Има ли възможност за реализиране ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Има ли възможност за реализиране ?

Мнениеот tbk515 » Съб Юли 07, 2012 9:10 pm

Здравейте! След като станах и аз жертва на откраднат байк, реших да си сглобя пълния твърдак! Последната седмица ми е много тежка и реших в момента да събера някакво прилично байкче, затова четох тук-там и направих една примерна окомплектовка. Тъй като нямам такава практика, следователно не съм сигурен, дали всички компоненти имат съвместимост един-друг. Затова се надявам да ми помогнете мааалко пак и отново! Кажете си мнението, дайте съвет, предложете кое с кое да заменя!
Основно гледах почти всичко да е от един и същ клас. Най-вече ме интересува дали рамката ще издържи и ще може ли да поеме тези компоненти по нея!
Твърдака ще се кара спринтово на мах и основно в града. Размерите ми са: висок 170 см. и 90 кила!
Ето и примерно-желаната конфигурация:
Изображение

Основният ми въпрос е:
Има ли възможност за реализиране?

Благодаря Ви предварително, пак и отново!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Re: Има ли възможност за реализиране ?

Мнениеот did » Съб Юли 07, 2012 9:25 pm

Не се занимавай с глупости. Купи си готов сглобен велосипед с гаранция!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот tbk515 » Пет Юли 13, 2012 8:44 am

did написа:Не се занимавай с глупости. Купи си готов сглобен велосипед с гаранция!

То това е ясно, че е по-добрия вариант, но мен ме вълнува дали има възможност за реализиране на горепосочената окомплектовка!
Та все още очаквам мнения или съвети!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Мнениеот karmakarma » Пет Юли 13, 2012 1:21 pm

няма по голямо удоволствие от това да си сглобиш сам велосипеда.окомплектовката която си избрал е напълно подходяща и възможна.аз правя същото в момента едно мтб го превръщам в city-спидер.според мен ти трябва и куха верига и леки педали
karmakarma

Рейтинг: 988

Мнениеот Ozzie » Пет Юли 13, 2012 4:53 pm

Комплектът "лапа + кормило" е ненужно тежък.
Аз съм 85 кг. Карам с AMOEBA VITRA (320-330 гр. комплект за 620 мм. кормило, 25,4 мм. захват) и нямам проблеми със здравината.
За типа каране който си посочил, касета 11-34Т не ти трябва. 11-32Т е напълно достатъчна. Освен това потърси по- леки алтернативи. Вярвам, че ще можеш да намериш, на сходна цена.

Вилки също има по- леки и по- евтини.
Ако не държиш всичко да е абсолютно ново, питай argon, дали няма останала някоя твърда вилка, 1 1/8", с гладък стержен. Продаваше две такива преди време.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти