Къде мога да искарам диплома за вело майстор.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мнениеот simkata9595 » Пон Юли 16, 2012 10:41 pm

simkata9595

Рейтинг: 1198

Re: Къде мога да искарам диплома за вело майстор.

Мнениеот Snuupy93 » Пон Юли 16, 2012 11:12 pm

simkata9595 написа:Къде мога да искарам диплома за вело майстор.

Не ти трябва диплома, трябват ти връзки, някой да те уреди. :)
Изображение
Аватар
Snuupy93

Рейтинг: 1200

Мнениеот karmakarma » Пон Юли 16, 2012 11:27 pm

би било чудесно ако някъде имаше курсове на които могат да те обучат на велосипедна механика.в Германия има такива курсове но в българия се съмнявам...
karmakarma

Рейтинг: 988

Мнениеот Ozzie » Пон Юли 16, 2012 11:36 pm

Например "Веломания" редовно организира семинари (най- вече за представителите им и дистрибуторите), на които биват провеждани обучения и издавани сертификати.
Другия вариант е съюза (задруагата??) на занаятчиите (ако съществува такова нещо).

http://www.rzk-sofia.com/
http://www.google.bg/search?q=%D1%81%D1 ... 80&bih=883

Успех!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот patricii » Вто Юли 17, 2012 6:32 am

ДИРЕКТНО - ПО СЪЩЕСТВО:
Майсторско свидетелство за- ПОПРАВКА НА ВЕЛОСИПЕДИ ,можеш да получиш от Националната занаятчийска камара-респективно - регионална. Подават се документи, иска се стаж и се държи изпит пред комисия. Както всичко останало- най-често формално , но сумата за плащане -не е формална - около 350 лв. След -протокола за издържан изпит,получаваш майсторско свидетелство . Чака се около месец и струва 50 лв. НО! За да практикуваш този занаят е необходимо вписване в Агенцията по вписванията . Плаща се около 50 лв и се чака 1 месец. ПРЕДИ ОКОЛО 20 ДНИ В ПЛОВДИВ СЕ ПРОВЕДЕ ПОДОБЕН ИЗПИТ. Познавам се с новия майстор и ако продължаваш да проявяваш интерес -ще го разпитам повече за следващите му ходове. Желая ти успех! :wavey:
SPIRITUS PROMPTUS EST,CARO AUTEM INFIRMA!- ДУХЪТ Е СИЛЕН, ПЛЪТТА-НЕМОЩНА!
+Станислав Стратиев-ТОЛКОВА МНОГО НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ,ЧЕ ВЕЧЕ ВЯРВАМЕ В ТЕОРИЯТА НА ДАРВИН
Аватар
patricii

Рейтинг: 1210

Мнениеот tisho » Вто Юли 17, 2012 6:38 am

Как къде? В универистета на Живота.
Търсиш си къде да чиракуваш и така. Като натрупаш достатъчно опит,
със сигурност и без диплома ще успяваш да си намираш работа.
Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

Мнениеот abandonship » Съб Юли 21, 2012 10:56 am

Едва ли всички велосипедни техници(майстори) са литературни корифеи с по няколко десетки публикации в специализирания печат, но ако някой иска да става "майстор" в каквото и да било поприще, поне трябва да знае как се пише "иСкарам".Напук на разпространените мнения, велосипедите са доста сложни и комплексни устройства за производство, експлоатация и поддръжка, т.е. образованите и ерудирани Майстори са тези, които могат и вършат истинската работа.Нищо лично. :)
abandonship

Рейтинг: 1236

Мнениеот did » Съб Юли 21, 2012 11:33 am

Класическото идиотско мислене на българските ученици и студенти. Вместо да питат "къде мога да науча това?", те все се интересуват, откъде могат просто да вземат диплом за същото. И за висше, и за занаят, и за шофьорска книжка... Всеки търси лесното.

Напълнихме се с идиоти с дипломи...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот karmakarma » Съб Юли 21, 2012 1:10 pm

както и да го попиташ българина никога няма да ти свърши работа...защото нормалните хора предполагт че дипломата върви ръка за ръка с уменията...ако ти мислиш по друг начин "българина" си ти и проблема си е в твоя телеви3ор ;)
karmakarma

Мнениеот did » Съб Юли 21, 2012 6:42 pm

karmakarma написа:ако ти мислиш по друг начин "българина" си ти и проблема си е в твоя телеви3ор ;)

Само през тази сесия (юни и юли) съм изпитал над 200 студента. Според мен, само 20 от тях искаха знания, а не диплом. Тия 180 си личат по неграмотността, демонстрирана и от автора на темата.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот fall_out » Съб Юли 21, 2012 7:30 pm

did написа:Само през тази сесия (юни и юли) съм изпитал над 200 студента. Според мен, само 20 от тях искаха знания, а не диплом. Тия 180 си личат по неграмотността, демонстрирана и от автора на темата.

Един напълно грамотен пост бих казал, ако искаш да се хващаме за малките неща. Пък и не сметям, че трябва да търсиш вината в децата, така сте ни възпитали, и продължаваш да "пускаш" студенти.

И не виждам защо модераторите толерират спам-а на did?
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот taurus13 » Съб Юли 21, 2012 9:10 pm

Системата у нас е наистина много сбъркана - почти няма къде да изкараш специализиран курс, ама истински, не просто за няква си диплома. Не говоря само за вело курс, но и за всякакви други технически дейности. Иначе курсове за езици, секретарки, манекенки, охранители. готвачи и сервитъори бол....
Затова повечето майстори сме самоуки - четем в нета, пробваме и така. Иначе, не че има нещо сложно в един велосипед - та един автомобил е десетки пъти по-сложен. Но все пак си има и доста особености, които биха могли да се научат много по-бързо на един курс, проведен от грамотен инструктор. Друг е въпросът, че никой у нас не обича да си споделя познанията - българина е мнителен и все смята, че ще му откраднат занаята. Колко пъти ми се е случвало няклой да казва - ама защо му обясняваш, нека си се мъчи сам - на теб някой обяснявал ли ти е?! :lol: Аз обаче нали съм издънка на учители и някак много ме радва, някой иска да научи нещо.
Всъщност това не е тема за Веломеханик. :)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот psixopat » Съб Юли 21, 2012 9:29 pm

fall_out написа:
Един напълно грамотен пост бих казал, ако искаш да се хващаме за малките неща. Пък и не сметям, че трябва да търсиш вината в децата, така сте ни възпитали, и продължаваш да "пускаш" студенти.

И не виждам защо модераторите толерират спам-а на did?

Грамотността освен на възпитание,е въпрос и на желание. Познавам доста възпитани и бих казал интелигентни хора , които нямат и елементарна представа от основни правила по правопис и могат да се причислят към групата на неграмотните . А образованието е работа на образователната система(от детската градина до университета).Виж, ако ти липсват първите 7 години, това води до липса, на каквото и да е желание за учене и усъвършенстване(не само в образованието).А липса на желание=
did написа: Всеки търси лесното.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот karmakarma » Съб Юли 21, 2012 10:43 pm

лично за мен е неграмотен всеки който не владее поне един чужд език...а колкото до българския не е толкова далече времето когато сте заеме мястото когато му се полага-при мъртвите езици.аз имам едно дете от 10 години живея в Германия идваме в българия 1 в годината за по седмица,е какъв е смисъла да знае български? и тва знание какво сте му помогне в живота?аз говоря перфектен български и още не ми се е случило да се разбера с българин...според мен една нация за да е жизнена първо трябва е жива духовно...а какво виждам в българия още с кацането на летище софия едни оскотели животински физономии
karmakarma

Мнениеот taurus13 » Съб Юли 21, 2012 11:07 pm

Аз пък ще кажа, че неграмотен е всеки, който не чете нотопис... :lol: Ползата от българския език е когато живееш в България и/или комуникираш с българи(дори и чрез форум). А хората са оскотели не случайно. Мисля, че ако поставим германците в това положение, в което живеят българите в последните 20 години, нещата няма да са по-различни.
Тая тема така и така вече не е за тоя раздел, та можем си писа - скоро ще я преместят.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот 5L » Съб Юли 21, 2012 11:48 pm

karmakarma написа:лично за мен е неграмотен всеки който не владее поне един чужд език...а колкото до българския не е толкова далече времето когато сте заеме мястото когато му се полага-при мъртвите езици.аз имам едно дете от 10 години живея в Германия идваме в българия 1 в годината за по седмица,е какъв е смисъла да знае български? и тва знание какво сте му помогне в живота?аз говоря перфектен български и още не ми се е случило да се разбера с българин...според мен една нация за да е жизнена първо трябва е жива духовно...а какво виждам в българия още с кацането на летище софия едни оскотели животински физономии

:offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: Пич, ти си една доста глупава кратуна. И то не, защото пишеш неграмотно, или пък не си прав в някаква степен. Просто, защото не си разбрал, че смисълът е детето ти да има достъп до максимално познание, независимо есперанто ...само наистина една доста глупава и комплексирана кратуна ще пропусна да направи детето си билингва, да чете една световна азбука и да разбира един славянски език. Мит фройндлихен грюсен :eyebrow:
Аватар
5L

Рейтинг: 1420

Мнениеот subritual » Нед Юли 22, 2012 12:17 am

"Смелите си имат всичко" май се пееше в една поп-фолк песен.
Първо консумацията,после производството.Така ни учи системата и щедро раздава кредити.
Господа-германците не са по-различни.Те са от смелите и са отишли "там".
После идват чиповете и контрола над умовете им за тях или децата им.
А аборигените-те могат да оцеляват по-добре!
Аватар
subritual

Назад към Веломеханик