Mercier Man & Sprint Mistique или??

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Mercier Man & Sprint Mistique или??

Мнениеот Crazy Coyote » Вто Юли 03, 2012 9:49 am

Здравейте веломани, велосипедите са ми голяма краста от малък, та дойде моментът след няколкогодишно прекъсване да си избера колело. След малко проучване на пазара се спрях на два модела (за мен и половинката). Колелетата са следните:
За мен MERCIER MAN DD 26"
За нея Sprint MISTIQUE 26" - мисля рамката да е 17"
Избрал съм този магазин за сега, защото се намира буквално на 200 метра от нас и няма да имам проблем с евентуален сервиз.
Сега малко данни: като бюджет мисля 750-800 лв. да е максимума за двата велосипеда. Ще се карат предимно в градска среда с опция за някой друг черен път. Аз - висок 178см., 90 кг.; Тя - 168-170см., 55-60кг.
Молбата ми е да получа някой друг коментар и/или насока по повод избора ми.
Благодаря в аванс!
:beer:
Mercier Tactile Man

Join Bulgaria in eRepublik!
Аватар
Crazy Coyote

Рейтинг: 1200

Re: Mercier Man & Sprint Mistique или??

Мнениеот mercier » Нед Юли 08, 2012 10:54 am

Здравей, мога да ти кажа за Mercier-а. Взех преди месец "брат му" - Tactile. Задните венци се оказа, че са на резба. Тъй като два от венците имат луфт - отидох в сервиза им (от Пловдив съм - та говоря за сервиза който е в завода производител). Та пича казва..."ох...тези венци ги нямаме, ще трябва да ги поръчам и като дойдат ще ти се обадя да ги сменим". А аз не карам екстремно...да съм навъртял стотина километра прав път. Така, че венци на резба си е таралеж в гащите (още повече, че за 8 скорости много трудно се намират - по нашите магазини има за 6 и 7). Не съжалявам за покупката, защото компонентите са сносни, идеята ми е след като минат двете години гаранция - задните венци колкото още изкарат, след това се минава на венци на шлици и така. А обслужването в сервиза е на ниво - едната вътрешна гума съвсем леко издишаше от вентила и ми я смениха на момента. Надявам се да съм помогнал с нещо. Успех!
mercier

Мнениеот Crazy Coyote » Пон Юли 09, 2012 12:16 pm

Първо мерси за коментара.. венците на този Mercier, който съм заплюл и гледах са на шлици. Предна ос, задна ос са си на шлици... единствения минус, който успях да забележа е средната ос, която не е касета, но съм се разбрал да си доплатя и да сложа касета. Иначе велосипедът е окомплектован изцяло с Шимано части, изглежда доста стабилен и приятен за каране. Това, че цялостното впечатление е положително ме радва много... вече на 90% съм сигурен, че това ще бъде.

PS: Все пак се надявах на някакви препоръки и алтернативи от по-запознатите във форума.

Със здраве!
Mercier Tactile Man

Аватар
Crazy Coyote

Мнениеот Crazy Coyote » Сря Юли 11, 2012 9:27 am

Прокраднаха се нотки на съмнение...
http://crosscycle.com/promo/12.htm
26” Grip 124 и 26” GRX 7 развалят дисциплината... интересува ме какво е положението с тези модели, понеже из форума има доста коментари относно липсата им в дистрибуторската мрежа... ако някой има информация, нека се чувства свободен да пише :)
Mercier Tactile Man

Аватар
Crazy Coyote

Мнениеот ogi_sz » Сря Юли 11, 2012 2:00 pm

Crazy Coyote написа:Прокраднаха се нотки на съмнение...
http://crosscycle.com/promo/12.htm
26” Grip 124 и 26” GRX 7 развалят дисциплината... интересува ме какво е положението с тези модели, понеже из форума има доста коментари относно липсата им в дистрибуторската мрежа... ако някой има информация, нека се чувства свободен да пише :)

И ти като мен си пред дилема ... :) Аз също се спрях на тези 2 модела + Драг ЗХ ТЕ ... В темата, която открих един съфорумец ме посъветва да взема ГРХ 7, а друг ми препоръча Спринт Аполон ...
ogi_sz

Мнениеот Crazy Coyote » Пет Юли 13, 2012 11:28 am

Пиша само за да се похваля - велосипедите са капарирани и до няколко часа (следработно) отивам да ги взема. Последно ще са Mercier с няколко подобрения и Sprint Avigo 26". Впечатления ще споделям след няколко дена, когато имам повечко такива.
Mercier Tactile Man

Аватар
Crazy Coyote

Мнениеот ogi_sz » Пет Юли 13, 2012 2:57 pm

Честито! :beer:

Със здраве да се ползват. Очаквам първите впечатления ...
ogi_sz

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти