храната

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот thebiker » Пон Сеп 19, 2005 1:10 pm

[quote="skiman"]

[quote="thebiker"]
[

Ако не се лъжа на един от сайтовете в щатите развенчаха креатина - което е всъшност витамин А като средство за подобряване на карането.
[/quote]

Е по-голяма щуротия не бях чувал.Айде вземи прочети малко какво точно е Креатина и за какво служи и пиши тогава.Недей се излага!
В щатите има 5 института, които отричат нещо и други 5 после отричат отреченото от предните 5....там при тях това е практика.Ако не знаеш къде да четеш мога да ти дам няколко линка при това на български!
[/quote]

Не съм ни химик нито фармацефт може и да се бъркам за креатина но преди няколко месеца когато си оформях нещо като диета - а качване на маса и сила питах в аптеката за креатин - и там ми казаха че той е нещотото витамин А - може и да се бъркам и да е било друг витамин но както и да е в статията си пише - полза няма даже вреди.
thebiker

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Пон Сеп 19, 2005 1:13 pm

[quote="thebiker"]

[url]http://www.mbaction.com/detail.asp?id=1451[/url]

номер 4 макар че и другите са интересни - а също там пише че е вредно пиенето на витамините до колкото разбрах.
[/quote]

не, там просто пише, че няма пряка полза за развитието на мускулатурата, скоростта и т.н., което не значи, че е вредно. същата е работата и с другите витамини. че си трябват - трябват си! че няма смисъл да се "прекалява" (каквото и да значи това) - няма смисъл. че ако прекалиш ще стане нещо лошо - тук вече единодушие няма.

и моля ви, не ми цитирайте "науката", щото ще повърна!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Сеп 19, 2005 1:16 pm

Каротинът е витамин А.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Пон Сеп 19, 2005 1:43 pm

[quote="NovemberCharlie"]

Каротинът [b]е[/b] витамин А.
[/quote]

Бъркаш! Каротинът [b]не е[/b] точно витамин А. Бета-каротинът при приемане в организма се превръща във витамин А в черния дроб. Това е мастноразтворим витамин, въобще не е токсичен (освен при индивидуална непоносимост) и е измежду най-силните антиоксиданти. Като препарат се получава [b]не чрез синтез[/b], а от соево масло или моркови и си е напълно естествен продукт. Просто не си струва да го синтезираш, при положение че го има в огромни количества в растителните мазнини и къде ли още не. Ако някой чете твърде много глупости и се страхува, че ще прекали с витамин А, МОЛЯ ДА ВНИМАВА - ДА НЕ ЯДЕ РИБА, МОРКОВИ, ДОМАТИ, ... Всъщност, най-добре въобще да не яде!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Сеп 19, 2005 2:03 pm

[quote="did"]

[quote="NovemberCharlie"]

Каротинът [b]е[/b] витамин А.
[/quote]

Бъркаш! Каротинът [b]не е[/b] точно витамин А. Бета-каротинът при приемане в организма се превръща във витамин А в черния дроб. Това е мастноразтворим витамин, въобще не е токсичен (освен при индивидуална непоносимост) и е измежду най-силните антиоксиданти. Като препарат се получава [b]не чрез синтез[/b], а от соево масло или моркови и си е напълно естествен продукт. Просто не си струва да го синтезираш, при положение че го има в огромни количества в растителните мазнини и къде ли още не. Ако някой чете твърде много глупости и се страхува, че ще прекали с витамин А, МОЛЯ ДА ВНИМАВА - ДА НЕ ЯДЕ РИБА, МОРКОВИ, ДОМАТИ, ... Всъщност, най-добре въобще да не яде!
[/quote]

Тъй де. Ама не ми се пишеше толкоз много:beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот skiman » Пон Сеп 19, 2005 2:25 pm

[quote="thebiker"]

[quote="skiman"]

[quote="thebiker"]
[

Ако не се лъжа на един от сайтовете в щатите развенчаха креатина - което е всъшност витамин А като средство за подобряване на карането.
[/quote]

Е по-голяма щуротия не бях чувал.Айде вземи прочети малко какво точно е Креатина и за какво служи и пиши тогава.Недей се излага!
В щатите има 5 института, които отричат нещо и други 5 после отричат отреченото от предните 5....там при тях това е практика.Ако не знаеш къде да четеш мога да ти дам няколко линка при това на български!
[/quote]

Не съм ни химик нито фармацефт може и да се бъркам за креатина но преди няколко месеца когато си оформях нещо като диета - а качване на маса и сила питах в аптеката за креатин - и там ми казаха че той е нещотото витамин А - може и да се бъркам и да е било друг витамин но както и да е в статията си пише - полза няма даже вреди.
[/quote]

КАжи и на тази аптекарка да иде някъде и тихичко да си изгори дипломата(ако има такава).Креатина НЯМА нищо общо с вит.А,креатина има ЕФЕКТ(и то голям за маса и сила) и креатина НЕ Е вреден.Единственият страничен ефект от креатина, който аз съм изпитал(а го пия почти целогодишно) е втвърдяване на мускулите и крампи.За това на всеки 4 месеца правя 20-тина дена прекъсване.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 19, 2005 2:45 pm

[quote="did"]
и моля ви, не ми цитирайте "науката", щото ще повърна!
[/quote]

нАуката :thumb::beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Newone » Вто Сеп 20, 2005 10:27 am

@Did, @November Charlie

т.е. Бета-каротинът е провитамин А....:beer::beer:

@Skiman Абсолютно си прав, точно по тази причина креатин не се препоръчва особено при аеробните спортове и въобще при продължителни натоварвания...:beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот MAN6 » Вто Сеп 20, 2005 10:34 am

[quote="bikerider"]

:usclap::usclap::usclap::usclap:

Сигурно ядеш и в Макдоналдс? :naughty:
[/quote]

както се пее в онази песничка: [i]rock'n'roll McDooonaaaald...[/i] ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 20, 2005 10:35 am

[quote="MAN6"]

[quote="bikerider"]

:usclap::usclap::usclap::usclap:

Сигурно ядеш и в Макдоналдс? :naughty:
[/quote]

както се пее в онази песничка: [i]rock'n'roll McDooonaaaald...[/i] ;)
[/quote]

;)
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Вто Сеп 20, 2005 10:42 am

[quote="naka76"]

Искам да ве поздравя с най-вкусното нещо,а именно тази ходеща пържола http://www.photo-tourist.com/displayima ... t=0&pos=10
[/quote]

и уезеуватът уопотамо, ако се не лъжа... ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот skiman » Вто Сеп 20, 2005 10:43 am

[quote="Newone"]

@Did, @November Charlie

т.е. Бета-каротинът е провитамин А....:beer::beer:

@Skiman Абсолютно си прав, точно по тази причина креатин не се препоръчва особено при аеробните спортове и въобще при продължителни натоварвания...:beer:
[/quote]

Именно,за издръжливост може да се вземе Таурин......препарати да искаш:D:beer:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 20, 2005 10:45 am

[quote="skiman"]
Именно,за издръжливост може да се вземе Таурин......препарати да искаш:D:beer:
[/quote]

Сега ако препоръчаш RedBull или Shark...
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Архив