храната

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот thefatcat » Чет Сеп 15, 2005 12:19 pm

Химията му е майкатааааа!!!
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Хей таз химия => :beer::drunk:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот skiman » Чет Сеп 15, 2005 3:02 pm

20 литра натурален сок.....хъм...и ще се получи едно акаанеееееее......бедна ти е фантазията!Да не говорим за фруктозата, която ще погълнеш.Предимството именно на таблетната или разтворима форма на витамините е именно в липсата на фруктоза(плодова захар)За съжаление,фруктозата е прост въглехидрат и , както някой по-нагоре спомена води до рязко покачване на инсулина.А от него както ние много добре знаем,чудесно се дебелееее,а и се доспива!
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 15, 2005 3:29 pm

не ви ли се струва, че цялата шумотевица около витамините е малко пресилена. нека някой цитира престижно медицинско изследване. иначе си чешем езиците с глупости като за плодовите сокове.

аз лично препоръчвам на някой който иска витамини да пие минерална вода, да яде домати докато ги има, моркови и така нататък. не е толкова по-сложно да се купят зеленчуци от пазара.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Cveti » Чет Сеп 15, 2005 7:11 pm

[quote="bikerider"]

[quote][i]Originally posted by thebiker[/i]
Ако някой мисли че му трябват витамини - по просто и лесно да си купи натурален сок а не да ходи до аптеката - 2 лева е литър сок а таблетките май бяха към 10 лева и вярно сигурно стигат за 10 или 20 литра ама какво от това ако не се услвояват.
[/quote]

:lol:Имам приятел,който работи в "БББ"-небезизвестната компания за "натурални" сокове.Та от него знам точно колко натурален сок има в натуралните сокове и,за съжаление,казвал ми е и от какво се правят някои от тези сокове.Тръгна ли да преразказвам,трябва да ти напиша роман.Вместо това ще ти дам само полезен съвет-ако пиеш натурални сокове,гледай да не е "Мултивитамин" или "Горски плодове".;)
Cveti

Рейтинг: 1700

Мнениеот Alien » Чет Сеп 15, 2005 9:04 pm

[quote="Cveti"]

[quote="bikerider"]

Ако някой мисли че му трябват витамини - по просто и лесно да си купи натурален сок а не да ходи до аптеката - 2 лева е литър сок а таблетките май бяха към 10 лева и вярно сигурно стигат за 10 или 20 литра ама какво от това ако не се услвояват.
[/quote]

:lol:Имам приятел,който работи в "БББ"-небезизвестната компания за "натурални" сокове.Та от него знам точно колко натурален сок има в натуралните сокове и,за съжаление,казвал ми е и от какво се правят някои от тези сокове.Тръгна ли да преразказвам,трябва да ти напиша роман.Вместо това ще ти дам само полезен съвет-ако пиеш натурални сокове,гледай да не е "Мултивитамин" или "Горски плодове".;)
[/quote]

Вредни ли са? Не са. Вкусни ли са? Вкусни са. Оттам нататък на мен не ми пука. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 15, 2005 10:20 pm

:usclap::usclap::usclap::usclap:

Сигурно ядеш и в Макдоналдс? :naughty:
Аватар
bikerider

Мнениеот kagami » Пет Сеп 16, 2005 12:59 am

[quote="bikerider"]

не ви ли се струва, че цялата шумотевица около витамините е малко пресилена. нека някой цитира престижно медицинско изследване. иначе си чешем езиците с глупости като за плодовите сокове.
[/quote]

Ето тук има доста информация по темата за витамините : http://www.vitamins-nutrition.org/ :)
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот Quiz » Пет Сеп 16, 2005 9:25 am

[quote="Alien"]

[quote="Cveti"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

[/quote]

Вредни ли са? Не са. Вкусни ли са? Вкусни са. Оттам нататък на мен не ми пука. :)
[/quote]

Остави тая работа...
Предполагам Цвети има предвид не толкава за полезното и вредното в соковете, колкото добре познатата ситуация на ходилите по бригади навремето...който е попадал в консервна фабрика за лютеница никога повече не яде такава!... и вЕрвай ми, има защо! :irked:
Аватар
Quiz

Мнениеот kagami » Пет Сеп 16, 2005 9:31 am

[quote="Quiz"]

...който е попадал в консервна фабрика за лютеница никога повече не яде такава!... :irked:
[/quote]

...даа... консервните фабрики не са вкусни. факт ;)
Аватар
kagami

Мнениеот brum » Пет Сеп 16, 2005 11:13 am

[quote="skiman"]

За съжаление,фруктозата е прост въглехидрат и , както някой по-нагоре спомена води до рязко покачване на инсулина.А от него както ние много добре знаем,чудесно се дебелееее,а и се доспива!
[/quote]

Не ти се доспива заради инсулина а заради високи кръвни захари:) Пример - аз съм диабетик. Като ям и си слагам инслулин не ми се спи нещо, обаче като ям и не слагам исулин и поседя с неприлично високи кръвни захари ми се спи ама 2 не виждам.
И не се дебелее, ми напротив. Щото инслулина помага захарта да влезне в клетките и да изгори като енергия, а не да се натрупа като мастни тъкани.

Интересно как реши че от инслулина се пълнее...не е ли по скоро до метаболизъм:)
One life is not enough
brum

Рейтинг: 1660

Мнениеот kagami » Пет Сеп 16, 2005 11:15 am

между другото, някой знае ли колко струва IsoStar в Billa или в Метро? И ако да, нека сподели :)
Аватар
kagami

Мнениеот did » Пет Сеп 16, 2005 11:29 am

[quote="brum"]

...не е ли по скоро до метаболизъм:)
[/quote]

[i][b]всичко[/b][/i] е до метаболизъм.

знам за стотици хора, умрели от метаболизъм. всъщност, казвали са ми, че никога в световната история човек без метаболизъм не е умирал.

ейй, лошо нещо е това метаболизЪма!

и е толкова разнообразно, че даже докторите още не могат да решат как аджеба да лекуват пациентите с метаболизъм. чел съм, че метаболизЪмът се лекувал само от една докторка с черна качулка и коса, но аз лично не я познавам.

на мен, например, от метаболизЪма ми се потят краката и миришат много! УЖАС! други пък заради същото състояние на перманентен метаболизъм им се вдига кръвната захар, на трети им спада, на четвърти просто не им се вдига достатъчно... шарена работа. и как в тая комплексирана ситуация да даде някой съвет кое е полезно, кое е вредно??? не знам.

обаче опитите за откриване на съвършената универсална рецепта продължават, включително и в тази тема.

аз ще следя с интерес...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 16, 2005 1:03 pm

[quote="kagami"]

между другото, някой знае ли колко струва IsoStar в Billa или в Метро? И ако да, нека сподели :)
[/quote]

ако не се лъжа около 17-18 лева
Аватар
bikerider

Мнениеот zImage » Пет Сеп 16, 2005 2:16 pm

[quote="bikerider"]

[quote="kagami"]

[/quote]

ако не се лъжа около 17-18 лева
[/quote]

В кварталната аптека е 16.00 лв. Би трябвало да е толкова или по-малко и в Метро/Била.
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот skiman » Пет Сеп 16, 2005 2:59 pm

[quote="brum"]

[quote="skiman"]

За съжаление,фруктозата е прост въглехидрат и , както някой по-нагоре спомена води до рязко покачване на инсулина.А от него както ние много добре знаем,чудесно се дебелееее,а и се доспива!
[/quote]

Не ти се доспива заради инсулина а заради високи кръвни захари:) Пример - аз съм диабетик. Като ям и си слагам инслулин не ми се спи нещо, обаче като ям и не слагам исулин и поседя с неприлично високи кръвни захари ми се спи ама 2 не виждам.
И не се дебелее, ми напротив. Щото инслулина помага захарта да влезне в клетките и да изгори като енергия, а не да се натрупа като мастни тъкани.

Интересно как реши че от инслулина се пълнее...не е ли по скоро до метаболизъм:)
[/quote]

Чел си ама явно недостатъчно:
Излишният инсулин в комбинация с небалансирано хранене и излишък на прости въглехидрати активизира определени ензими, които превръщат гликозата в глицерол, който се отлага като мастни образувания. За да се избегне това, се прилагат мощни комбинации от други препарати за топене на мазнини.
Така, че това е само началото!
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот did » Пет Сеп 16, 2005 3:22 pm

[quote="skiman"]

Излишният инсулин в комбинация с небалансирано хранене и излишък на прости въглехидрати активизира определени ензими, които [i][b][color=red]превръщат гликозата в глицерол[/color][/b][/i], който се отлага като мастни образувания. За да се избегне това, се прилагат [i][b][color=red]мощни комбинации от други препарати[/color][/b][/i] за топене на мазнини.
[/quote]

Въй! Еврика!

Тая мощна комбинация от други препарати за справяне с натрупания глицерол включва ли етанол, щото от тия две съставки, ако добавим и изобилието на вода в телесата на хранещите се, може спонтанно да се образува [color=red][i][b]водка[/b][/i][/color]? Ако това е възможно, то би потвърдило старата руска максима, че няма нужда етиловият алкохол да се смесва с каквото и да е, тъй като при живот в страната на стреса СССР инсулинът винаги е в повечко, значи има и глицерол в организЪма достатъчно, вода тоже има и е необходимо да се добави само липсващата съставка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот halcor » Пет Сеп 16, 2005 4:44 pm

А може и малко анасон да съдържат и да стане мастика.
Аватар
halcor

Мнениеот skiman » Пет Сеп 16, 2005 4:47 pm

Кретени:D:D:beer::clap::rofl::rofl::rofl:
Аватар
skiman

Мнениеот kpax » Пет Сеп 16, 2005 8:02 pm

та значи аз, без да задълбавам на молекулно ниво, разчитам на следните 2 субстанции:

1. Бадеми. Хранителни и леки. Без химии.
2. Уиски. Българско, Highlander, прекрасен малцов вкус.

На Паралелна вселена в родопите доста хора пробваха и разочаровани нямаше. Особено втория ден :thumb:

Разбира се с уискито, като със всеки катализатор, не трябва да се прекалява. Иначе баирите започват да се заравняват по странен начин...
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Мнениеот klmn » Пет Сеп 16, 2005 8:35 pm

[quote="kpax"]

та значи аз, без да задълбавам на молекулно ниво, разчитам на следните 2 субстанции:

1. Бадеми. Хранителни и леки. Без химии.
2. Уиски. Българско, Highlander, прекрасен малцов вкус.

На Паралелна вселена в родопите доста хора пробваха и разочаровани нямаше. Особено втория ден :thumb:

Разбира се с уискито, като със всеки катализатор, не трябва да се прекалява. Иначе баирите започват да се заравняват по странен начин...
[/quote]
HARD FUEL:thumbu:Нещо тоя Highlander трудно се намира вече.:beer:
Поне на мен бирата ми действа доста енергийно за въртене.Разбира се в разумни количества.(Под една каса:rofl:)
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот did » Съб Сеп 17, 2005 11:22 am

[quote="skiman"]

Кретени
[/quote]

аааа :(!:, аз като единствен член на форума, чийто аватар е на тема "хранене в планината", не мога да допусна такова отношение към мене, при това точно в темата за храненето!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот skiman » Съб Сеп 17, 2005 11:34 am

[quote="did"]

[quote="skiman"]

Кретени
[/quote]

аааа :(!:, аз като единствен член на форума, чийто аватар е на тема "хранене в планината", не мога да допусна такова отношение към мене, при това точно в темата за храненето!
[/quote]

Казано е умилително.М/у другото твоето е доста високобелтъчно хранене.....трябва да е обилно полято с бира за да се усвои правилно:D:bouncy:
Аватар
skiman

Мнениеот did » Съб Сеп 17, 2005 11:37 am

[quote="skiman"]

Казано е умилително.
[/quote]

;)

[quote="skiman"]

... твоето е доста високобелтъчно хранене.....трябва да е обилно полято с бира за да се усвои правилно:D:bouncy:
[/quote]

шти дойде и на тебе акъла накрая
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот naka76 » Съб Сеп 17, 2005 4:52 pm

Искам да ве поздравя с най-вкусното нещо,а именно тази ходеща пържола http://www.photo-tourist.com/displayima ... t=0&pos=10
Аватар
naka76

Мнениеот klmn » Съб Сеп 17, 2005 7:31 pm

Йееее,и малки пържолчета!:D:beer:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот kagami » Пон Сеп 19, 2005 9:28 am

@bikerider, zImage
благодаря за инфо-то :thumb: В един спортен магазин на бул."Патриарх Евтимий" видях Изостар за 17лв, а в Билла се оказа, че бил по 16.80лв.
Аватар
kagami

Мнениеот skiman » Пон Сеп 19, 2005 10:17 am

[quote="kagami"]

@bikerider, zImage
благодаря за инфо-то :thumb: В един спортен магазин на бул."Патриарх Евтимий" видях Изостар за 17лв, а в Билла се оказа, че бил по 16.80лв.
[/quote]

Аз пак да си направя устата.Има същият български продукт казва се ИЗОРЕЙ и струва 6-7лв.Пълно копие е на Изостара..даже е същото на вкус.Подкрепете българдкото.Аз го употребявам от 10-тина години и смея да твърдя , че работи.Фирмата е Биогейм и е на БГ пазар от повече от 16 години.Твърдя, че това което пише на етикета го има и в кутията !Вие си преценявайте,но е грехота да се плащат пари за нещо, което е внос и е х3!
Аватар
skiman

Мнениеот thebiker » Пон Сеп 19, 2005 10:26 am

@bikerider
витамините също са произведени в ХФК така че ако не изкаш да пиеш натурални сокове то и за витамините на таблетки същото важи - аз не пия нито едното нито другото имам си урок много поучителен.

Ако не се лъжа на един от сайтовете в щатите развенчаха креатина - което е всъшност витамин А като средство за подобряване на карането.
thebiker

Рейтинг: 1200

Мнениеот skiman » Пон Сеп 19, 2005 11:31 am

[quote="thebiker"]
[

Ако не се лъжа на един от сайтовете в щатите развенчаха креатина - което е всъшност витамин А като средство за подобряване на карането.
[/quote]

Е по-голяма щуротия не бях чувал.Айде вземи прочети малко какво точно е Креатина и за какво служи и пиши тогава.Недей се излага!
В щатите има 5 института, които отричат нещо и други 5 после отричат отреченото от предните 5....там при тях това е практика.Ако не знаеш къде да четеш мога да ти дам няколко линка при това на български!
Аватар
skiman

Мнениеот thebiker » Пон Сеп 19, 2005 1:06 pm

[url]http://www.mbaction.com/detail.asp?id=1451[/url]

номер 4 макар че и другите са интересни - а също там пише че е вредно пиенето на витамините до колкото разбрах.
thebiker

Рейтинг: 1200

ПредишнаСледваща

Назад към Архив