Fox Talas 32 FiT RLC - 2010 - въпросче

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Fox Talas 32 FiT RLC - 2010 - въпросче

Мнениеот rumbala » Сря Юни 20, 2012 2:57 pm

Здравейте майстори,

Имам едно бързо въпросче относно вилката ми. Вчера реших да я настроя перфектно, обаче нещо бирата ми беше в повече, та взех я напомпах повечко - на 7 bar.

Днес като ходих на работа (вече трезвен) усетих, че е бая твърда и реших да спра и да я пипна малко. Отвъртях капачката и спаднах малко (облак масло директно в очилата ми). Та, настройх вилката - всичко точно, обаче да ви попитам....т'ва масло дето излиза като я спадам май не е на хубаво, а (сигурно няма и 1-2 милилитра като общо количество) :crap: ?

Поздрави,
J
// In a world without walls who needs Windows ?
Аватар
rumbala

Рейтинг: 1273

Re: Fox Talas 32 FiT RLC - 2010 - въпросче

Мнениеот vvvaaal » Сря Юни 20, 2012 2:59 pm

Вилка принципно не се спада с пръст. На помпите за вилки и шокове отстрани има едно копченце, с което се спада налягането. Карай си сега така, но другият път го имай в предвид. :)
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот rumbala » Сря Юни 20, 2012 3:01 pm

vvvaaal написа:Вилка принципно не се спада с пръст. На помпите за вилки и шокове отстрани има едно копченце, с което се спада налягането. Карай си сега така, но другият път го имай в предвид. :)

Мда...видях го бутончето за спадане, обаче тогава не знаех, че съм я пренапомпал, а аз такава помпа нямам - дадоха ми вчера :) Добре, ОК, обаче тогава това масло отива в помпата, нали ? :) :dontknow:
// In a world without walls who needs Windows ?
Аватар
rumbala

Рейтинг: 1273

Мнениеот dob111 » Чет Юни 21, 2012 1:19 am

След процедурата да спадаш вилката без помпа има вероятност дори налягането в нея да е 0.
С помпата провери колко е и го настрои на желаното от теб ниво.
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот codename47 » Нед Юни 24, 2012 7:23 pm

мисля че нищо няма да и стане, по принцип във въздушната пружина би трябвало да има 5ml fox float fluid като при натискане с пръст/клечка може да излезе малко масло като по този начин вилката би трябвал да стане малко по-линейна(но малко повече от няколко капки). Някъде някой беше предложил и по този метод да се отсипва от въпросното масло ако на човек не му се занимава да развива капачката на air preload-а - при обърнат велосипед.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик