Наскоро се сдобих с колело. От доста години не съм карал, но в момента съм като малко дете

Колелото е RAM HT1 с рамка на HT2 и механични дискови спирачки BB7. Много съм доволен, но от няколко дена се появи едно почукване при задната гума. Първоначално имаше нещо подобно от средното движение, но след донастройка на скоростите то изчезна, но това отзад си остана. При всеки оборот на колелото се чува. Чува се като метал в метал. Като начало нагласих накладките да са в една равнина с диска по начина показан в сайта на Sram, след това пробвах при различна сила на затягане на задното колело към велосипеда. Нищо не се случва. Чукането си остава. Да отбележа, че се чува само при натоварване на велосипеда, демек като съм върху него. Вчера с един мой приятел пробах да чуя откъде идва. Той седна и с леко движение напред установих, че идва по-скоро от спиците при едно и също положение всеки път. Понеже не знам дали е възможно да се чува такова нещо, ще ви помоля за мнения относно въпроса. Предполагам, че не е проблем, но е малко дразнещо, а и в началото го нямаше. Благодаря ви предварително.