Проблем при сваляне на вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем при сваляне на вилка

Мнениеот Tantriu » Чет Юли 05, 2012 11:03 am

Здравейте колеги,

Докато се опитвах да си махна вилката се получи следния проблем. Болта който е на лапата (централен горен) започна да се върти само на едно място. Пробвах да натегна, но си остана така на празен ход. Това нещо дето се пъха в тръбата на вилката е проблема най-вероятно. Дайте съвет как да го сваля без да режа нищо :beer:
Мерси предварително !
Аватар
Tantriu

Рейтинг: 1150

Re: Проблем при сваляне на вилка

Мнениеот PtD » Чет Юли 05, 2012 11:17 am

Tantriu написа:Здравейте колеги,
Болта който е на лапата (централен горен) започна да се върти само на едно място.

Сигурен ли си, че болтът е на лапата? Да не е този на капачката на лапата, с който се обира луфтът в чашките?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Tantriu » Чет Юли 05, 2012 11:26 am

Е има 3 болта в една лапа ;) Двата странички фиксират, а горни обира луфта. Те той ми прави проблем. Аз другите съм ги свалил. Тая звездичка превърта. Сещаш ли се ?
Аватар
Tantriu

Мнениеот PtD » Чет Юли 05, 2012 11:58 am

Tantriu написа:Е има 3 болта в една лапа ;) Двата странички фиксират, а горни обира луфта. Те той ми прави проблем. Аз другите съм ги свалил. Тая звездичка превърта. Сещаш ли се ?

Пробвай да пъхнеш нещо тънко между лапата и капачката (нож?) и започни да развиваш.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Tantriu » Чет Юли 05, 2012 12:58 pm

пробвах да пъхна отверна и да създам напрежение, но няма успех.... ще режа болта май ...
Аватар
Tantriu

Мнениеот milestone » Чет Юли 05, 2012 1:36 pm

Обърни байка с краката нагоре, свали предното колело, светни с нещо в стержена докато въртиш въпросния болт и би трябвало да видиш къде е проблема. Звездичката (пеперудата) да превърта спрямо стержена ми е трудно да си го представя, по-скоро втулката, в която е резбата и която би трябвало да е пресована (или и аз не нзнам как точно закрепена) към набиващата се част на пеперудата може би превърта.
(Ако болта не се показва от другата страна на втулката може да навиеш шпилка със същата резба и контрагайка и да застопориш втулката, това ми хрумва набързо, не знам дали е изпълнимо).
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот Tantriu » Чет Юли 05, 2012 3:27 pm

приблема е решен без рязане... пробвах с винтоверт и се отвъртя :rofl: :beer:

а преди това резнах единия спейсър с ножовка и после набих още малко звездичката. Мерси за съпорта. Три пъти мери, един път режи ;)
Аватар
Tantriu

Назад към Веломеханик