Стержен какво да правя ???

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Стержен какво да правя ???

Мнениеот FHANTOM » Нед Юни 24, 2012 7:56 pm

здравейте имам Двукоронна вилка Logan само че има лек проблем самия стержен на вилката е по къс и лапата него хваща целия
въпросчето ми е дали може да се намери само стержен понеже вилката така е направена че може да се сменя и какви пари,и от къде
очаквам вашите предложения :beer:
Аватар
FHANTOM

Рейтинг: 1158

Re: Стержен какво да правя ???

Мнениеот dudelgrincen » Пон Юни 25, 2012 9:12 am

Колко излиза стержена над чашките и конусния пръстен + капачката над него и един малък спейсър ? Така или иначе горния ръб на лапата/последния спейсър трябва да е 3-5 мм над ръба на стержена, за да можеш после окажеш компресия с капачката.
Ако е толкова нямай грижа и монтирай.

Ако не - ще ти кажа, че може да се премахне напълно стержена и да се завари нова тръба. Тази работа, обаче първо няма да е рентабилна, а и най-вероятно ще е доста трудно някой да ти направи такава качествена заварка, че тази вилка после да е безопасна.

Ако, макар да не е препоръчително махането на единствения спейсър ще е достатъчно, по-добре карай така и не се занимавай с рязане и заварки - просто ще е много по-безопасно.

Аз така или иначе не те съветвам да се запоява нова тръба, така че ако не става, просто не се занимавай и разкарай тази и без това много кофти вилка.
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот Yavkata » Пон Юни 25, 2012 2:12 pm

Какви са чашките? Има по-високи и по-ниски. Ако си с по-високи , евентуална подмяна на чашките с по-ниски също е решение. Друг вариант е Head-lock вместо пеперудка. По-ниска лапа също е решение. Въобще преди да се стигне до радикални действия си има доста опции. Друг е въпроса стрували си инвестиция за точно този модел вилка.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот FHANTOM » Пон Юни 25, 2012 3:15 pm

Yavkata написа:Какви са чашките? Има по-високи и по-ниски. Ако си с по-високи , евентуална подмяна на чашките с по-ниски също е решение. Друг вариант е Head-lock вместо пеперудка. По-ниска лапа също е решение. Въобще преди да се стигне до радикални действия си има доста опции. Друг е въпроса стрували си инвестиция за точно този модел вилка.

чашките са възможно най- ниските
а каква е тази пеперуда за която говориш
аа въпросчето ми беше дали може да се намери друг стержен
Аватар
FHANTOM

Рейтинг: 1158

Мнениеот Yavkata » Пон Юни 25, 2012 3:58 pm

viewtopic.php?f=4&t=13913&hilit=+Headlock
Ето ти една стара тема в която може и да си изровиш нещо полезно.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик