от xcrider » Пон Юни 25, 2012 2:06 pm
Ако сменяш с механики, което за мен си е, както каза колегата, пълна глупост, поне вземи хубави механики, например бб5/7. Сега ще ти обясня малко за поддръжката. Значи обезвъздушаването се налага да се прави горе долу на 2 години(някой карат и повече), и струва по 10 лв на спирачка, считай на 2 години - 20лв, въобще не е много. Това, че ако ти протече нещо по спирачката в полеви условия не можеш да го оправиш е вярно, но на колко хора им се е случвало, бих искал да попитам???! Може би 1 % са имали този проблем. Разните мтб клубове като С.К.А. , съм им чел историите, на какви места ходят, дето няма кой да дойде да те намери ако се утрепеш някъде, карат почти всички с хидравлики. Разбери, че това е родено от главата на някой не разбиращ абсолютно нищо по темата... Замисли се над следната ситуация :
Караш по някаква пътека/път с над 40 км( в града ми се е случвало с 62 км/ч да карам по бул. Пушкин) и ти се къса жилото, какво правиш? Скачаш от колелото и отиваш под гумите на някоя кола или почваш да се търкаляш по склона на някоя пътека със серпентини... Ако при хидравликите се случи проблем с маркуча, маслото няма да изтече за секунда и ще имаш време да спреш.
Сега пак за поддръжката, ако искаш лостчето на механичната спирачка да се натиска лесно( в смисъл празния ход) трябва да инвестираш пари в качествено лостче, жило, броня и накрайници. И разбира се редовно да отваряш, изчистваш и смазваш добре жилата. При хидравликите това го няма. Както и мазното усещане на натискането на хидравликите - трудно ще го постигнеш с механики.
Не прави тази грешка!!!