Скъсана тръба на амортисьора

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Скъсана тръба на амортисьора

Мнениеот iordanoff » Съб Юли 07, 2012 3:39 pm

Здравейте! Притежавам колелото от ~14год. и за това, което го използвам ми върши перфектна работа, предвид възрастта му напоследък започнаха да се обаждат някои работи по него, сменил съм почти всичко по него, станало е като ново, но изникна един проблем с вилката така да го наречем. Не знам колко време съм карал така, но се благодаря, че ме е опазило здрав като цяло.

http://store.picbg.net/pubpic/C2/BB/ee9 ... 10c2bb.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/33/A4/59b ... f633a4.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/FB/3B/53f ... cdfb3b.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/94/09/cd2 ... 629409.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/D9/C2/493 ... afd9c2.JPG

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

До сега не съм срещал никъде из България такова колело като моето, а в интернет няма никаква информация за такъв модел на Cross "Tiger" . Колелото е изключително здраво и носи на издевателстване, но друго е питането ми.

Как мога да разглобя амортисьорите и подлежи ли на заваряне посоченото място на снимките? Или направо трябва да се търси нова вилка, като това с новата вилка го приемам като изключително краен вариант.

Благодаря ви, много за отделеното време и обърнатото внимание! :)
iordanoff

Рейтинг: 1200

Re: Скъсана тръба на амортисьора

Мнениеот Ozzie » Съб Юли 07, 2012 3:51 pm

iordanoff написа:До сега не съм срещал никъде из България такова колело като моето

Супермаркетите са пълни с подобни на твоя велосипед. Може да не изглеждат точно като твоя, но като качества нямат разлика.
Чисто нова вилка (ако държиш да е амортисьорна) струва колкото струва велосипеда ти в момента, а може би и повече.
Заваряване... По- скоро не.
Тогава? :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот iordanoff » Съб Юли 07, 2012 3:59 pm

Ozzie написа:
iordanoff написа:До сега не съм срещал никъде из България такова колело като моето

Супермаркетите са пълни с подобни на твоя велосипед. Може да не изглеждат точно като твоя, но като качества нямат разлика.
Чисто нова вилка (ако държиш да е амортисьорна) струва колкото струва велосипеда ти в момента, а може би и повече.
Заваряване... По- скоро не.
Тогава? :)

Така изглежда на пръв поглед, знам но гарантирам, че е по здраво от тези за по 100 лева бройката. Е все пак годините си оказват влияние и си личи, но аз станах през тези години и по тежък ~80kg съм вече, а преди бях 40 с мокри дрехи :roll2: , но не е в това проблема, аз си знам що за стока е и колко е качествено. На въпроса? И аз се замислям сериозно за нова вилка, но ~какви пари излиза, ако трябва да дам ~80 лева само за вилка, може да го отписвам това колело.
iordanoff

Мнениеот andycu » Съб Юли 07, 2012 8:59 pm

Ами, по снимките изкглежда, че си с normalsize чело. Не си струва да взимаш нова вилка. Подобни колела има много, потърси някой, който да го продава и си вземи вилка от него. Не ми се вярва повече от 30 лв да ти вземе.
Ако пък не, можеш да минеш на твърд вариант
http://www.bikescenter-bg.com/index.php/step.module_action/modname.pricelist/modaction.details/product.581/product_cat.59/lang.2
Заварката трябва да е доста фина, за да може да се използва пак вилката като амортисиорна. Пък и щом са поддали стеншъните, не ми се вярва останалите елементи да не правят проблеми.
Ти си избираш. :wavey:
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот teo_98 » Нед Юли 08, 2012 11:01 pm

брат ми има същата рамка да колелото е мн здраво. Относно вилката най-добре е нова ... това да се разправяш да зажаряваш не е работа . и на мен ми се къса заварих я и след 1 час каране и пак се скърши.
teo_98

Мнениеот marsa » Пон Юли 09, 2012 12:40 am

Колелото че не е здраво не е - имал си късмет и си го жалил ;)
Ето ти снимки от реновирането на същото на мой познат:
Изображение

Рамката е пълен ташак с извинение - от формата (класически разполовена Y-рамка - забележи заварката и знай какво те чака ;) ) до разположението на водачите за жилата (е няма как подобно нещо да работи). Стандартните недостатъци на този тип велосипеди ги прескачам.

Мога да ти подаря една твърда (без аморстисьор) вилка, в случай че си от София, и стержена е достатъчно дълъг за челната тръба на рамката ти. Но или ще трябва да и теглиш една блажна боя, или ще си я караш полу олющена :)
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот darkman7 » Вто Юли 10, 2012 3:14 pm

Вилка като тази, която си счупил нова е около 20 лева. :beer:
Карам твърдак Viper Sick Boy
darkman7

Рейтинг: 1211

Мнениеот iordanoff » Чет Юли 19, 2012 10:19 pm

Пичове благодаря за отделеното време. За първи път виждам такова колело досущ същото като моето :) . Иначе да аз не съм го блъскал много това колело общо взето съм си го пазил, лепенките много ясно по рамката се разлепиха както се вижда имаше и бегли бояджийски опити за замазване на работата, но с несполучлив резултат и не особен успех както се вижда. Не ми се минава на твърд вариант обичам да ми е мекичко :) . След като не можах да си намеря подобна вилка, която да стане на моето колело и да е с читави амортисьори, заварих там където беше проблема естествено ми се разтопиха черните пластмасови предпазители и ги махнах, резултата е много добър, но след 20-тина километра се получи запукване и от другата страна на амортисьора на същото място. Май и там ще процедираме със заварка за сега, защото резултата е задоволителен и здрав. Вярно не е красиво, но не мисля, да влагам повече пари в нови части за това, колело и май ще се купува много само да се съберат малко пари.
iordanoff

Мнениеот vladko24 » Чет Юли 19, 2012 11:04 pm

на един приятел се сцепи така....
наби в него по 1 тръба от двете страни и го завари и стана
но става по-тежък
vladko24

Мнениеот xcrider » Чет Юли 19, 2012 11:51 pm

Пич, ти нормален ли си да рискуваш живота си, заради една вилка, която струва колкото две пържоли в ресторанта ... Периш си с 30 някъде, откъсва ти се вилката и си размазваш физиономията по най-гадния начин в земята, замисли се малко.
No comment...
xcrider

Рейтинг: 1256

Назад към Веломеханик