да карат по пътното платно, а много от тях не спазват сигнализацията на светофарите. Така в четвъртък пострада велосипедистка, която прелетя на червено на Орлов мост и се удари в полицейски автомобил. За щастие жената се отърва само със сцепена буза и без по-сериозни наранявания.
Велосипедистите обаче не се съобразяват с това и в час пик се промушват между автомобилите, не обръщат внимание на знаците, не сигнализират за намеренията си и често се озовават на капаците на возилата. Заради нарушенията само за миналия месец са
санкционирани около 12 колоездачи
Глобите им се налагат с фиш, който започва от 10 лева и стига до 50 лева.
„Освен към тези критични места пращаме всеки ден и екипи в крайните квартали, където колите летят с бясна скорост по малки улички”, обясни още Костадинов.
Според него обаче е необходимо както колоездачите, така и шофьорите да бъдат толерантни един към друг.
Колоездачите били проверявани най-вече от мотопатрулите, които излязоха по столичните улици през топлите дни.
В последния работен ден екип на вестника присъства на подобна проверка на колоездачи на велоалеята до „Пирогов”. Там екип от трима полицаи от столичния КАТ спираха преминаващите велосипедисти, за да видят дали имат всички необходимите неща, които се изискват от закона.

http://www.monitor.bg/article?id=341512
Аватар
Dolph

Мнениеот Dolph » Вто Юни 12, 2012 12:14 pm

В дъното на същата статия:

"Обучават ги доброволци
Столични активисти са се нагърбили със задачата да обучават велосипедисти, така че да не пречат на движението и да запазят самите себе си здрави. Първото планирано учение е на 16 юни в София. Проектът цели активното включване на доброволци колоездачи в изработване на велосипедна политика за град София. В рамките на 6 месеца чрез няколко проучвания на потока на велосипедисти в столицата ще разработят наръчник за безопасно каране в града. Организаторите твърдят, че ще отправят конкретни предложения към Столичната община, а също ще създадат и разпространят за свободно ползване изготвения наръчник."

http://www.monitor.bg/article?id=341512
Аватар
Dolph

Мнениеот Alpina » Вто Юни 12, 2012 12:40 pm

За мен проблема идва от следното - автомобилистите на теория трябва да са запознати с правилата и това, че трябва да пазят останалите участници в движението, особено по-уязвимите. Все пак получавайки книжката - те са поискали и съгласили с това. Най-вече носят отговорност именно защото трябва да са запознати с правилата.

Велосипедистите пък от друга страна рядко са обучавани за това как трябва да се държат на пътното платно и най-вече смятат че нямат никакви отговорности и задължения, а само права. Нещо което съвсем не е така. Но докато едно време още от училище е имало часове по безопасност на пътя, в които поне малко се е полагало усилие в тази насока, то сега (до колкото съм запознат) няма нищо такова и масата велосипедисти е на принципа "аз съм цар на пътя".

Не смятам за редно някой, който не спазва елементарни правила, от своя страна да претендира за спазване на такива от другите - спрямо него.

Хубаво е, че някой се опитва да учи велосипедистите на правилата, но докато изпълнителната власт не почне да глобява - едва ли ще има особен стимул да се учи. Най-вече точно тези, които не проявяват интерес към това са вероятно най-големите идиоти на пътя. Естествено - това няма да реши всички проблеми, но докато някой си мисли че никой за нищо няма да го пипне - едва ли ще положи усилия за каквото и да е било, а после роднините му и "масата" веднага ще почнат да сочат с пръст шофьора, само защото той е бил на неподходящото място, в неподходящото време около неподходящия идиот.

А ще помоля без смешни теории за това, че всеки с кола трябва да може да реагира във всяка ситуация и носи дори частична вина, само защото е ударил велосипедист. Смешно е и много бързо и лесно може да бъде доказано дори на велосипедист :)

Надявам се и на това, че ако някой обучава велосипедисти не е само в това, че те имат права и всеки е длъжен да се съобразява с тях, но не мога да го коментирам, тъй като не съм запознат с това кой какво и как.

Вече съм казвал какво мисля за тези, които безразсъдно и най-вече предизвикателно и нагло преминават на червено, през натоварени, а и не чак толкова натоварени кръстовища... Едва ли си заслужава да го повтарям :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот autosvet » Сря Юни 13, 2012 9:05 am

В края на светлия социализъм ходех в кварталната детска градина. В дворчето й имаше направено полигонче със светофарна уредба, маркировка, пешеходни пътеки. Много културна от сегашната ми гледна точка история. Та на 4-5 годинки и веднъж на 2 месеца ни тренираха как да се кара и основните правила за движение по пътищата. Имахме ППС триколки и "Зайки" с помощни колела, майки с колички, пешеходци по един и на групички, регулировчик и т.н. Беше си забавно, а явно и полезно.
Та пътната култура трябва да се учи още от ранна възраст, а не на 4 годишно дете да му преподаваш английски :crazy: преди да знае български, както е модерно в детските сега. А също така и да се повтарят нещата в началното, основното и средното училище, но да не е като лекция от някой униформен чичко, а по-скоро да е нещо практическо и на по-големите да им пускат и някоя снимка или видео от катастрофа като им обясняват и малко биомеханика. А за велосипедите да се набляга в началното и основното, когато хлапетата започват да карат повече.
Аватар
autosvet

когато кретен срещне дебил

Мнениеот konopr » Сря Юни 13, 2012 11:38 am

вчера точно това ми се случи - перкам си аз през Борисовата с 35-40 км/ч и съм набрал за едно скокче. Нещеш ли пред скока изникна един колега с колело, който ме видя като бях поне 20 мерта преди да стигна скока. Аз си викам '"човека ме видя и ще се мръдне, а и е карач, знае как да реагира", ама не, дебилът не помръдна до последно, само гледаше дебилно приближаващият се към него кретен. За да не го нацеля дадох малко в страни във въздуха и скок, полет 4-5 м, човка и още 2-3 м полет с 30-40 км/ч без байк. За първи път се пребивам на този скок, а съм го скачал с висока скорост над 100 пъти

Резултати:
- невредим дебил
- кретен с изваден лакът други по леки травми
- байк с криви лапа и кормило

Ако:
- дебилът беше мръднал дори един метър, за което имаше предостътчно време, това нямаше да се случи
- бях намалил предварително и спрял, това нямаше да се случи, но това беше сравнително рисковано

Изводи:
- Инцидентите стават навсякъде, не само по шосетата, като местата където има хора пешаци/велосипедисти/автомобилисти май, са най-опасни (човешки фактор).
- парковете не са трасета
- по възможност не се доверявайте на реакциите на друг човек, особено ако не го познавате, защото може да се окаже неадекватен дебил
Аватар
konopr

Мнениеот Dolph » Сря Юни 13, 2012 11:49 am

Не знам къде е това скокче(дали е оградено или не),ама какво правим акона мястото на човека с колелото е 3 годишно дете търкалящо топка по земята или 2 майки с колички които си говорят и въобще не те чуват?Монетата винаги има 2 страни,винаги!
Аватар
Dolph

Мнениеот konopr » Сря Юни 13, 2012 12:19 pm

ако беше дете или бавно посвижни майки и т. н. , стоп веднага, ама подозирах, че имаше горе-долу подвижно мислещо същество пред мен....обаче грешка!
Аватар
konopr

Мнениеот 7.62 » Сря Юни 13, 2012 12:54 pm

За "батката" дето онзи ден (понеделник - 11.06.2012), към 18:00 часа, караше оранжев specialized, след Сточна гара - в буслентата на Данаил Николаев - БЕЗ РЪЦЕ на кормилото, попийвайки газирана напитка... ЕВАЛАТА, батка - изключително малоумна постъпка... Само ще ти кажа, че водачът на автобус 305 истински ще се изкефи да мине на 2 см от тебе и ти евентуално да станеш на пастет - да не дава Господ...

п.п. и още нещо - ако някой не знае - в града винаги се кара плътно вдясно, по посока на движението; повече хора, каращи ми насреща и гледащи сълзливо за да ги пусна към бордюра, а аз рЕзко да трябва да се изнеса към минаващият до мен с 110 бетоновоз, няма да толерирам... и даже съобразно ситуацията нещата може да тръгнат лошо за тях.
Ти ме държиш за десницата
Аватар
7.62

Рейтинг: 1263

Мнениеот krach » Сря Юни 13, 2012 1:06 pm

7.62 написа:За "батката" дето онзи ден (понеделник - 11.06.2012), към 18:00 часа, караше оранжев specialized, след Сточна гара - в буслентата на Данаил Николаев - БЕЗ РЪЦЕ на кормилото, попийвайки газирана напитка... ЕВАЛАТА, батка - изключително малоумна постъпка... Само ще ти кажа, че водачът на автобус 305 истински ще се изкефи да мине на 2 см от тебе и ти евентуално да станеш на пастет - да не дава Господ...

п.п. и още нещо - ако някой не знае - в града винаги се кара плътно вдясно, по посока на движението; повече хора, каращи ми насреща и гледащи сълзливо за да ги пусна към бордюра, а аз рЕзко да трябва да се изнеса към минаващият до мен с 110 бетоновоз, няма да толерирам... и даже съобразно ситуацията нещата може да тръгнат лошо за тях.

Последно време масова практика става да карат в насрещното. И на мен ми се е случвало няколко пъти да карам в насрещното но когато видя да приближава велосипедист се хвърлям в страни (посока банкета) случвало ми се е да скоча от колелото и да си го пренеса през мантинелата (човека оцени това).

Но има страшни ДЕБИЛИ дето грам от грам не отбират и спрях да толерирам това. Като се засечем и съм в правото си той да ме заобикаля спира или да лети каквото иска да прави. Вчера към 18 часа на центъра по хигиена имаше един такъв слабоумник.
krach

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Юни 13, 2012 1:18 pm

krach написа:
7.62 написа:Последно време масова практика става да карат в насрещното. И на мен ми се е случвало няколко пъти да карам в насрещното но когато видя да приближава велосипедист се хвърлям в страни (посока банкета) случвало ми се е да скоча от колелото и да си го пренеса през мантинелата (човека оцени това).

Има някакво супер криво разбиране, че колоездачите ТРЯБВА да се движат в НАСРЕЩНОТО.... Не е истина колко нерви съм хабил в спорове с такива индивиди. :smash:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот 7.62 » Сря Юни 13, 2012 1:41 pm

"(5) Когато няма специално предназначена за тях пътна лента или алея, водачите на мотопеди, велосипеди и други немоторни превозни средства може да използват за движение разположения отдясно по посоката на движението им пътен банкет, ако той е годен за това и ако това не пречи на другите участници в движението." - цитата, ясно откъде е... така че, място за спорове няма:) - нещата отиват към токати...:)
Ти ме държиш за десницата
Аватар
7.62

Рейтинг: 1263

Мнениеот wizard » Сря Юни 13, 2012 1:50 pm

Здравейте, днес едно момче беше сериозно пострадало на Семинарията. Беше се ударило челно в идващ трамвай. Линейката се забави доста, после с един полицай го качихме, понеже от линейката слязоха един съсухрен старец и 2 мед. сестри, които не бяха способни да направят нищо :(!: . Състоянието му не беше добро, или беше изпаднал в шок или не знам какво. Имаше много сериозни наранявания по главата, а цялото му тяло беше станало твърдо като камък. Откараха го към военна.
Караше колело за dirt, мисля че беше с някаква розова/виолетова рамка. Полицаите му го прибраха. Надявам се момчето да е добре, ако някой го познава да пише тук какво е станало с него.
wizard

Рейтинг: 1200

Мнениеот autosvet » Сря Юни 13, 2012 1:57 pm

Е как челно в трамвай? :bigeyes:
Това, което описваш май говори и за вътрешни наранявания.
Аватар
autosvet

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум