от скоро притежавам байк, с който можем да си бръмчим по планините. До преди това обикалях само из града с едно колелце, което го откраднаха… но това е друга тема

Това с което карам в момента е Specialized Hardrock 29", който дори не се води XC модел и това се усеща при каране на скорост, особено при спускания. От тези няколко месеца установих, че започва да ми харесва все повече и повече, и мисля е време за ново колело, което да може да понесе повече "бой".
Та имам нужда от малко помощ при намиране на следващото ми возило.
Определено няма да е DH, няма да е и XC, същевременно обаче бих искал да го ползвам и в града. Това е и сложната част, защото нямам друго градско колело, а знам че такова всеобхватно животно… бе направо да си кажем няма. Ясно ми е, че винаги ще има компромиси, все пак нямам вело паркинг в апартамента си

Бих искал да мога да се кача до Черни връх, Ботев, Мусла /примерно/ и след това да си ги пусна с кеф, а не пеша. Обиколката на Витоша е нещо, което бих правил още много пъти, макар да ми идва прекалено "равна"… с думи прости ще ми се да мога да катеря, като съм склонен на някои компромиси точно в посока нагоре, но при спускането да имам повече сигурност.
Понеже държа да е 29" вариантите не са толкова много и на практика най-коравия XC байк би ми вършил работа.
Харесах си Specialized Stumpjumper FSR 29" /даже за малко да го купя/, но се оказа, че няма в наличност, няма да има и скоро. Epic и Camber ми се виждат прекалено слабичи и с малък ход за местата където искам да ходя и най-вече да пускам. Изобщо по мои сметки излиза, че трябва да има поне 130-140 ход /повече за 29" така или иначе няма/, да тежи около 13 кг. и… май това е

Бих се радвал на всякаква информация за магазини, марки, тест-драйв изобщо нещо което да ми върши работа да избера нещо подходящо.
Благодаря.