Избор на велисипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на велисипед

Мнениеот jafiso » Пет Юни 22, 2012 7:59 pm

Здравейте,

Първо искам да Ви поздравя за чудесния форум и изключително полезната информация, която предоставяте в помощ на не толкова запознатите, но имащи силното желание да се сдобият с велосипед и просто да карат. :beer:

Молбата ми е свързана с помощ относно избор на велосипед.

Ето и малко информация:

1. Цел: предимно в градски условия, като същевременно да е подходящ и за по-лек пресечен терен (излети, разходка из планински/гористи местности);

2. Параметри: Висок съм 183 см., тегло 86 кг., размер на чатала 84,8 см, като съгласно калкулатора за размера на рамката се получи 19 - 19,5 инча за MTB;

3. Бюджет: 500 - 700 лв. (max);

След прочетеното до момента във форума относно сходни питания, вниманието ми се насочи към Sprint Apolon и Cross Grip 124. Говорих с познат, който горещо ми препоръча Grip 124.

Ще бъда благодарен за компетентните Ви насоки относно изборът ми, както и за други алтернативи с оглед бюджета.

Поздрави! :agree:
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Рейтинг: 1220

Re: Избор на велисипед

Мнениеот jafiso » Съб Юни 30, 2012 5:19 pm

Видях, че са пуснали новият модел Sprint Apolon, който се вмества в бюджета ми. От друга страна, дали си струва и има ли смисъл в модела на Ram HT1, от гл.т. на това, че съм начинаещ и дали има съществени разлики в качеството, които ще окажат влияние, защото искам да направя най-добрия избор.

P.S. Администраторът ако прецени да изтрие темата, тъй като най-вероятно няма да има желаещи за помощ. Благодаря все пак и поздрави!
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Мнениеот darkman7 » Нед Юли 01, 2012 11:28 am

Според стила на каране, който си описал мисля, че СПРИНТ АПОЛОН ще ти свърши перфектна рабора(като се има впредвид цената).
Иначе Кроса е по-добър. :beer:
Карам твърдак Viper Sick Boy
darkman7

Рейтинг: 1211

Мнениеот jafiso » Нед Юли 01, 2012 1:01 pm

:beer: Благодаря!
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти