Ultra Explorer vs Drag Hacker

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Ultra Explorer vs Drag Hacker

Мнениеот Esoteric » Пон Авг 15, 2011 8:38 am

vlakadjiqta написа:Хакера няма никакво окачване, според мен Ултрата е по-добра НО ...

ултрата също няма "окачване"! не и в смисъла, който се употребява тук. имапросто една пружина, която свързва двете части на рамката и единствената й роля, е да пречи и скърца.
:beer:
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот CC Designs » Пон Авг 15, 2011 2:18 pm

Бих ти предложил или Hacker-a, или Drag Virys(350лв.). Вторият е с пълно окачване (всъщност не съм сигурен за вилката), което всъщност не е особено добре, но чувам, че рамката е много здрава и удобна.
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .
CC Designs

Рейтинг: 998

Мнениеот ferriniRider » Пон Авг 15, 2011 7:31 pm

Взимайте си едно Ферини Р3 и готово :beer: :smokin:
ferriniRider

Рейтинг: 1260

Мнениеот CC Designs » Пон Авг 15, 2011 10:35 pm

Човекът каза, че да му предложим нещо до 300-350лв., ти го хвърляш на 500-550. Иначе, да. До 500лв Феринито е най-удачният вариянт.
CC Designs

Мнениеот royalracing » Пон Авг 15, 2011 11:32 pm

CC Designs написа:Бих ти предложил или Hacker-a, или Drag Virys(350лв.). Вторият е с пълно окачване (всъщност не съм сигурен за вилката), което всъщност не е особено добре, но чувам, че рамката е много здрава и удобна.

И какво ще го прави този Вирус?Поне да го беше написал правилно...Кое му е хубаво всъщност?Мощното окачване и двукоронната вилка?Че тежи колкото 3 Хакера?Кое и е удобно?Че скърца и се луфти от бордюри ?Не,мерси..
Авторе,
Вземи твърдака,дори да е с твърда вилка,ти сам каза,че няма да го караш екстремно,а и ако челото е ОувърСайз ще можеш да сложиш по-хубава вилка занапред :agree: !
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот CC Designs » Пон Авг 15, 2011 11:59 pm

Virus*

И, когато си търсех колело няколко човека ми го предложиха като колело до 350лв., за това съм останал с впечатлението, че е хубаво за тези пари. Освен това по-късно четох в този форум, че някакъв човек си го е купил и надграждал след това и рамката много му харесва. И аз съм по-скоро за Хакера :)
CC Designs

Мнениеот fido » Вто Авг 16, 2011 1:29 pm

Хакер 2 е с овърсайз чело........за протокола..............и е по добрия избор.За около 300 камъка поръчваш с мека вилка ал. педали и друга седалка..........до 350 може да се вмъкнеш и с хубави гуми...........оттам нататък си имаш перфектно колелце за твойте цели.
fido

Рейтинг: 1210

Мнениеот kangelov » Вто Юли 31, 2012 2:32 pm

Здр!Аз карам Ултра и съм доволен!Видях някъде по горе някой беше писал,че спирачките не спирали.Дисковите може да не спират ама ако колелото е с в-бреик си спира перфектно(Продават се с дикови и с в-бреик).А относно амортисъорите:не са като за фрирайд или планина,но като за в парка,града и неравни терени стават! :smash:
kangelov

Рейтинг: 1178

Мнениеот kirofabv » Вто Юли 31, 2012 5:26 pm

Аз съм с ултра от поне 5-6 години. Перфектен е за града. Да, по-тежък е, но пък имаш повече инерция. Не ми хвалете тея твърдаци за града дето и с колело, не ами със самолет не можеш избяга от дупките. А окачването, макар и смотано си играе роля недейте баш тъй не е като твърдак дето да си ходиш с вазелина в задния джоб и да се чувстваш насилен вовеки.
...питаш... и ти обясняват колко си прост!
Аватар
kirofabv

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Вто Юли 31, 2012 7:06 pm

@kirofabv
:rofl: :lol2: :rofl: :lol2: :rofl: :lol2: :rofl: :lol2:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот kirofabv » Вто Юли 31, 2012 7:59 pm

@Ozzie ?
Аватар
kirofabv

Мнениеот Ozzie » Вто Юли 31, 2012 8:14 pm

'ми смех, к'во?
Като човек имащ два коренно различни велосипеда, мога да кажа, че единия който е малко под 11 кг. и с гуми слик 1,5" има по- добра инерция и по равно и по надолнище от другия, който е с 4 кг. по- тежък и с гуми 2,35/2,2
Другото няма да коментирам. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот kirofabv » Вто Юли 31, 2012 9:16 pm

Ози, другарю, аз, като човек, който съм с поне 40 кила по-тежък от тебе (тъй като ти гледам аватара) мислиш ли, че 3-4 кила повече от рамката са ми някаква драма при карането?

Отречи, че няма разлика в комфорта при каране при дори и най-смотаното окачване на ултра сравнено с който и да е твърдак. Маааму стара готов съм да споря в нова тема и да питам що "подягодите" твърдак за 300кинта е по-добър от ултрата ми от преди 100 години... някой да обясни. Не съм някакъв гламатарник, не мога да кажа на черното - бяло ама никой не е изтъквал аргумент, който да е с някаква тежест в полза "ЗА" твърдаците в града.

Сега като ходих да го стягам моя байк в няколко сервиза ми казаха защо ще стягам стара рамка. Питах защо нов твърдак е по-добре и никой не можа да се аргументира, ебаси. Най-смисленото, което можаха да кажат всички е "защото е по-ново". А, че вози по-добре??? Не е ли това някак... ВАЖНО, а ? Всички сте се зомбирали от модерните рамки на които пише ДРАГ или КРОСС или бем-му-нам-кво-си...

Аз твърдя, че дори и най-смотаната рамка с окачване за любителско каране в града е по-добрия избор от който и да е твърдак. Ако ще и да пише 100-години-зеленчуци-Била на рамката!
Аватар
kirofabv

Мнениеот Ozzie » Вто Юли 31, 2012 10:31 pm

kirofabv написа:Ози, другарю, аз, като човек, който съм с поне 40 кила по-тежък от тебе

долу- горе гравитирам около 83 кг.
Значи ти трябва да си 120-125?

kirofabv написа:Отречи, че няма разлика в комфорта при каране при дори и най-смотаното окачване на ултра сравнено с който и да е твърдак.

bob? Или това не ти говори нищо?

kirofabv написа:Маааму стара готов съм да споря в нова тема и да питам що "подягодите" твърдак за 300кинта е по-добър от ултрата ми от преди 100 години... някой да обясни.

Най- отгоре в раздела в който пишем...

kirofabv написа: А, че вози по-добре??? Не е ли това някак... ВАЖНО, а ?

Това, че мекото продължение на гърба ти се мандрахерца нагоре- надолу, не означава непременно, че е добре. :)
Аватар
Ozzie

Мнениеот Smok » Вто Юли 31, 2012 10:40 pm

Т'ва е като колите - като си млад искаш спортна кола, а после удобна. Бъзикам се. :)

Защо аз предпочитам твърда рамка?
Защото - нямам заден амортисьор, който да ми скърца, да трябва да го поддържам (?)(сменям) и т.н.
Колелото ми тежи в рамките на 14-15кг с частите, които го купувам в момента, което има значение като го разнасям напред-назад.
Прави изкачването доста по-приятно и лесно.
Возията е твърда и приятна, усещането за контрол над колелото е много различно, сравнявайки това с един "мек" кросс, който карах за кратко време.

Общо взето е като при колите. :)
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Рейтинг: 1245

Мнениеот kirofabv » Сря Авг 01, 2012 6:31 am

@Ozzie, честно казано bob не ми говори нищо. Темата най-горе, да първо нея прочетох.
Ок, не са 40... 30 са. Пак тези 3-4 кила от рамката са нищожни :)
Като ми се мандахерца ми е по-добре честно отколкото да ми се набива при всяко друсване :smash:

Smok написа:Общо взето е като при колите. :)

Изглежда си прав като гледам :)

Живи и здрави :beer:
Аватар
kirofabv

Мнениеот PtD » Сря Авг 01, 2012 8:49 am

kirofabv написа:@Ozzie, честно казано bob не ми говори нищо. Темата най-горе, да първо нея прочетох.
Ок, не са 40... 30 са. Пак тези 3-4 кила от рамката са нищожни :)
Като ми се мандахерца ми е по-добре честно отколкото да ми се набива при всяко друсване :smash:

Очевидно и много други термини не ти говорят нищо :)

Просто не знам откъде да започна да те храня... а това рядко ми се случва :lol2:

П.П. По темата: определено твърдак!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот kirofabv » Сря Авг 01, 2012 9:11 am

Трябва ли да съм наясно с всички термини за да знам върху какво колело се чувствам по-добре, не е ли точно това темата? А и ако знаех всичко нямаше да питам разни неща из форума. Все съм си мислел, че форумите са за това ебаси, ама щом те избива на хранене... нали се сещаш за оная приказка "Не стреляйте по пианиста, той толко си може" :wavey:
Аватар
kirofabv

Мнениеот Insight » Сря Авг 01, 2012 10:33 am

Аз почвам да се замислям, дали пък евтините рамки с окачване все пак не са подходящи за хора, чийто стил на каране не допуска отлепяне на дупето от седалката при никакви обстоятелства?
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот Esoteric » Сря Авг 01, 2012 1:26 pm

какъв пък ще да е тоя стил? :P
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот PtD » Сря Авг 01, 2012 1:31 pm

kirofabv написа:"Не стреляйте по пианиста, той толко си може" :wavey:

Той хубаво толкова си може, ама защо дава акъл на други?

Меко колело за тия пари е не само безсмислено, ами и чиста загуба на пари. Толкова сме я дъвкали тая тема, та чак специален topic си има за нея. Трябва ли за пореден път да обясняваме едно и също? С малко усилие да си отлепи дебелия гъз от седалката, човек може да постигне много по-добро омекотяване, отколкото евтините велосипеди "с пълно окачване" могат да предложат, без нито един от техните многобройни недостатъци.

Още да обяснявам ли?
Аватар
PtD

Мнениеот kirofabv » Сря Авг 01, 2012 2:14 pm

PtD написа:Още да обяснявам ли?

Няма нужда :) Всеки си има предпочитания.
Карал съм на брат ми твърдака, когато се налага, някакъв крос не много евтин и моя повече си ми харесва. По-мекичко си ми вози и за толкова години нямам драма, породена от окачването. И да - наистина не си вдигам задника от седалката... просто няма смисъл да се напичам на педалите като катеричка, след като може да си ми е меко и седнал. Нали? :)

От всички аргументи, които сте изтъкнали по-горе единствено мога да се съглася с прискърцването, но едно смазване на 2 месеца не мисля, че е кой знае колко голямо неудобство. Все пак като искаш климатик в колата ходиш на профилактика и пълнене с фреон, няма начин.

В крайна сметка темата мисля, че е изчерпана. Явно всеки се чувства добре на различни колела. :beer:
Аватар
kirofabv

Мнениеот sailman » Сря Авг 01, 2012 2:32 pm

PtD написа:...Още да обяснявам ли?
Causa perduta...

Апропо, май доста хора не са наясно, че тука е форум за планинско колоездене, а не форум за велосипедализъма като средство за придвижване. И поради тая причина мненията на хората пишещи тука, са пречупени през тая (планинската) призма.
Въпреки, че раздела се нарича "Начален клас велосипеди и компоненти", има се предвид начален клас планински велосипеди и прочее...Не тия бангии, дето са подобие на велосипед просто, ама масово разни хора питат - "Става ли този и този?...ше ми трябва за придвижване в града и разходки в парка...и т.н. дрън-дрън" и някак неусетно въпросният раздел се превърна в място, където се обсъждат евтини подобия на МТБ, предназначени за града и разходки по алеи в парка.
А и ако знаех всичко нямаше да питам разни неща из форума...

А питащите даже не са си направили труда да прочетат систематизираната информация на страниците на сайта, да погледнат и из форума туй-онуй (например ЧЗВ), ами директно, с онзи отвратително консуматорски и мързелив подход си задават нелепите въпроси където им падне и после се сърдят, когато отговорите не им изнасят. А те са еднообразни, щото топлата вода отдавна е открита и на тия, дето са в час с нещата, им писна през ден да пишат едно и също. Ама като не се чете, а само се трака безсмислено, тъй ще е :crap:
П.П. Рядко "храня" някого, а още по-рядко "по принцип", ама некой път ми идва байгън...
Последна промяна sailman на Сря Авг 01, 2012 2:34 pm, променена общо 1 път
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот PtD » Сря Авг 01, 2012 2:33 pm

Не знам дали ще мислиш така, ако мръднеш малко настрани от града. Все пак форумът е за планинско колоездене.

П.П. sailman, изпревари ме. Ама вярно, кауза пердута. "Стрижени са, стрижени!". :)
Аватар
PtD

Мнениеот kirofabv » Сря Авг 01, 2012 3:50 pm

sailman написа:А питащите даже не са си направили труда да прочетат систематизираната информация на страниците на сайта, да погледнат и из форума туй-онуй (например ЧЗВ), ами директно, с онзи отвратително консуматорски и мързелив подход си задават нелепите въпроси където им падне и после се сърдят, когато отговорите не им изнасят.

Ще прощаваш ама въпроса за ултрата и драг-а не е мой. Аз само заех позиция и вие ми наскачахте.
Ще разгледам ЧЗВ-то за изкривените зъбци на венците и смяната на каплата, не предполагах, че ще има инфо там.
Аватар
kirofabv

Мнениеот PtD » Сря Авг 01, 2012 4:16 pm

kirofabv написа:Аз само заех позиция и вие ми наскачахте.

Разбира се, че ще ти наскачаме. Въпросът е изяснен много, много отдавна. Обаче винаги се появява някой доброжелател, който кара в насрещното. :wavey: :wavey:
Аватар
PtD

Мнениеот kirofabv » Сря Авг 01, 2012 6:53 pm

PtD написа:
kirofabv написа:Аз само заех позиция и вие ми наскачахте.

Разбира се, че ще ти наскачаме. Въпросът е изяснен много, много отдавна. Обаче винаги се появява някой доброжелател, който кара в насрещното. :wavey: :wavey:

Ей ама 100 пъти го натъртих с цел да приключим въпроса джентълменски, а ти си знаеш твоето. Какво значи въпроса е изяснен?
За моя задник (а както се вижда - и за други тук) окачването е по-добре. Така, че вашето окончателно решение не е панацея :)
Да, за МТБ каране - не мога да кажа - вие сте спецове, ок - приемам, че твърдака вероятно е по-добре. Ама за разходки в града - не. Така добре ли е? :popcorn:
Аватар
kirofabv

Мнениеот Ozzie » Сря Авг 01, 2012 7:05 pm

kirofabv написа:Да, за МТБ каране - не мога да кажа - вие сте спецове, ок - приемам, че твърдака вероятно е по-добре. Ама за разходки в града - не. Така добре ли е?

Не. Научи се да работиш с коленете и лактите. Въпреки, че карам "мекица" с 15 см. ход отпред и отзад (т.е. поне два пъти повече от на "УЛТРА"-та), винаги включвам и въпросните стави в действие, когато трябва да се преодолее неравност. Дори и като се случва да го карам понякога в града.

kirofabv написа:От всички аргументи, които сте изтъкнали по-горе единствено мога да се съглася с прискърцването...

А усуканата задница?
Изображение
Аватар
Ozzie

Мнениеот PtD » Чет Авг 02, 2012 2:33 am

kirofabv написа:Да, за МТБ каране - не мога да кажа - вие сте спецове, ок - приемам, че твърдака вероятно е по-добре. Ама за разходки в града - не. Така добре ли е? :popcorn:

Не е. Защото излиза, че планинското каране е по по-лек терен от градското. Което сам разбираш, че не е така. :smokin:

Понеже явно не вдяваш за какво говоря, ще изброя пак недостатъците на евтините колела с двойно окачване, без претенция за пълнота:
  • Значително по-голямо тегло.
  • Прахосване на енергия при педалиране.
  • Усложнена конструкция, която изисква повече поддръжка и се чупи лесно
  • В определени ситуации окачването (което си е една гола пружина) може да ти изиграе лоша шега, понеже няма смекчаване, та просто си те подмята нагоре-надолу, докато не затихнат трептенията.
  • (Обикновено) геометрията на евтините колела с двойно окачване е тотално сбъркана.

Като сложим това на кантара от една страна, а от друга просто леко повдигане на дебелото дупе, някак си везните клонят към повдигане на дупето.

Надявам се да оцениш търпението, с което ти разяснявам очевидни за всеки що-годе поназнайващ колоездач неща. Иначе никой не ти пречи да си караш бангийката и да ѝ се кефиш, просто не давай кофти съвети на хората. :love:
Аватар
PtD

Мнениеот viking_kn » Чет Авг 02, 2012 1:41 pm

Аз ще напиша, моите впечатления, като бивш притежател на Ултра експлорер от метро за 280 лв:), та за 2 седмици му счупих педалите, бяха пластмасови, а аз съм 75 кг. след това през 2-3 месеца сменях задната ос по 10 лв(тези ми ги предлагаха не разбирам много и се доверявам на механици ) смених и зъбните отзад след 1 година и централното след 4 месеца (сложиха някакво капсоловано) като изключим тези ремонти, теглото, постоянното скърцане (не разбрах от къде ) си бях доволен от велосипеда, карах го в града до работа всеки ден в продължение на 2 години и половина, окачването не си спомням вече дали съм го усещал, но сега бих избрал хакера със сигурност ;) успех
Сега видях че темата е от 2011 :D
viking_kn

Рейтинг: 1220

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти