Зная, че това е новина, която засяга много хора, затова пускам предварителната информация, която достигна до мен. Има още много подробности, които тепърва ще бъдат решени/обявени, включително и в сайта на компанията, която ще предлага тази услуга, но ето какво знам до момента:
Услугата ще се предлага от туристическа агенция Indi Travel.
Превозът ще е специализиран за велосипеди - бус с ремарке и т.н. Велосипедите няма да се драскат, пътниците си пътуват в буса, седнали, велосипедите са отзад в ремаркето. Не се пречи на туристи и други граждани.
Билет - 4 лв.
Първият курс ще е в събота, 30 юни, 08:30 ч, Хладилника - х-л "Морени". След това същия ден ще има още курсове с начало долната станция на Драгалевски лифт (обръщалото на автобус 93) и край обръщалото при х-л "Морени".
Идеята е в събота и неделя маршрутката да върви целодневно, като прави по няколко курса (от 6 до 8 броя), но разписание за тях ще се появи най-рано от неделя. В събота курсовете ще са с интервал между час и час и половина. Освен това се предвижда и възможност за курсове през делничните дни след направена резервация и някакъв минимален брой пътници, предполагам.
Както казах, ще могат да се правят резервации за следващи курсове както на място, така и в сайта на Indi Travel:
http://www.inditravel.eu/ За момента в сайта тази услуга все още не е активирана, но предполагам до събота и това ще стане. Очаква се да има и пакетни цени за хора, които резервират повече качвания на ден.
Името на услугата е Vitosha X Bike Bus - скоро би трябвало да се появи и страница във Facebook.
Аз лично всички тези подробности ги научих от един приятел и добър спускач навремето, някои от вас също го познават - Рости. Той има участие в този проект, има и регистрация тук, така че занапред предимно той ще отговаря на въпроси, ще добавя подробности и т.н.
Най-важното за всички живеещи в София е, че вече ще има още един удобен вариант за достигане с велосипед до Алеко.