Солекс или подобен с фрикционна предавка

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Солекс или подобен с фрикционна предавка

Мнениеот patricii » Съб Юли 21, 2012 6:53 am

Моля Ви преди да почнете да свирите , или още по -лошото да отсвирите - /оторизираните/ прочетете написаното. Не възприемам по никакъв начин -комбинацията - велосипед-двигател, но тук става въпрос за малко по-човешки взаимоотношения. Имам познат , известен художник- портретист / с една ръка/, предвижва се само с велосипед. По рано караше само тунинговани шосейни велосипеди, премина на байк , сега виждам -кара само на малката плоча - на 69 години е.Хоби -рибар- големите разстояния и баирите вече осезателно го тормозят. Преди време от Вас получих помощ-информация за ръкохватка за спирачка с два извода. Сега Ви моля за информация - търси се двигател за велосипед - фрикционно задвижване.Ел главините и разпространените 50 кубикови - не вършат работа-тежки и трудни за обслужване.
Преди години човекът е карал със "Солекс" - лек ,компактен и удобен . Със скромните си способности да търся в Мрежата не открих почти нищо. / На латиница - фирма за карбуратори, на кирилица - на български нищо , на руски - видях за какво става въпрос , но "Издялано в СССР" - не става!
Разбрах, че имало и други марки -на същия принцип, но явно -отминал етап/да не кажа епоха/.
Надявам се ,че съм бил достатъчно ясен и моля за компетентна информация. :idea:
Благодаря Ви! :wavey:
SPIRITUS PROMPTUS EST,CARO AUTEM INFIRMA!- ДУХЪТ Е СИЛЕН, ПЛЪТТА-НЕМОЩНА!
+Станислав Стратиев-ТОЛКОВА МНОГО НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ,ЧЕ ВЕЧЕ ВЯРВАМЕ В ТЕОРИЯТА НА ДАРВИН
Аватар
patricii

Рейтинг: 1210

Re: Солекс или подобен с фрикционна предавка

Мнениеот bio » Сря Авг 01, 2012 10:44 am

здравей ...
това което търсиш се казва friction drive ... има много такива китове.
твоят приятел може да попита ... на http://www.ecotrike-bg.com/ ... виждал съм един техен велосипед направен двигателче от моторна резачка или косачка на този принцип ... и аз незнам. попитай ги ... предполагам, че ще ти отговорят.
а за Solex ... ми излиза това на първо четене
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Други