Велоалеи? Велосдружения?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Велоалеи? Велосдружения?

Мнениеот Daniel Panev » Пон Юли 30, 2012 8:21 pm

Fantomas23 написа:Съгласен съм със ситуацията на 2-рата снимка, за там и не споря. Но карайки по улицата на 1-вата снимка, виждам вдясно въпросният знак Г16 - "Задължителен път само за пешеходци и велосипедисти". Та не е ли очевидно че според маркировката, пътя (велоалеята) е само за велосипедисти, и не е предвидено място за пешеходци. Но според знака е разрешено движение и на пешеходци, които трябва да се движат върху самата велоалея, тъй като просто няма откъде другаде да минат. Това ми е мисълта. Според мен двата знака трябва да се разменят, защото това на втората снимка може да се нарече път за пешеходци и велосипедисти, а това на първата за мен си е само за велосипедисти. :liplick:

Не, не е очевидно - както вече беше споменато:
si-fi*LISKO написа:Правилникът обаче ясно казва, че при противоречие между маркировка и пътен знак се спазва знака.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот LyuboKolev » Пон Юли 30, 2012 8:27 pm

Пичове аз го писах и преди. Сега го повтарям за последен път и обещавам повече да не пиша в тази тема. Велоалеите са измислени за едно нещо... (сещайте се сами). Измислят ги галфони. Представете си следната ситуация: карате си по Цариградско с АВТОМОБИЛ и ви излиза дядка на пътя и вие си го блъскате защото има подлези. После го съдите за щети по колата (а такива ще има). Велоалеята е същата глупост. Дори и там където има не карам по тях. Много по- малко рисковано е да карам между колите при които аз си поемам риска, а не по велоизмислица по която всеки ми скача пред колелото и ми се шляят малки деца и майки с колички. На велоалея не стъпвам освен на тази на "Цар Борис". Не че е хубава ама по паветата е кофти. Но карам бавни заради идиотите с детски колички и си губя времето. Колелото е създадено за да е нещо межди кола и пешеходец. Искам да си карам с 30 км./ час. колело, а не с 40 кола или с 5 пеша. Заради велоалеите ще трябва да плащаме и данък защото държавата е хвърлила пари напред за да ви е безопастно, ама това не го знаехте нали? Скоро ще плащате за да си изкарате колелата. Успех.
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Мнениеот Fantomas23 » Пон Юли 30, 2012 8:28 pm

Daniel Panev написа:Не, не е очевидно - както вече беше споменато:
si-fi*LISKO написа:Правилникът обаче ясно казва, че при противоречие между маркировка и пътен знак се спазва знака.

Ами това ми е идеята и на мен - налице е противоречие и смятам, че там трябва да се сложи знак Г14 "Задължителен път само за велосипедисти", тъй като велосипедисти и пешеходци влизат в конфликт.
Аватар
Fantomas23

Рейтинг: 1200

Мнениеот Daniel Panev » Пон Юли 30, 2012 8:31 pm

Fantomas23 написа:
Daniel Panev написа:Не, не е очевидно - както вече беше споменато:

Ами това ми е идеята и на мен - налице е противоречие и смятам, че там трябва да се сложи знак Г14 "Задължителен път само за велосипедисти", тъй като велосипедисти и пешеходци влизат в конфликт.

Изображение
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот LyuboKolev » Пон Юли 30, 2012 8:37 pm

Помня че обещах да не пиша, но не се въздържах. Тези които се занимават с правилника са неизживяни катаджии. Така няма да ви вземат в КАТ. Те за разлика от в жбина не четат този форум. Аз имам предви присъствието в социума. Дали ще съм с кола, колело, пеша, на ролкови кънки или със скейтборд или в градския транспорт искам просто зачитане като участник. Да не ме нараняват другите и да внимават с всичко около тях. Разбира се стават и грешки, но нека да са по- малко.
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Мнениеот Daniel Panev » Пон Юли 30, 2012 8:44 pm

LyuboKolev написа:Помня че обещах да не пиша, но не се въздържах. Тези които се занимават с правилника са неизживяни катаджии. Така няма да ви вземат в КАТ. Те за разлика от в жбина не четат този форум. Аз имам предви присъствието в социума. Дали ще съм с кола, колело, пеша, на ролкови кънки или със скейтборд или в градския транспорт искам просто зачитане като участник. Да не ме нараняват другите и да внимават с всичко около тях. Разбира се стават и грешки, но нека да са по- малко.

Да се беше въздържал...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот THEZOGGO » Сря Авг 01, 2012 3:47 pm

http://www.sofiatraffic.bg/media/upload ... .03.12.pdf

Раздел 5. Движение на велосипедисти
Чл. 24. /1/ Велосипедисти могат да се движат по уличните платна, а по тротоари и в пешеходни зони – само при наличие на велосипедни алеи или ленти, означени по съответния начин. /2/ Велосипедистите следва да спазват изисикванията на Закона за движение по пътищата.

Кога ще видим нещо такова като:

Изображение

Това съм го снимал в Париж, малко преди Мулен Руж. Естествено, онова влакче което се вижда в края на снимката е в нарушение, но вижте маркироеката отстрани на пешеходната пътека. Кога ли ще има такава и в София?

А ето от къде тръгва тази маркировка покрай пешеходната пътека от тази велоалея:

Изображение
Която, докато бяхме там около 15 мин, не видях нито един пешеходец по нея. И имаше хора на велоспеди които я ползваха.

Отново Париж, на един от централните булеварди:

Изображение

Маркировката си е на пътното платно. Кога ще има такова нещо в София, ммм, чакайте да позная - НИКОГА!

Изображение

Това е точно срещу сградата на френския парламент:

Изображение

Не е никак лошо да има такава маркировка и тук в София.

Изображение

Долната снимка я щракнах от автобуса, докато пътувахме межру Парих и Бове, общо взето беше посредата на нищото, но я имаше. Казвам, че беше посредата на нищото, щото разстоянието между Париж и Бове е 100 км., а автобуса пътува около един час от Париж, докато я видя тази велоалея.

Изображение
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот bikerider » Сря Авг 01, 2012 5:13 pm

Град с мащабите и наследството на Париж просто не може да бъде управляван ефективно от идиоти, ерго хората просто си вършат работата с мисъл. Тук се симулира дейност и се крадат пари, а НПО-тата се правят на разсеяни, защото са част от схемата.

Не си спомням вече колко пъти е повтаряно тук, че е недопустимо велотрафика да е тотално отделен от автотрафика, ама явно хорицата си ги харесват тия нашенски подобия на велоалеи и това е...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот hitar_potter » Сря Авг 01, 2012 9:43 pm

По „Д-р Ат. Москов“ има такава алея на платното. Доста хора тук мрънкаха точно за този участък. Няма угодия :D На Ломско шосе също има велоалея на пътя.

bikerider написа:Не си спомням вече колко пъти е повтаряно тук, че е недопустимо велотрафика да е тотално отделен от автотрафика, ама явно хорицата си ги харесват тия нашенски подобия на велоалеи и това е...
То ако ще караме с колите, няма особен смисъл от велоалея :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот subritual » Чет Авг 02, 2012 11:29 am

Точно както е на ломско трябва да е. Само, че тук искат да гушат от синя и зелена зона,а където има паркирани автомобили става по-сложно.
Аватар
subritual

Мнениеот Grash » Вто Авг 07, 2012 11:53 am

И на велоалеята на Ломско пак не те зачитат дясно завиващите коли и реално пак няма значение дали я има или няма. Отделно доста народ си чака трамвая върху алеята и тн... Май чипа е важен... чипа трябва да се смени... Ако хванеш населението на София и го преместиш в Париж, положението ще е същото както и у нас, независимо добрата инфраструктура.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот krach » Вто Авг 07, 2012 6:36 pm

Имам питане към някой по - добре запознат с ЗДП. А именно: Какъв е статута на вело алея пресичаща кръстовище? Вело алея ли е? В началото след създаването на вело алеята на Цар Борис и на Гоце Делчев, на всяко кръстовище през което минаваща тя (вело алеята), жълта боя имаше и по платното. Е боята вече се е изтрила....и миналия месец в двудневната акция за търсене на звънчета по колелата, полицаи и репортери спираха велосипедисти които минаваха карайки през платното. Днес имах словесен сблъсък с бакшиш който еволюцията го беше подминала като малка гара, точно по този въпрос.
Та да обобщя какво казва закона за вело алея на кръстовище?
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот Insight » Сря Авг 08, 2012 1:48 pm

krach написа:====

На мисленото продължение на велоалеята при преминаване през кръстовище, независимо дали има маркировка или не, има два варианта на конфликт с автомобил (ако приемем, че велосипедиста е спазил правилника и преминава на зелено):
1. Автомобила да е преминал на червено
2. Автомобила да прави ляв или десен завой... при което шофьорът е длъжен да осигури предимство на преминаващите направо велосипедисти, както и на пресичащите пешеходци.

И в двата случая няма особено значение дали по платното има маркирана велоалея или не!
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот Stefan_trekkie » Сря Авг 08, 2012 2:05 pm

Въпроса е друг... Защо велоалеите в чужденеция -видеотата, които даваха колегите в по-задните страници в темата. Паралелно на пешеходната пътека е алеята и велосипедистите си карат свободно и разрешено по тях, а не не бутат колелото... Тук ти казват, че трябва да буташ... Къде е разликата ?..
Като копират нещо западна Европа, да го копират както трябва, а не полу, за да замазват положението...
Аватар
Stefan_trekkie

Рейтинг: 1257

Мнениеот bikerider » Чет Авг 09, 2012 9:25 am

Grash написа:Май чипа е важен... чипа трябва да се смени...

Нищо общо няма с чипа. Чипа си е нормален. Когато се правят велоалеи чрез взимане на пространство от съществуваща инфраструктура винаги ще става така. Тия неща по света се планират и се реализират интегрирано, с цялостна визия за трафика. Има си университетски дисциплини за тези неща, учат се по света и се прилагат. Там е огромния провал на Столична община и Главния архитект - тук всичко се прави на парче, за да не се засегнат нечии интереси, с други думи корупцията е тотална. Иначе да - да обвиним хората, чиято спирка изведнъж се е превърнала във велоалея е най-лесно. Те са идиотите, а в общината и НПО-тата всички са на бял кон. Още по-лесно е да обобщим за чипове и прочее "царски" простотии.

Grash написа:Ако хванеш населението на София и го преместиш в Париж, положението ще е същото както и у нас, независимо добрата инфраструктура.

Ако си виждал в Париж спирка на обществен транспорт с минаваща през нея велоалея ще съм благодарен да покажеш снимка :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Grash » Чет Авг 09, 2012 12:04 pm

@bikerider, даваш добър пример и съм съгласен, че в конкретния случай, когато имаме спирка, превърнала се във велоалея няма какво да искаме от хората, даже когато ми се случва да минавам през такава не звъня като луд на хората, а си проправям внимателно път между тях. На мен мисълта ми беше по-обща, като цяло... Иначе спирките, които са в съседство с велоалеята на бул. Цар Борис III, например, си имат предостатъчно място отпред и отстрани на спирката, но овцете въпреки това си щъкат предимно по алеята... (може би трябва навсякъде да има непристъпни огради, че да се въведе някакъв ред) Та ще ме извиниш, но ОПРЕДЕЛЕНО има нещо гнило в чипа.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bikerider » Чет Авг 09, 2012 12:29 pm

Аз все още чакам снимки от Париж. Не можеш да обобщаваш за чипа без сравнения. Като поставиш български овце във френски условия и френски овце в български условия тогава ще можеш да сравняваш. И ще видиш, че българските овце ще се превърнат във френски, а френските - в български. Виждал съм го достатъчно пъти за да съм наясно с влиянието на средата върху колективното поведение. Тук е лайняна средата, съответно са лайняни и реакциите на хората, принудени да живеят в нея. А средата е лайняна, защото дамите и господата, чието задължение е да я планират, поддържат и подобряват искат единствено да лапат рушвети от предприемачи. Там е общия проблем - тоталната липса на регулация на публичното пространство. Не са виновни хората, тяхното поведение е следствие. А обвиненията към хората идват именно от онези, които не си вършат работата и гледат да натопят здравата глава, за да не носят отговорност за престъпното си бездействие.

Жалкото е, че интелигентни хора като теб им се връзват на елементарните провокации. Жалкото е, че си хабим енергията да се обвиняваме едни други за влиянието на средата, в която сме поставени. Жалкото е, че непрекъснато се разпространяват подобни "обобщения", без да се разбира, че те неутрализират остатъците от политическа енергия у електората. Нали всички са овце, за какво да се борим? Тъпо е, Grash, нищо лично към теб, но е тъпо.
Аватар
bikerider

Мнениеот krach » Чет Авг 09, 2012 2:30 pm

bikerider написа:Аз все още чакам снимки от Париж. Не можеш да обобщаваш за чипа без сравнения. Като поставиш български овце във френски условия и френски овце в български условия тогава ще можеш да сравняваш. И ще видиш, че българските овце ще се превърнат във френски, а френските - в български. Виждал съм го достатъчно пъти за да съм наясно с влиянието на средата върху колективното поведение. Тук е лайняна средата, съответно са лайняни и реакциите на хората, принудени да живеят в нея. А средата е лайняна, защото дамите и господата, чието задължение е да я планират, поддържат и подобряват искат единствено да лапат рушвети от предприемачи. Там е общия проблем - тоталната липса на регулация на публичното пространство. Не са виновни хората, тяхното поведение е следствие. А обвиненията към хората идват именно от онези, които не си вършат работата и гледат да натопят здравата глава, за да не носят отговорност за престъпното си бездействие.

Жалкото е, че интелигентни хора като теб им се връзват на елементарните провокации. Жалкото е, че си хабим енергията да се обвиняваме едни други за влиянието на средата, в която сме поставени. Жалкото е, че непрекъснато се разпространяват подобни "обобщения", без да се разбира, че те неутрализират остатъците от политическа енергия у електората. Нали всички са овце, за какво да се борим? Тъпо е, Grash, нищо лично към теб, но е тъпо.

Прав си за ситуациите и лаината и овцете като ги преместиш. Само че има и друг момент. Тези дето лапат са със същата нагласа като на останалите. Демек ако замениш който и да е от потърпевшите български овце с някой власт имащите резултата ще е същия.
Ако сложиш френски овце тук пред свършен факт...да и те ще станат като българските.
Ако обаче оставиш френските овце да оправят кочината ще го направят. Манталитета им е друг, разбирането за света, себе си и околните е малко по различно. И не се изчерпва с това да си купя 320ка на 5 000 години и тоя закон е тъп те на мен свободата ще ми взимат..да бе да
Предвид че матриала е кофти няма как управниците да са по - добре от останалите. Тези дето на лапат просто не им се отдало шанс. А тези дето наистина няма да лапат...ми те напуснаха стараната :D
krach

Мнениеот Шлек_народен » Чет Авг 09, 2012 3:49 pm

krach написа:Предвид че матриала е кофти.....

Стига с тия измишльотини- кофти бил материала, овцете незнам си кви били...
Истината е, че ако някъде на запад ( Франция,Германия , да не изброявам) се направи някоя простотия, ще се намерят поне 20 заинтересовани организации, дето да скочат. И поне 200 адвоката , дето веднага надушват мириса на тлъсти хонорари! Та, ще им се види тясна страната, на тия, дето нещо не са догледали, или са гледали само личния си интерес. А тука има само една организация, дето приема оплаквания на недоволни граждани или селяни - арменският поп! Другите са купени предварително и резултатите са ясни:))
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот krach » Чет Авг 09, 2012 4:09 pm

Вече излизаме от темата но те нещата са в един кюп.
За да скочат тези 200 организации те са създадени от хора с подобна нагласа.
Колко от вас, когато видят някой да засили фаса на улицата, правят забележка на човека? КОлко засилват фаса?
Като видиш домашниа любимец да дриска на полянката и собственика си замине, догонваш ли го да му кажеш "Абе извинявай това няма ли да си го събереш?"
Да чакаш организации да оправят ежедневни бакии, не е реалистично.
Та от това се стига и до велосипедните алеи. По Цар Борис се приучиха вече. Когато всеки 2ри ги надзънка с звънеца се сещат. Когато видиш че всички вървят в едната страна и ти ще последваш примера....е поне ако имаш IQ малко над мушкато...разбира се доста "цветя" има по алеите
krach

Мнениеот Шлек_народен » Чет Авг 09, 2012 4:26 pm

krach написа:Да чакаш организации да оправят ежедневни бакии, не е реалистично.

Напротив! Само "едно време на запад" хората сами са си оправяли проблемите.Чрез "Colt ","Smith & Wesson" и други подобни средства за решаване на спорове. Само че, това време отдавна е минало...Никой, сам, няма нито време ,нито средства да се оправя със цели организации и институции. Всеки такъв опит е обречен на провал.Най-малкото финансов. Кой може да си позволи да води със години дела и да плаща хонорари на адвокати, такси и куп други разноски?
А това за фасове и кучешки истории....ми то е просто решено .Глобите са наистина солени! А, ако решиш, че може да подкупиш полицай или някакъв служител....явно чавка ти е изпила мозъка, щото директно отиваш в пандиза.Така се оправят нещата.
Шлек_народен

Мнениеот krach » Чет Авг 09, 2012 8:41 pm

Шлек_народен написа:
krach написа:Да чакаш организации да оправят ежедневни бакии, не е реалистично.

Напротив! Само "едно време на запад" хората сами са си оправяли проблемите.Чрез "Colt ","Smith & Wesson" и други подобни средства за решаване на спорове. Само че, това време отдавна е минало...Никой, сам, няма нито време ,нито средства да се оправя със цели организации и институции. Всеки такъв опит е обречен на провал.Най-малкото финансов. Кой може да си позволи да води със години дела и да плаща хонорари на адвокати, такси и куп други разноски?
А това за фасове и кучешки истории....ми то е просто решено .Глобите са наистина солени! А, ако решиш, че може да подкупиш полицай или някакъв служител....явно чавка ти е изпила мозъка, щото директно отиваш в пандиза.Така се оправят нещата.

В БГ не е проблема липсата на глоби. Ами липсата на контрол в/у събиращите такива. Дори и някой да се емне да събира глобите, вместо 50 лева глоба ще прибера 20 лева в джоба. А полицията...освен ако не си явно вулгарен с тях, не отказват пари. Освен по новините друга де не съм чул някой полицай да е отказвал "ПОЧЕПКВА".
Мене са ме спирали за дребни неща: Неработещ габарит и др подобни. Ами след 30 минути взиране в талона и книжката сами си изкат. Никога никога не съм предлагал на полицай пари. Винаги сами си искат. Е и аз съм виновен че давам признавам си :nono: но пак стигаме до бародопсихологията.

И по този поздрав за всички НИ:http://www.vbox7.com/play:c1a345e1
krach

Мнениеот Шлек_народен » Чет Авг 09, 2012 9:34 pm

Ако ти е кеф да си овца, добре , ама да слагаш всички в кюпа...Нещо са ти доста объркани причините и следствията, та ще се опитам да ги понаместя. Такава дребна корупция ( за суми става дума, иначе мащабите са големи ) е присъща на бедни държави. Щото не им дреме на хората за работното место и за парите, които изкарват от там.По принцип са мизерни. Основните приходи са от корупция, та се е навързала една верига, дето се храни от нея(корупцията) , че няма развързване.И да изгонят някого,все ще се намери кой да го "прибере" - щото е "наш човек", не може да го оставим гладен да мре!От едното място - на другото.Работата- същата или подобна.Та така ...
Само че, причината една държава да е бедна, не е че хората са овце, а тия, дето ги управляват и държат парите.За тях е изгодно и ще продължава така, докато не им дойде друг акъл ,или беднотията почне сериозно да им пречи. Скоро нема изгледи за промени... Така че, ако ще и да се овълчат овцете - все тая!
Шлек_народен

Мнениеот Memphis » Чет Авг 16, 2012 12:21 pm

Здравейте.Пиша ви във връзка с една случка , която ми се случи на 14.08.2012 към 12:10 на обяд. Карам си колелото по велоалеята на бул.Ломско шосе в посока центъра, приятно съм се заблеял нанякъде и тъкмо пресякох светофара на кръстовището с бул.Хан Кубрат и виждам две коли спрели точно върху велоалеята, до новата станция на метрото , блокирайки я изцяло и правейки невъзможно преминаването на каквито и да е колоездачи по нея. Искам да отбележа , че от няколко месеца водя люта битка с всякакви автомобилисти и пешеходци, които си мислят че велоалеята е идеално място да си паркират колата, да се разходят, да си изчакат рейса и въобще всякакви дейности , които пречат на нормалното придвижване на колегите велосипедисти. Спрях и започнах да снимам колите с идеята да подам сигнал към съответните органи по-късно, тъй като ,доколкото знам ,това е законовият ред да се оправиш с такива нарушители. При което, докато снимах , дойде пазачът на метро станцията и започна да ми вика и да ме пита какво снимам, да ми обяснява как това бил шефа на метро станцията , който бил дошъл на проверка и да престана да го снимам :crazy: . Аз му отговорих , че въобще не ме интересува на кой са колите и ще си ги снимам колкото си искам. Той ми каза, че нямало смисъл да снимам , защото разбираш ли, това бил джипа на Стоян Братоев и никой нямало да го санкционира :bigeyes: . При което аз му отговорих , че ,ако ще и английската кралица да е ,аз ще си подам сигнала на всякъде където мога и ще направя всичко възможно да го глобят. Докато разговарях с пазача от метростанцията излезе и шофьора на въпросния джип, които като видя за какво се разправяме само махна с ръка и каза нещо от сорта: "Остави го си снима колкото иска. И без това никои няма да му обърне внимание". Та реших аз да си направя труда и да пиша на Кат, на Столичен инспекторат , на BTV "Аз репортерът" и въобще навсякъде , където някой би направил нещо по въпроса, пък макар и да съм доста скептичен по въпроса. Давам ви линк към снимките, които направих за да видите и вие за каква наглост става въпрос: http://memphis23.snimka.bg/photos-from-gsm/veloaleya-lomsko-shose.695768
Memphis

Рейтинг: 1240

Мнениеот autosvet » Чет Авг 16, 2012 12:50 pm

По-добре в тази ситуация си звънни и на 112 и кажи, че пред метростанцията има някакви съмнителни коли които пречат сериозно на движението. Вярвай бързо ще долетят точно там полицаите. Особено за колата на билбордите надали ще има прошка.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот Memphis » Чет Авг 16, 2012 1:38 pm

autosvet написа:По-добре в тази ситуация си звънни и на 112 и кажи, че пред метростанцията има някакви съмнителни коли които пречат сериозно на движението. Вярвай бързо ще долетят точно там полицаите. Особено за колата на билбордите надали ще има прошка.

Да, твоя вариант не е никак лош, жалко че не ми дойде на ум докато бях там :( . Но нищо , точно затова писах тук , за да ми дадете съвети как да се оправям занапред с подобни "важни" особи :D
Memphis

Рейтинг: 1240

Мнениеот Slade » Чет Авг 16, 2012 2:14 pm

Тия са истински началници... Сложи дата и час на снимките като ги пращаш, плюс адрес или местоположение (gps координати?). Лошото е, че най-вероятно ще получиш благодарности за сигнала, ще ти кажат, че ще "проверят случая" и до там. Хубаво е обаче и трябва да се занимават службите при всеки удобен случай с подобни изцепки. По възможност поне няколко човека трябва да подават сигнал за всеки такъв случай. Най-накрая, някой ден, на някой може да му светне, че не може повече така. Аз винаги съм готов да снимам в подобни ситуации, а вече има и виртуални деловодства за сигнали и жалби - става по-бързо. Едни други дразнители са тарикатите, които излизат от локалното на Борис III в София и правят забранен ляв завой, подреждайки се (запълвайки) кръстовището с пешеходната пътека / продължението на велоалеята. Това става на кръстовищата с ул. Мъглен (при хотел/Билла Славия), с ул. Житница и понякога Т. Каблешков (Овча купел). Ще понаправя кадри как някой път просто няма откъде да се пресече!
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот krach » Чет Авг 16, 2012 3:21 pm

Slade написа:Тия са истински началници... Сложи дата и час на снимките като ги пращаш, плюс адрес или местоположение (gps координати?). Лошото е, че най-вероятно ще получиш благодарности за сигнала, ще ти кажат, че ще "проверят случая" и до там. Хубаво е обаче и трябва да се занимават службите при всеки удобен случай с подобни изцепки. По възможност поне няколко човека трябва да подават сигнал за всеки такъв случай. Най-накрая, някой ден, на някой може да му светне, че не може повече така. Аз винаги съм готов да снимам в подобни ситуации, а вече има и виртуални деловодства за сигнали и жалби - става по-бързо. Едни други дразнители са тарикатите, които излизат от локалното на Борис III в София и правят забранен ляв завой, подреждайки се (запълвайки) кръстовището с пешеходната пътека / продължението на велоалеята. Това става на кръстовищата с ул. Мъглен (при хотел/Билла Славия), с ул. Житница и понякога Т. Каблешков (Овча купел). Ще понаправя кадри как някой път просто няма откъде да се пресече!

Мисля че ако подаваш сигнали по снимка трябва да се явиш като свидетел. Или поне нещо такова четох (незнам дали тук или в др форум).
krach

Мнениеот Insight » Чет Авг 16, 2012 3:40 pm

krach написа:
Slade написа:Тия са истински началници... Сложи дата и час на снимките като ги пращаш, плюс адрес или местоположение (gps координати?). Лошото е, че най-вероятно ще получиш благодарности за сигнала, ще ти кажат, че ще "проверят случая" и до там. Хубаво е обаче и трябва да се занимават службите при всеки удобен случай с подобни изцепки. По възможност поне няколко човека трябва да подават сигнал за всеки такъв случай. Най-накрая, някой ден, на някой може да му светне, че не може повече така. Аз винаги съм готов да снимам в подобни ситуации, а вече има и виртуални деловодства за сигнали и жалби - става по-бързо. Едни други дразнители са тарикатите, които излизат от локалното на Борис III в София и правят забранен ляв завой, подреждайки се (запълвайки) кръстовището с пешеходната пътека / продължението на велоалеята. Това става на кръстовищата с ул. Мъглен (при хотел/Билла Славия), с ул. Житница и понякога Т. Каблешков (Овча купел). Ще понаправя кадри как някой път просто няма откъде да се пресече!

Мисля че ако подаваш сигнали по снимка трябва да се явиш като свидетел. Или поне нещо такова четох (незнам дали тук или в др форум).

Трябва да си ГОТОВ да се явиш като свидетел, ако някой се захване с провинението и виновния го оспорва ... и се стигне до съд. Не знам колко често се случва такова нещо.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот bulgar4e » Чет Авг 16, 2012 4:41 pm

Memphis написа:Та реших аз да си направя труда и да пиша на Кат, на Столичен инспекторат , на BTV "Аз репортерът" и въобще навсякъде , където някой би направил нещо по въпроса, пък макар и да съм доста скептичен по въпроса.

Интересно ми е как са реагирали от инспектората и телевизията! Май най-добре ще е господари на ефира.
Когато си долу, мислиш за горе! Когато си горе, мислиш за долу!
Аватар
bulgar4e

Рейтинг: 1200

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум