Няколко въпросчета за ...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Няколко въпросчета за ...

Мнениеот tbk515 » Чет Юли 19, 2012 9:05 am

Здравейте! Имам няколко въпросчета и смятам, че Софияци ще ми помогнат най-много, защото съм от Пловдив и София за мен е друга държава!

№ 1: Кой магазин на Bike Center е най-големия, най-добре зареден откъм велосипеди и части?
№ 2: Как да стигна до него от Централна Ж.П. гара (ЦЖПг) с автобус, трамвай, метро, кои номера?
№ 3: С кои номера да стигна до магазина на Sport Delivery (ww.sportdelivery.com/bg)?
№ 4: Кой магазин на Веломания/Drag Zone е най-големия, най-добре зареден откъм велосипеди и части?
№ 5: Как да стигна до него от ЦЖПг гара с автобус, трамвай, метро, кои номера?
№ 6: Как е най-добре, евентуално да транспортирам велосипед с БДЖ-то?
В сглобено състояние, заключен в товарния вагон или разглобен и да го нося с мен като ръчен багаж? Или по друг начин?

Ако пък някой се навие да ми стане екскурзовод за 1 ден, ще е най-добре! Е, разбира се, че срещу почерпка!
Надявам се, че ще се намери някой, който ще отдели поне 3 минути, за да драсне 6 реда!
Извинявам се предварително за загубеното ви време по моите питанки!

Благодаря! :wavey:
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Re: Няколко въпросчета за ...

Мнениеот Ozzie » Чет Юли 19, 2012 10:30 am

tbk515 написа:№ 6: Как е най-добре, евентуално да транспортирам велосипед с БДЖ-то?

Купуваш си талон (билет) за велосипед на стойност 2 лв. (преди това обаче трябва да си купил билет за съответния влак), натоварваш го на най- последния вагон най- отзад - така е по правило (или пък в първия вагон най- отпред) - идеята е да не пречи на движението на пътници между вагоните. На сайта на БДЖ си има описание.
Най- добре е, ако има товарен вагон, да го качиш там и да си го вържеш с някаква ключалка за някоя от решетките. Но и отвързано да го оставиш, не вярвам да изчезне. Служителите на дават току- така някой да влиза във въпросния вагон.
Можеш да си вземеш два "ластика" от вътрешна гума (примерно) или "свински опашки" с които да блокираш спирачките, така че велосипеда да не се лашка.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот tbk515 » Пет Юли 20, 2012 6:29 pm

Ozzie написа:.

Благодаря!

Все още очаквам отговори поне на въпросите 1 и 4!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Мнениеот Skoinks » Пет Юли 20, 2012 6:43 pm

tbk515 написа:Все още очаквам отговори поне на въпросите 1 и 4!

Мисля, че най-големият магазин на Веломания е този на бул. България. От Централна гара хващаш 7-ца и си там за половин час.
Scott Voltage FR20 2010; Rockshox Vivid 5.1 240mm; Marzocchi 888 2011;
Аватар
Skoinks

Рейтинг: 1200

Мнениеот xcII » Пет Юли 20, 2012 7:43 pm

N1 -> магазина в жк. "Младост" 1, бл. 1А
N2 -> от ЦГ хващаш автобуси N 213, 214 или 305 със сигурност спират там, т.е. на спирка "ХМС". :agree:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Назад към Общ форум