Помощ за избор м/у Ram HT.TWO,Drag ZX-5 и Cross Traction G30

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ за избор м/у Ram HT.TWO,Drag ZX-5 и Cross Traction G30

Мнениеот martin54 » Съб Юли 14, 2012 6:54 pm

Здравейте,
Първо да се представя понеже съм нов във форума ви, но смятам да поостана за дълго.., казвам се Мартин на 29г. от София :)
Извинете, че пускам нова тема, наитина има още такива, знам го, защото ги изчетох :D
Благодарение на тези теми и информацията в тях стигнах до 3 модела, а те са:

Ram HT.TWO.3 - 2012г. - 13,4кг.
http://www.ram-bikes.com/bg/view_bikes.php?bikes_id=8

Cross Traction G30 - 2012г. , тежи около 12.6кг.
http://crossplovdiv.com/shop/product.php?ProductID=53

Drag ZX-5 Pro - 2012г. - 13,7кг.
http://www.dragbicycles.com/?menu=produ ... cification

До днес имах друго колело едно евтино драгче, но го продадох и в понеделник мисля да взема едно от тези трите, надявам се да взема решението с ваша помощ :)
Предимно карам в града, но от скоро се запалих по едни преходчета на Витоша, от село Железница до Бояна, беше иникално яко, иска ми се по-често да ходя и за това ми трябва по-хубаво колело.
За да ви улесня, висок съм 170см, тежа 70кг. даже 68, рамката която ми пасва е 16"-17", наиситна не разбирам много от компоненти, вилки, рамки, спирачки, за това и питам.
За сега на живо съм виждал рама и драга, кроса още не съм, иначе другите много ми харесаха.
Моля за мнения, но наистина да са обосновани или базирани на опит, а не от сорта на това ме кефи , онова не и подобни.
Благодаря, очаквам да пишете, че понеделник е в други ден :)
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Рейтинг: 1225

Re: Помощ за избор м/у Ram HT.TWO,Drag ZX-5 и Cross Traction G30

Мнениеот hanuman.ram » Съб Юли 14, 2012 10:01 pm

Взимай Кроса!
Най-добри са му компонентите.Само рамката не се знае колко ще е здрава.
Ако искаш здрава рамка с по-лоши компоненти си взимай Рама.
:beer:
Jah Love...
Изображение
hanuman.ram

Рейтинг: 1222

Мнениеот bio » Нед Юли 15, 2012 7:06 am

кроса беше на промоция по едно време ....
има тема за велосипеди Cross прочети я внимателно.
сумата която си отделил е доста сериозна ... и според мен трябва да отделиш повече време на проучване. да разгледаш какво се продава из Европата ... и как може да дойде до BG.
иначе конкретно от тези колела аз бих избрал ТОВА! ... понеже си обичам 8-те скорости.
виж шегувам се ... иди качи се на всяко едно от колелата и което ти хареса най-много ... него вземи. иначе рискуваш да ти напълним главата с глупости ... и накрая от чудене да изпуснеш цялото лято.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот Falcor » Нед Юли 15, 2012 9:11 am

Тез тегла не им вярвай много! В смисъл ако са ти някакъв основен критерий, да знаеш че има отклонения - главно нагоре :D
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот martin54 » Пон Юли 16, 2012 7:10 am

От мненията до тук наистина не успях да взема каквото и да е решение...., разбрах само, че рама имал по-хубава рамка, а кроса по-добри компоненти :)
Аз продължавам да чета темички из форума, колко е добре това не знам но стигам до извода , че май кроса е по-добрия вариант цена качество....
С моите 70кг. има ли шанс въпросната рамка на кроса да се шчупи ?
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Мнениеот bio » Пон Юли 16, 2012 7:27 am

martin54 написа:От мненията до тук наистина не успях да взема каквото и да е решение...., разбрах само, че рама имал по-хубава рамка, а кроса по-добри компоненти :)
Аз продължавам да чета темички из форума, колко е добре това не знам но стигам до извода , че май кроса е по-добрия вариант цена качество....
С моите 70кг. има ли шанс въпросната рамка на кроса да се шчупи ?

виж сигурно има повече счупени рамки RAM HT2 отколкото такива Cross Traction. поради простата причина ... че HT2 се води много здрава рамка и много често бива подлагана на много тежки натоварвания. hanuman.ram по-скоро искаше да каже, че RAM HT2 доказана рамка .... докато Cross Traction тепърва ще се доказва. затова което описваш, че ще караш ... го отпиши този критерий при избора на колело.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот martin54 » Пон Юли 16, 2012 9:22 am

Сагата става интересна, оказа се, че никъде няма от този Cross Traction G30 , имало само 2 в софия но са с големи рамки, не ставали за 170см. ръст и представяте ли си това са единствените колела от този вид които се продават на пазара :bigeyes:
Щяли август да поръчват компоненти и евентуално септември да има още от тях....
Та сега нещата май придобиват по-друго измерение, ще трябва или заместя този крос с някой от другите модели , които предлагат или да избирам м/у другите два - драга и рама.
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Мнениеот VGC » Пон Юли 16, 2012 9:27 am

Въпреки че карам Рам, горещо ти препоръчвам Крос-а! Вилката е с въздушна пружина, което ще промени мирогледа ти над вилките неимоверно много(казвам го от опит!). Второто нещо са спирачките. Вярно че са малко по-горен клас Еликсир, но за Еликсир едно съм чел доста критики в този форум. Трето нещо е скоростната система - DERAILLEURS SRAM 3.0 FRONT / X5 MEDIUM CAGE REAR за рам, срещу 30 скорости SRAM X5 със заден дерайльор SRAM Х7. Верига SRAM PC1031 за крос. Само две неща може да будят притеснение, но при доста по-тежко от посоченото от теб каране - каплите и рамката. Чух че новите Кросер Х8 били читави. Нямам наблюдения, така че бих повярвал. От рамката никой досега не се е оплакал, въпреки че доста хора във форума си взеха кросчета, та даже и ги ъпгрейдваха. :smash:

Така че на твое място бих побързал за кроса преди промоцията да е свършила. :peace: :beer:

П.С. Сега видях новото мнение
VGC

Мнениеот martin54 » Вто Юли 17, 2012 6:42 am

Въпреки, че нямат от харесаният от мен модел, вчера отидох до магазина на Cross в София да разгледам останалите и евентуално да си избера друг.
Е да ама не :D
Първо повечето модели въобще не ми грабнаха окото, а тези, които ми харесаха нямаха от моя размер.
Гледах Cross Grip 127, който не е лош, но чак септември ще има моя размер, както и Cross GRX9, от който може да има след 2 седмици но нещо ми се стори , че не е с качествени компоненти.
Също така гледах и 29ЕR Big Foot, хареса ми , но и от него чак септември с моя размер :D

Та общо взето да ви кажа за сега по усещане Drag ZX5 Pro, най-ми допадна.

Продължавайки да чета форума стигнах и до още два модела на не моного известната за мен марка Canyon, разгледах им сайта и се спрях на 2 модела, за които ще ви помоля да дадете мнение дали си заслужават парите и каква е разликата м/у двата варианта освен в цената !
Ето ги и тях:
http://www.canyon.com/_en/mountainbikes ... tml?b=2538
http://www.canyon.com/_en/mountainbikes ... tml?b=2537
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Мнениеот bio » Вто Юли 17, 2012 7:41 am

гледай сега ... Canyon са добри. обаче тази рамка е за 100mm вилка, както и тeзи на cross ... това за крос кънтри стила (това което си описал като каране) е напълно достатъчно. ако обаче някой ден се зарибиш и поискаш да увеличиш хода ... не че не е невъзможно, просто геометрията на рамката ще се промени ... и може да ти е малко неудобно за въртене. Drag ZX5 и RAM HTII поемат високи вилки, но пък монтажа сравнен с този на Cross е по-нисък клас (но не и ненадежден).
в случая ... важното е велосипеда да ти е удобен и да ти харесва. за съжаление при тази цена (не казвам, че е ниска) ... винаги ще има компромиси. на Drag-а най-"не ми харесват" каплите ... много са кашкавалени. RAM-a му е много тънка вилката ... 28mm ...
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот martin54 » Вто Юли 17, 2012 10:33 pm

Еми поръчах Canyona дано съм взел правилното решение, че е с 400лв по-скъп от драга :)
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Мнениеот martin54 » Сря Юли 18, 2012 3:18 pm

Може ли някой по запознат да ми каже , кое колело повече си заслужава ?
http://www.canyon.com/_uk/mountainbikes ... tml?b=2537
или това
http://www.escadra.bg/Cross-Grip-130-%D ... /i1921.htm
ако не гледаме толкова , че canyona e по-скъп с 300лв
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Мнениеот xcrider » Сря Юли 18, 2012 4:09 pm

нали си го бил поръчал вече?
на кроса спирачките са една идея по-добри.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот martin54 » Сря Юли 18, 2012 5:03 pm

Да, но още може да се канселира поръчката !
Иначе остави спирачките и това че са 3та серия, а не първа, за рамката какво мислите и като цяло за колелото
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Мнениеот dimitark » Чет Юли 19, 2012 10:28 am

Аз лично си купих Drag. Един мой познат си взе HT2. Мога да ти кажа преки впечатления и от двете колела. Драг-а е супер аз лично съм много доволен като компоненти. Спирачките издържат много за класа си. Имай предвид, че съм доста тежък (над 100) и няма проблем нито на спускане нито на качване. Мина 100 км обиколка на витоша без да даде проблем. Карам го и по трасета за спускане. Съвет е да си смениш вилката още при покупката. Понеже предимно го карам градско и спускане 100мм ход ми идва малко. За преход в планината е супер, но на спускането малко има тенденция да ме изхвърля през кормилото. В момента съм на FOX 140мм ход и карам друго колело.

HT2 беше закупено втора употреба претърпя сериозен ъпгрейт на почти всички компоненти, но постоянно нещо му става. Може и карача да е калпав но все нещо дрънка и се чупи.

Задължително ги покарай преди да купиш каквото и да е. Не на последно място искам да кажа че съм много доволен от сервиза и гаранционното обслужване. За такива пари като даваш за колело е важно според мен.
dimitark

Рейтинг: 1200

Мнениеот martin54 » Чет Юли 19, 2012 11:00 am

Избора вече приключи, колелото ще е Canyon Yellowstone 5.0, другата седмица пристига, надявам се да няма нужда от сервиз, че ще е сложно :D
Сега трябва да намеря някой читав който да го сглоби, че сам нямам идея дали ще мога !
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Мнениеот Slade » Съб Юли 21, 2012 9:55 pm

Поздравления за избора, мисля, че Canyon-ите нямат грешка - страхотни колела! Ако не ти се налагат гаранционни ремонти, ползваш всеки един сервиз за колела в града.
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Назад към Продукти за крос-кънтри