zlink написа:-Влязох тук,предим но да попитам към кого можем да се обръщаме с въпроси и който да може компетентно да отговори,някой знае ли? Главно ме интересуват парковете,понеже преминавам Борисова градина и още по-главно ме интересуват колите,влизащи там.Ако ме разбирате...
DRAGONBORN написа: ..оптигач срам СХ4.. гуми едната е кунда 2.50 ..
vikosaa написа: Иначе - ДА,
съгласен съм, че на по големите кръстовища човек трябва да спре и да изчака да мине светофара и чак тогава да застане в лентата за направо.
krach написа:Относно звънците...20гр. повече или по - малко нито ще ти тежат, нито ще развалят аеродинамиката. Има достатъчно малки звънчета да не си личат и да не ти грознят колелото.
И да има смисъл особено ако се придвижваш активно в града с колело. Винаги има някой застрелян пешак който гледа в другата посока и тръгва да пресича (както вело алеите, така и пътното платно)...
krach написа:Вярно си е смешно - по чукара с звънче (кошница нямам) но "презкурина" си го пих и много много не ме интересува кой колко ще ми се смее.
trastika написа:...Единствено на кактите в "селищата", но само ако "стават"
fiderota написа:Някой имаше ли вече вземане-(без) даване с патрулите
vikosaa написа:neilor написа:Правила, които не винаги са разумни и адекватни:
- движението възможно най-вдясно
- движението в близост до други превозни средства
- движението на велосипеди успоредно един до друг
- движението по тротоари и пешеходни пътеки
Не съм съгласен.
- Движение най-вдясно - на кръстовищата е много по-безопасно да стоиш най-отдясно и да си продължиш направо - така няма да пречиш нито на колите, които завиват, нито на тези, които са в съседната лента.
- Движение в близост до други превозни средства - от какъв зор? Много по-добре е да спазваш дистанция - я си представи, че някой не те е видял и реши да завие към теб? Може да те засече много гадно.
- Движение на велосипеди успоредно - та това си е направо опасно! Така пречиш на целия трафик! И за какво? За да си говорите?
- Движение по тротоари и пешеходни пътеки - За тротоарите те разбирам. И аз самият предпочитам да мина по тротоара, отколкото да рискувам да ме блъсне някоя кола. Но на пешеходните пътеки - какъв е проблема да слезеш от колелото за 10-20 метра? Така си си в пълното право да минеш преди колите и е много по-безопасно. (и няма да те псуват)
xxbtwxx написа:A защо хората от форума не се организираме и не пуснем една подписка, в която се моли за преразглеждане на закона от гледна точка на състезателни и планински велосипеди, както е в Германия?
madsnake написа:А закона как тълкува продължението на велоалеята на местата, на които пресича пътя? Питам поради факта, че гледах един репортаж, в който спираха велосипедисти каращи по алеята на Борис и пресичащи по нейното продължение на зелен светофар. Казваха им, че трябва да слизат?! Това са пълни простотии!
crib написа:Също, любопитен факт за всички велосипедисти трябва да е, че при спиране, трябва да подадат сигнал с лява или дясна ръка, изпънати нагоре
Потребители, разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 400 госта