Помощ за избор на Велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ за избор на Велосипед

Мнениеот G_O_D_A » Вто Юни 12, 2012 12:13 am

Здравейте маниаци

Скоро извадих старото си прашасало колело от мазето иустанових висок, че ми доставя удоволствие да се разкарвам с него до работа и обратно (силите ми стигат само до толкова все още)защото нямам скорости . Обаче имам проблем съм към 183 см, и тежа около 120 +кг. И всяка вечер като се прибера се налага все не6то да се оправя. Я кормилото се криви, вилката се скъса, педалите са разхлабват. Да не говорим че почти не мога да спра с тея мои спирачки накантарчетали как се водят.

Сега се ровя във форумите и всеки ден се обърквам все повече. На едно място по тежки хора от мен минават с по 300 – 400 лв на друго по – леки хора говорят за 7-800 лв. И аз все повече се оплитам.
Поради тази причина се обръщам към вас за помощ.

Накратко :

Велосипеда ще се кара из града Велико Търново (тук както някой от вас може би знаят има само 3 посоки нагоре, надолу и по стъпалата) аз по стъпала няма да карам, но нагоре инадолу има къде, повярвайте ми. Улицата към домът ми може да мине и за оффроуд и туктаме да се качвам по тротоарите.

Висок съм 183см
Тежа около 120 кг (които се надявам да сваля)
Склонен съм да се разделя с около 7 – 750 лв.

Според http://www.niko-bikes.com/calculator.php?cm=83&mm=5 размера на рамката е 19”

Заглеждах се по „RAM HT1” а след като почетох из форума се загледах и по „Cross GRX8”

Какво ще препоръчате?
G_O_D_A

Рейтинг: 1200

Re: Помощ за избор на Велосипед

Мнениеот Zuk » Вто Юни 19, 2012 8:28 pm

Хвани РАМ-а в едната ръка и Крос-а в другата. Вдигни ги и сам ще разбереш отговора. ;)
По-добре късно, отколкото по-късно.
Аватар
Zuk

Рейтинг: 1325

Мнениеот MBiker » Вто Юни 19, 2012 9:58 pm

Аз ти препоръчвам кроса. По-тежичка рамка, но пък за сметка на това наистина много здрава :agree:
Аватар
MBiker

Рейтинг: 1185

Мнениеот motomarzel » Сря Юни 20, 2012 10:28 am

Zuk написа:Хвани РАМ-а в едната ръка и Крос-а в другата. Вдигни ги и сам ще разбереш отговора. ;)

И какво по-точно ще разбере? Че Рама е по-лек? И как според теб това го прави по-подходящ???

С оглед на изискванията Cross GRX8 определено е по-добрият избор. Велосипеда е здрав и е оборудван с едни доста добре работещи хидравлични дискови спирачки.

Няма да е лошо да обърнеш внимание и на модела CROSS Parallax 2DB, който в момента е в промоция, а е с една идея по-висок клас компоненти от GRX8.

Поздрави и успех при избора!
Аватар
motomarzel

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти