Мнения за Geax Datura

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнения за Geax Datura

Мнениеот c1DraG » Нед Юни 17, 2012 9:46 pm

Става въпрос за гуми Geax Datura. http://www.geax.com/en/products/?cat=4&prod=19 25 лв. са нови. Ще ги карам по асфалт, черни пътища, влажни черни, кал донякъде. Стават ли за тези предназначения, уж ги водят за кал, няма ли да се хлъзгат по асфалта ? :D
c1DraG

Рейтинг: 1180

Re: Мнения за Geax Datura

Мнениеот Ozzie » Нед Юни 17, 2012 9:49 pm

На колко си години?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот c1DraG » Нед Юни 17, 2012 9:50 pm

Ха, това какво значение има :D На 14 съм, защо ?
c1DraG

Мнениеот Ozzie » Нед Юни 17, 2012 10:00 pm

'щото да знам какви изразни средства да използвам :D :P
Тази гума е предназначена изключително за спускане по кални трасета. Ако искаш да умреш в адски мъки, мъчейки се да караш по асфалт с нея, успех!
:thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Yavkata » Пон Юни 18, 2012 3:04 pm

Малко отзиви за гумата, и по -специално подсиления и ДХ-вариант.
При тегло от 1.1 и отгоре кг. естествено не е предназначена за асфалт, но търкалянето и не е чак толкова зле. Няма странично пързаляне по настилката, нагоре си е тегавичко, но по равно не е чак такава мъка(малко тропа и във виражите бръмчи :D ). Добро поведение при катерене по трудни терени, камъни , пръст, корени си ги прегазва за закуска. На дребен чакъл не държи(то не , че има гума дето държи). Поведението и е предсказуемо. Когато наклона се обърне надолу, гумата вече влиза в стихията си.Гази си наред. Увреждането на грайфера е сравнително бързо, но трябва да се има предвид, че съм я карал като задна по предимно сухи, скалисти и каменисти терени, тоест извън основното и предназначение, което както Ozzy спомена е кал. Грайфера по -скоро се изтрива , отколкото да се откъртва.
Отлична защита срещу прищипвания, но все пак говоря за доста по -скъпия вариант.
Ако си набелязал цел да подобриш уменията си в спускането и си склонен на компромис да вкараш малко повече сила в изкачването или изкачването ти е свързано с бутане, гумата е екстра. Има си доволно сцепление. Ако смяташ да ти е гума за общо каране, по -добре недей. Евтиният вариант не притежава качествата по отношение на защита на двустенния. Може би е хубаво да погледнеш Континентал Вертикал, тя звучи добре като отзиви и описание а и като цена е близка.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот c1DraG » Вто Юни 19, 2012 10:23 pm

Аха, мерси :D Сега съм с Schwallbe TableTop и качвам баири по асфалтиран път без проблем, но не знам с Datura-та как ще е . Май - май ще взема Datura, но ще запазя Schwallbe-то, нищо че бях решил да го продавам.. Ако не ми хареса, продавам я и слагам Tabletop. Попринцип ще карам и по черни пътища, и по асфалт, и по спускания на черни пътища - трудно за обяснение :D
http://www.youtube.com/watch?v=10otMJbQXEk
http://www.youtube.com/watch?v=_4Sz9y8p4VA
Това е едното място, където карам и с тея тайбъли е много трудно..
c1DraG

Мнениеот c1DraG » Вто Юни 19, 2012 10:32 pm

Ейсега едно приятелче ми подметна за бартер - аз давам моите tabletop, той дава Geax Barro Mountain. Добри ли са тези гуми и по-добри ли са от Datura, защото ми се виждат с по-малък грайфер, но пък в крайна сметка не само грайферът прави гумата.. :beer:
c1DraG

Мнениеот Yavkata » Сря Юни 20, 2012 3:36 pm

Не става въпрос за по -добри или по -лоши , а за предназначение на гумите. Някои гуми са подходящи за едни условия, други за други.
Барото е по -универсална гума като шарка от Датура, и може би ще е по -добър избор за комбинираните условия които търсиш. Относно шарката си много прав. Даден производител пуска върхов клас гума със дадена шарка, оплетка, компоненти на каучука за примерно 80 лв. След време пуска и на пазара пърформънс модел със същата шарка , но други компоненти на каучука, различна оплетка и тлн на цена примерно 25 лв. Няма как двете гуми да имат еднакво поведение , еднакво изтриване , устойчивост или тегло примерно. За общия потребител обаче това няма чак такова значение. Важното , че кара гума от еди-каква си марка с еди каква си шарка и я е взел на "далавера". Може би 70% (а може и повече) не карат по такива терени и при такива условия, че да изцедят максимум от дадена гума и да усетят разликата. Тааа малко се отплеснах ....Geax Barro Mountain ...след като твоите гуми не удовлетворяват нуждите ти , бартера е чудесен вариант, мисля , че ще ти свърши работа.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти