Резервни части за венец "свободен" тип (Pawl & Spring Kit)

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Резервни части за венец "свободен" тип (Pawl & Spring Kit)

Мнениеот pn3r » Пон Юли 30, 2012 10:02 pm

Въпросните части са на снимката по-долу. Открих ги в чуждестранни сайтове, но не и в български. Можете ли да предложите магазин?
Търсят се за Shimano нисък/ начален клас венец за това предполагам задачата е трудно, но със сигурност има за други модели със сходни размери.
Изображение
pn3r

Рейтинг: 1202

Re: Резервни части за венец "свободен" тип (Pawl & Spring Kit)

Мнениеот APD » Вто Юли 31, 2012 10:31 pm

Купи си нова главина, но може пък да питаш Velomania дали внасят въпросните кученца и пружина.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот marsa » Вто Юли 31, 2012 11:21 pm

Кученцата са част от свободното движение, което върви с касетата а не с главината при този тип.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот APD » Пет Авг 03, 2012 9:28 am

Така е задал въпроса... Не е казал, че ще си купува нова касета - 7ца ли е, 6ца ли ...
А и по принцип не са неразглобяеми.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот Шлек_народен » Пет Авг 03, 2012 9:56 am

APD написа:А и по принцип не са неразглобяеми.

По принцип са разглобяеми , ама за сметка на това са трудно сглобяеми ;)) Особено за човек, дето за първи път разглобява такова нещо. Цената на нов венец, от тоя тип, варира от 5 до 15-20 лева, според магазина и качеството, но за 10 лева се намира ново "Шимано". Та, според мен, цялата дандания по ремонта(дори и да намери чарковете, но силно се съмнявам) нема никакъв смисъл.Сменя се с ново и толкоз.
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот dobatadobrev » Пет Дек 14, 2012 10:47 pm

Някой има ли на представа в FH-M475 (свободно от главина на Шимано) колко на брой са кученцата.При мен се оказаха 2 а ми се струва ,че трябва да са 3.Наложи ми се да обера луфта в свободното и .... открих само 2.От къде мога да се снабдя с още едно или да си закупя нов възел свободно ако трябва да са три?
dobatadobrev

Рейтинг: 1220

Мнениеот TENDER » Съб Дек 15, 2012 1:05 am

dobatadobrev написа:Някой има ли на представа в FH-M475 (свободно от главина на Шимано) колко на брой са кученцата.При мен се оказаха 2 а ми се струва ,че трябва да са 3.Наложи ми се да обера луфта в свободното и .... открих само 2.От къде мога да се снабдя с още едно или да си закупя нов възел свободно ако трябва да са три?
Две са кученцата. Ако огледаш внимателно, ще видиш че има легла само за две кученца. Една от трите вдлъбнатини е по-различна. Но ако тялото е гресирано, по-трудно може да се забележи разликата.
TENDER

Рейтинг: 1823

Назад към Веломеханик