Сваляне на верига ПОМОЩ!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Сваляне на верига ПОМОЩ!

Мнениеот FHANTOM » Вто Юни 19, 2012 12:00 pm

здравейте искам да си сменя рамката но има един проблем не знам как да сваля веригата (не знам как да я откопчая) за да я сваля
моля дайте съвет как да я махна или поне къде в София може да ми я махнат и сложат на новата рамка
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :beer:
Аватар
FHANTOM

Рейтинг: 1158

Re: Сваляне на верига ПОМОЩ!

Мнениеот Slade » Вто Юни 19, 2012 12:15 pm

Трябва да "разкопчаещ" специалното звено за бързо сваляне на веригата, ако имаш такова.
Ако веригата ти е обикновена - тогава единствения начин е да се избие щифт от някое звено посредством специален инструмент, който се продава във веломагазините.
Най-лесното е да следваш ей тия инструкцийки - там ще прочетеш после как се "съчленява" обратно:
http://mtb-bg.com/index.php/special/rep ... -repair011
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот FHANTOM » Вто Юни 19, 2012 12:28 pm

a без такъв инструмент няма ли начин
Аватар
FHANTOM

Мнениеот legacyGX » Вто Юни 19, 2012 12:44 pm

Пробвай да сложиш веригата на нещо метално с дупка, тоест пина(нита) на дупката. След като го сложиш започни да чукаш с нещо тънко и здраво(пирон). Внимавай да не изкараш целия пин от звеното!!!
При мен така стана и после не можах да го сложа ;) :beer:
Паля си Субаруто и дим де ме няма !!!
legacyGX

Рейтинг: 1164

Мнениеот BeezyJay » Вто Юни 19, 2012 1:01 pm

По-добре ги купи машинка и си спестяваш главоболията за цял ден. Моята е 11лв и ми върши чудесна работа.
Аватар
BeezyJay

Рейтинг: 1114

Мнениеот FHANTOM » Вто Юни 19, 2012 1:23 pm

а ако занеса двете рамки някаде колко пари ще ми вземат да я сменят от едната рамка на другата
Аватар
FHANTOM

Мнениеот GRUEL » Вто Юни 19, 2012 2:28 pm

Повече от 5 лева си е пладнешки обир...Работа за 2 минути е, но по-добре си купи машинка, има ги за по 10 лева (аз си намерих за 8 ), поне ще ти върши работа и занапред...
GRUEL

Рейтинг: 1270

Мнениеот axelmax » Вто Юни 19, 2012 2:34 pm

Хора, инвестирайте в инструменти и в себе си . Сервизите ще стават все по скъпи,а да знаеш нещо и да не се съобразяваш с "майстор " безценно. Повечето не работят в неделя ,ако ти се наложи, защо да прекараш деня си в къщи понеже не може да си оправиш велосипеда в сервиз.

Моята машинка за вериги е най-евтината и години вече действа без проблем :agree:
Другите са ми пак от евтините и си действат без проблем.Ключът за курбелите трябва да е нещо по качествено ,но не и за 40 лева ,моето Лифу е бетон е беше под 15 лева преди време. :agree:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот tzezko » Сря Юни 20, 2012 4:20 pm

Ще споделя принципен опит по въпроса. Няма специалисти по всичко, колкото и манталитетът ни да ни кара да се правим на такива. Намери си доверен човек да ти поддържа колелото, а машинка си купи за екстрени случаи. Да чукаш с пирони, да занитваш, да правиш индиански работи... чиста загуба на време с неясен резултат.
Аватар
tzezko

Рейтинг: 1228

Мнениеот microlab » Чет Юни 21, 2012 9:18 pm

axelmax написа:Хора, инвестирайте в инструменти и в себе си . Сервизите ще стават все по скъпи,а да знаеш нещо и да не се съобразяваш с "майстор " безценно. Повечето не работят в неделя ,ако ти се наложи, защо да прекараш деня си в къщи понеже не може да си оправиш велосипеда в сервиз.

Моята машинка за вериги е най-евтината и години вече действа без проблем :agree:
Другите са ми пак от евтините и си действат без проблем.Ключът за курбелите трябва да е нещо по качествено ,но не и за 40 лева ,моето Лифу е бетон е беше под 15 лева преди време. :agree:

Прав е, купете си най-важните инструменти... и си ги правете сами, скъпи са прекалено са скъпи сервизите, иии пари само взимат и понякога не го правят като хората, това е лошото, поне да го правеха перфектно като ще взимат много пари, научете се да си правите нещата, щом тия идиоти от сервиза могат, значи и можем :) :clap:
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Мнениеот krach » Чет Юни 21, 2012 9:29 pm

Не е ядрен реактор, 1вия път ще се се попънеш повече докато схванеш цаката. След това е пей сърце
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот FHANTOM » Пет Юни 22, 2012 4:02 am

ясно благодаря ви колеги
Аватар
FHANTOM

Назад към Веломеханик