След 5г. яка (зло)употреба на настоящите ми ниски обувки за каране на байк / леки пешеходни маршрути, 1-2 кърпения при "шапката" на обувката, дойде момента след който тотално видях сметката на vibram-а и външната кожа на обувката. За протокола маратонките ми бяха от неизвестната поне за мен фирма Chiruca , с Gore-Tex мембрана с Vibram отдолу. Много бях доволен от тях, но и хубавите неща си имат край

Та имам питане, търся ниска обувка (т.е.тип маратонка), която ще ползвам за колоездене/леки планински преходи и която да отговаря на следните условия:
1) да е правена за лека, но все пак планинска употреба (т.е. не бягане напр.). Под това разбирам сравнително твърда и с добър грайфер подметка, не е задължително да е Vibram, но ако подметката не е от Vibram, то да е от реномиран произодител в правенето на обувки за планина;
2) да е с Gore-Tex мембрана или ако е с друга мембрана, то да е от реномиран производител на планински обувки;
3) да е до 250-60лв.
4) да мога да си ги купя от магазин в София (най-вече за да ги пробвам на крака си).
Към момента най-близкото, което съм си си харесал, след търсене само в интернет по БГ магазини, е това:
Salomon Exit 2 GTX.
Цената им в Спорт Депо-то им е 225лв.
Тъй като нямам опит с такъв тип обувки, освен износените вече от мен, бих бил благодарен на всички, за споделен опит с такъв тип обувки за горепосочените цели и ограничението за цена. Това ще ми помогне да редуцирам обиколките по магзини на живо

P.S. Много би ми помогнало да се споменава и магазина, от който са купени обувките.
Надявам се, това да не се разбира като реклама на магазина, а го питам, защото не всички магазини за такава екипировка имат добри и актуални страници за екипировка. Ако бъркам моля, някой от администраторите да махне този "P.S." !
-