Пребоядисване на RAM DHX

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Пребоядисване на RAM DHX

Мнениеот saitov » Вто Юни 19, 2012 6:34 pm

Здравейте колеги,
Искам да си пребоядисам рамката тъй като боята и вече е в много лошо състояние. Преди бях дочул че мога да пратя рамката да я боядисат в Рам, но нямам идея дали това още е възможно. Някой може ли да даде повече и по-актуално информация. Желая рамката да си се пребоядиса заводски, ако е възможно. Интересуват ме цената на тази услуга и евентуалното и времетраене, защото времето ми в България е ограничено.
Благодаря предварително :)
Аватар
saitov

Рейтинг: 1225

Re: Пребоядисване на RAM DHX

Мнениеот LogicaL » Вто Юни 19, 2012 7:00 pm

Имам някакъв спомен , че ако отидеш направо с целия байк в бас , ще я пребосядисат за някъде около 100 лева , а с гола рамка ще е по-евтино защото няма да се занимават да разглабят и сглабят байка . За цените обаче не съм сигурен но горе долу там някъде беше , може да минеш и да ги питаш колко ще ти вземат :agree:
LogicaL

Рейтинг: 1182

Мнениеот saitov » Вто Юни 19, 2012 11:05 pm

То това хубаво но съм студент в чужбина и като минавам ще е вече с колелото, но за това искам да поразпитам предварително, че да не си воза колелото 1600 километра напразно :D
Аватар
saitov

Мнениеот fozzybg » Сря Юни 20, 2012 10:52 am

Здравей
Да ти кажа аз какво направих:
След като си разглобиш колелото ,да остане гола рамка я носиш на пясъкоструйка.След това на прахово боядисване.
Според мен стана доста прилично.
Изображение
Всичко ми излезна 40лв.
Със здраве :D
IBIS MOJO HD
fozzybg

Рейтинг: 1208

Мнениеот saitov » Сря Юни 20, 2012 2:23 pm

Къде я заведе на прахово боядисване? Шарките от къде ги намери? Стикери ли са или? След боядисването кой ти face-на рамката? Лагери и всичко такова трябва ли да се маха?
Аватар
saitov

Мнениеот fozzybg » Сря Юни 20, 2012 3:04 pm

Фирма Пласто близо до КАТ а шарките ги направих във фирма където правят стикери.
Абсолютно всичко трябва да се махне ,лагерите се избиват ,гола рамка защото се пече на 180- 200 градуса. :D
IBIS MOJO HD
fozzybg

Рейтинг: 1208

Мнениеот Bitch » Вто Юни 26, 2012 12:36 pm

Само да кажа , че ако си решил да боядисваш рамката си ПРАХОВО , може да доведе до голямо отслабване на рамката.
При праховото боядисване рамката се пече при доста висока темперетура , при което алуминия отслабва.
Според мен отиди в БАС. Те са официялния представител на RAM и ще ти напряват и точната боя.
Според мен не си стрява за 50-60 лв да се стискаш , когато става въпрос за тази рамка , но ти си преценяваш.
Bitch

Рейтинг: 1176

Назад към Общ форум