ПИТАНЕ КЪМ СПЕЦИАЛИСТИ

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

ПИТАНЕ КЪМ СПЕЦИАЛИСТИ

Мнениеот radich_58 » Съб Юни 09, 2012 11:29 pm

Имам (Diamand) който е на колкото години съм и аз-54.Това е царя на велосипедите.Женския вариянт-царицата се казва-(Mifa).Когато са се оженили баща ми и майка ми са си ги купили.От 10-15дни при тръгване след натискане на педала,педалите се въртят но Diamanda не тръгва.При удряне(педалите в обратна посока) на спирачка си спира както откакто го помня. Откъде да намеря(закупя) качествено задно движение ,което да пасне за монтиране на износеното 54 годишно задно движение на Diamanda? Какви са качествените марки(фирми)производители на задни движения и части за тях? Кои са дистрибутурите за тях в България? Адрез? Телефон? GSM/ Моят GSM е 0878-246168
Предварително благодаря.Живи и здрави да сте. Дайте информация? Ще почерпя. :beer: :drunk:
radich_58

Рейтинг: 1200

Re: ПИТАНЕ КЪМ СПЕЦИАЛИСТИ

Мнениеот Шлек_народен » Нед Юни 10, 2012 9:07 am

Разглоби задната главина и почисти всичко от смазката.Грес се слага само на лагерите(съчмите) по другите части(ролки и т.н.) може малко тънко(за финна механика) масло, ама без да оливаш. Ако не се оправи, тогава търси ново, но за тоя модел едва ли ще намериш. Иначе продават такива главини, с контра, по по-обикновените магазинчета за велочасти.За качеството не мога да кажа нищо.
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот patricii » Нед Юни 10, 2012 6:53 pm

В България -за момента -контра Favorit- цена -около 20 лв. Не съм сигурен дали е чешка или китайска-но това е най-доброто за тази цена. Частите са взаимозаменяеми и с руските контри "Украйна", но от тях можеш да намериш само китайско производство.Чешките контри се предлагат на най-ниска цена от дестрибутурите на "Балкан"- Ловеч.

Една подробност- зъбния венец на немските контри е на резба /лява / и почти не се развива. За руските и чешките -захващането е с голяма зегерка. От питането ти - най добре иди при майстор. Желая ти успех! :wavey:
SPIRITUS PROMPTUS EST,CARO AUTEM INFIRMA!- ДУХЪТ Е СИЛЕН, ПЛЪТТА-НЕМОЩНА!
+Станислав Стратиев-ТОЛКОВА МНОГО НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ,ЧЕ ВЕЧЕ ВЯРВАМЕ В ТЕОРИЯТА НА ДАРВИН
Аватар
patricii

Рейтинг: 1210

Мнениеот radich_58 » Пон Юни 11, 2012 4:15 pm

patricii написа:В България -за момента -контра Favorit- цена -около 20 лв. Не съм сигурен дали е чешка или китайска-но това е най-доброто за тази цена. Частите са взаимозаменяеми и с руските контри "Украйна", но от тях можеш да намериш само китайско производство.Чешките контри се предлагат на най-ниска цена от дестрибутурите на "Балкан"- Ловеч.

Една подробност- зъбния венец на немските контри е на резба /лява / и почти не се развива. За руските и чешките -захващането е с голяма зегерка. От питането ти - най добре иди при майстор. Желая ти успех! :wavey:

Може ли дадете адрез.телефон,GSM на дистрибутурите в България(Пловдив,Хасково,Димитровград) на задно движение с контра FAVORIT-оригиналнаR? :beer:
radich_58

Мнениеот bio » Вто Юни 12, 2012 7:14 am

radich_58 написа:
patricii написа:В България -за момента -контра Favorit- цена -около 20 лв. Не съм сигурен дали е чешка или китайска-но това е най-доброто за тази цена. Частите са взаимозаменяеми и с руските контри "Украйна", но от тях можеш да намериш само китайско производство.Чешките контри се предлагат на най-ниска цена от дестрибутурите на "Балкан"- Ловеч.

Може ли дадете адрез.телефон,GSM на дистрибутурите в България(Пловдив,Хасково,Димитровград) на задно движение с контра FAVORIT-оригиналнаR? :beer:

ето ти един адрес от Пловдив. провери си разстоянието между ушите. при "сегашните" главини с контра то е 109mm, може да се наложи някаква модификация при теб евентуално.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот patricii » Вто Юни 12, 2012 7:59 am

http://www.biznes-katalog.com/%D0%91%D0 ... D0%B0?sw=1

... и да повторя -това,което търсиш е подемател. При контрите Шимано и копираните от тях китайски контри - системата е различна. Можеш да смениш цялата контра /по твой избор/ с ново наплитане на каплата. :wavey:
+Станислав Стратиев-ТОЛКОВА МНОГО НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ,ЧЕ ВЕЧЕ ВЯРВАМЕ В ТЕОРИЯТА НА ДАРВИН
Аватар
patricii

Мнениеот F1 » Вто Юни 12, 2012 8:13 pm

Здравей,
най-вероятно проблема е в подемателя, по моя преценка би трябвало контрата да е с части като на ХВЗ и да е напълно съвместима със сегашната чешка контра Favorit която е доста качествена, може би най-добрата в България (поне аз не съм виждал по-добра). Може би е най-добре да отидеш в някой сервиз и да видят точно каква е, а оттам насетне да сменят "болната" част или цялата контра, според мен обаче проблема както споменава колега по-горе е подемателят и би трябвало срещу максимум 10 лева да решиш проблема си. Дано да съм бил полезен.
Най-лошо е да си боклук и да няма кой да те изхвърли.....
F1

Рейтинг: 1160

Мнениеот radich_58 » Пет Юни 15, 2012 4:43 pm

Сложих друго(употребявано)задно движение(контра),при което възникна следния проблем: Педалите се въртят(не спират)когато не ги въртя(когато го бутам велосипеда)-Защо се получава това? :beer:
radich_58

Мнениеот patricii » Съб Юни 16, 2012 3:06 pm

С много голям риск- да стана досаден и да наруша каноните на Форума пиша за последно по темата /виждам интерес -над 500 посещения/:

1. Послушай съветите -иди при някой ,който разбира! :smash:
2. След като си решил да ставаш майстор- давай , най изпитаният метод е- проба, грешка, проба ,грешка.... зависи от пробващия -до десетия път трябва да стане. :banghead:
3. ...и сега по същество -да продължа пробите ти. Твоите грижи /сега им викат проблеми/ при сглобяването на контрата са: /Изброявам -по вероятност/
а/ Не си поставил шайбата със зъбче -против самоволно затягане на подемателя/на оста има канал, в който влиза зъбчето, а шайбата се слага между законтрящата планка/дъга/ и затягащата гайка - /тънка,кръгла с два правоъгълни отвора за затягане. Затяга се така ,че каплата да се върти свободно ,без луфт -тук е майсторлъкът :look:
б/ износени конуси -голям и малък
в/разбити сепаратори/лагери/- вследствие на горните две причини
г/ износен подемател-по рано се ремонтираше частично, сега се сменя с нов.
д/Износени гнезда на леглата за лагери -рядко се случва , но при много стари и работили контри е възможно - от това следва нареждане на каплата с нова главина /контра/ .
Смятам това за достатъчно и ти желая успех!!! :look:
Аватар
patricii

Мнениеот radich_58 » Съб Юни 16, 2012 7:12 pm

Коя контра от тия да си купя:
http://motorbike-bg.com/product.php?id=6917
или
http://motorbike-bg.com/product.php?id=6920
:beer:
radich_58

Мнениеот F1 » Сря Юни 20, 2012 8:36 pm

radich_58 написа:Коя контра от тия да си купя:
http://motorbike-bg.com/product.php?id=6917
или
http://motorbike-bg.com/product.php?id=6920
:beer:

Аз бих си взел втората. Обаче е хубаво да знаеш ако ще сменяш контрата с главината заедно с колко дупки е твоята и с колко е предлаганата, а ако няма да сменяш главината а ще слагаш само "вътрешностите" е хубаво да знаеш дали е съвместима с твоята. Моят съвет е да я смениш с главината,,,
Най-лошо е да си боклук и да няма кой да те изхвърли.....
F1

Рейтинг: 1160

Назад към Веломеханик