ПОМОЩ! Ще полудея.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ПОМОЩ! Ще полудея.

Мнениеот Gvt333 » Нед Юли 15, 2012 9:05 am

Проблема е следният. Наскоро постнах тема в която да ми препоръчат гуми. Мислех че моите Schwalbe Rapid Rob са мега криви. Купих за проба едни евтинки CST. Слагам ги и те абсолютно криви. Странното е, че и CST и Schwalbe кривината не е от по голямо надуване в дадена част от гумата , а все едно са леко усукани на долу към шината. Много странно. Просто като че ли, гумата не се е изпънала както трябва и на меса в крайщата е леко не надута. Ядосах се и я напомпах до "Камък", същият резултат. Чудя се дали не е от шините. Вече не знам какво да правя. Отчаях се и ми се разваля кефа. Давайте съвети. В краен случай ще сменям гуми, но заедно с шините. Лошото е че в момента съм без парици. :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Gvt333

Рейтинг: 1402

Re: ПОМОЩ! Ще полудея.

Мнениеот hitar_potter » Нед Юли 15, 2012 9:34 am

Колко са криви? Усещаш ли при каране тази кривина?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот Mitaka333 » Нед Юли 15, 2012 10:09 am

Може каплите ти да са криви,но по принцип ас карам отпред с Shwable Big Betty а отзад с CST и при мен е така но е много малка кривината и не ми е проблем
Аватар
Mitaka333

Рейтинг: 1147

Мнениеот SeSSion » Нед Юли 15, 2012 10:22 am

Борда на гумата не е излязъл хубаво. Напръскай с препарат за стъкла по двата борда или сапунена вода и надуй до максималното налягане на гумата. Ако не стане карай така известно време и пак пробвай.
SeSSion

Мнениеот Alpina » Нед Юли 15, 2012 11:08 am

Можеш ли да покажеш кривината със снимка?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Re: ПОМОЩ! Ще полудея. - Проблема РЕШЕН

Мнениеот Gvt333 » Нед Юли 15, 2012 7:30 pm

Момчета благодаря за съветите. След голямата главоблъсканица, плюване по CST и Schwalbe Rapid ROB , проблема се оказа шината. Веднага щом пуснаха CROSS GRIP 127 аз си го купих, беше перфектното решение за човек като мен с по малък бюджет. Като цяло окомплектовката е чудесна, рамката също. Но ШИБАНИТЕ шини кросер имат в средата при спиците по дълбок борд/канал и не мога да си обясня защо, гумата не изпъва бордовете както трябва и се надува косо. Борда застава на вътрешното каналче при спиците. С приятел сменихме моите гуми на неговата шина. Schwalbeto застана отлично. После сложихме и CST, тя има леко биене, дори ако нямахте проблеми като мен , едва ли щяхте да го забележите. За цена от 13лв на брой са чудесни гуми. Това са най безшумните гуми които съм имал. :bowdown: Сега ако може, да ми препоръчате шини за Крос Кънтри?!?!?!?! :beer:
Gvt333

Мнениеот Stancho » Нед Юли 15, 2012 9:56 pm

Интересно ми е защо само не е посетен гаранционния сервиз откъдето безплатно трябва да ти предложат решение на проблема, ами си хвърлил 30-тина лв. за гуми и ще дадеш още бая за шини???
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот taurus13 » Нед Юли 15, 2012 10:43 pm

Баси...момчета, не му помагайте...да видим дали ще полудее верно. :) Извинявай за офтопика, ама много ме радват тия заглавия...звучат ми малко като...Момичета! ПОМОЩ!...ще полудея! (ако той не ми се обади)
Някой да ми ковне един минус за това! :D
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Gvt333 » Нед Юли 15, 2012 11:21 pm

Типично по български, един умува какво е трябвало и какво не да направя а друг коментира колко тъпа темата/заглавието/въпроса. Все пак ще ви отговоря. Не съм посетил гаранционен сервиз, защото в краен случай ще получа нови Кросер шини. Сега просто е чудесен момент да сложа, по леки и по здрави такива. Колко пари съм дал и колко ще дам си е ЛИЧЕН избор на всеки. Заглавието на темата е точно такова каквото го усещах на момента. Все си мисля , че всички байкъри са изпитвали тези нерви в определен момент, просто се надявам повече хора да помогнат.

П.П. Спомням си, преди 2 години един приятел ми даде съвет: "Копеле, не се регистрирай в форуми и не пиши там, само ще се ядосваш на цялата помия наречена народ в България. На всеки 1000 има един който, ще помогне и ще ти приеме идеите, ако имаш търпението заради тея хора....давай"
Gvt333

Мнениеот hitar_potter » Нед Юли 15, 2012 11:44 pm

Gvt333 написа:Типично по български, един умува какво е трябвало и какво не да направя а друг коментира колко тъпа темата/заглавието/въпроса. Все пак ще ви отговоря. Не съм посетил гаранционен сервиз, защото в краен случай ще получа нови Кросер шини. Сега просто е чудесен момент да сложа, по леки и по здрави такива. Колко пари съм дал и колко ще дам си е ЛИЧЕН избор на всеки. Заглавието на темата е точно такова каквото го усещах на момента. Все си мисля , че всички байкъри са изпитвали тези нерви в определен момент, просто се надявам повече хора да помогнат.

П.П. Спомням си, преди 2 години един приятел ми даде съвет: "Копеле, не се регистрирай в форуми и не пиши там, само ще се ядосваш на цялата помия наречена народ в България. На всеки 1000 има един който, ще помогне и ще ти приеме идеите, ако имаш търпението заради тея хора....давай"

Ти пък, някой ти каза леко нещо на криво и веднага почна да обясняваш колко сме лоши. Моите гуми вероятно не са прави. Но не ми и пука, като не усещам :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот edinmilion » Нед Юли 15, 2012 11:51 pm

Много тъпо заглавие на темата, да беше помислил повече като пускаш, а не след това да философстваш на дълго и на широко...
целия форум да се занимава с твоите криви гуми :crazy:
edinmilion

Мнениеот Gvt333 » Пон Юли 16, 2012 6:23 am

Моите криви гуми се оказаха прави.
Gvt333

Мнениеот penmark » Пон Юли 16, 2012 9:59 am

Аз идеално права гума досега не съм виждал. На каквито и да било капли - прави, криви :D Перфектно изпъната гума по каплата с вода и сапун и пак има минимална кривина някъде по грайфера. Разправят, че безкамерните са конец прави. Докато не видя, не мога да повярвам. :D
Аватар
penmark

Мнениеот pixov » Пет Юли 20, 2012 12:09 am

Аз ви предлагам да си купите Countinental King аз съм с тях от година и си карам като цар. ;)
Аватар
pixov

Рейтинг: 985

Мнениеот pixov » Пет Юли 20, 2012 12:13 am

от edinmilion » Нед Юли 15, 2012 11:51 pm

Много тъпо заглавие на темата, да беше помислил повече като пускаш, а не след това да философстваш на дълго и на широко...
целия форум да се занимава с твоите криви гуми
edinmilion

малко се изхвърли човека но чак пък толкова да не е
просто трябваше да напише криви гуми или нещо от рода :agree:
Аватар
pixov

Рейтинг: 985

Мнениеот axelmax » Пет Юли 20, 2012 9:53 am

То си има правило, че в заглавието трябва да се съдържа информация за повода на темата,но ..... нали ще полудее простено му е.

Да не говорим,че темата е за раздел Веломеханик. До колкото знам модераторите са на доброволни начела и като пускаме сигнали бихме помогнали да се облекчи работата им и увеличим нашия комфорт :agree:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Назад към Общ форум