има ли полза от тези бустъри...
Явно са много важни, обяснявам си го с качествата на жилото (да се разтяга повече или по-малко), а броните да осигуряват по-малко съпротивление при движението му.
Струва си, ако си претенциозен към качеството на работа на спирачките си, а също и когато карането ти го изисква (понякога и двата фактора са налице...броните и жилата на нискобюджетните байкове не са стока, но струва ли си да се сменят веднага, докато са още (почти) нови?
колегата Ogito вече е пробвал - брейкове Shimano Deore XT BR-Т780 и доколкото разбрах не е усетил съществено подобрение само от тях, както и колодките, с които вървят.
Ще започна от колодките, жилата и накрая по един брейк бустер отпред и отзад, за да отива по-голяма част от силата на раменете върху каплата.
sailman написа:Ръкохватките! От тях почни. Те са едно от най-важните условия, механичните спирачки да работят добре.
Препоръчвам най-вече старите шимански Shimano LX M571, а при невъзможност да намериш - Avid Speed Dial 7 или Tektro MT2.1 Другото - както си го подредил.
Ще има ли огромна разлика ако ги сменя с тези, които си посочил по-горе? Гледам, че имат някакви врътки отгоре, но това предполагам е за настройка на по-плавно спиране, без блокиране?
Ogito написа:Здравейте.Колелото ми е DRAG ZX 2-PRO.Въпросите ми са:
1)Каква по-добра вилка до 100-тина лева мога да му сложа(и с какъв ход е препоръчително да е,за градско + поутъпкани пътечки + слизане и качване по бордюри)? Сегашната е Zoom CH-386A, с ход 65 mm и някак не ме "кефи" поведението и по неравности.
2)Има ли вариант да му се монтира задна дискова спирачка(с която,наистина да спирам) без да сменям главината(по възможност,по-бюджетен клас,нямам възможност за много скъпа)?Приемам и предложения за V-brake,по-свестен от моя,ако ще има ефект(моята е Saccon някакъв).Ако може,пишете ориентировъчни цени. Остава да поясня,че тежа 90 +/- кг
.
Предварително Ви благодаря за отговорите(само да не са от сорта: "Смени колелото"защото това,засега няма как да стане).
Ще съм благодарен и за всякаква обща информация за това колело. Поздрави на всички.
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта