Планинска застраховка 2012

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Планинска застраховка 2012

Мнениеот xcII » Чет Апр 26, 2012 10:50 pm

THEZOGGO написа:Малко да ъпна темата. Какви са предложенията, към кой да се насоча за застраховка? Бих искал да присъства опцията планинско колоездене и освен каране по маркирани маршрути и пъттеки да има опция и за каране извън маркирани пътеки и маршрути.

Някой може ли да помогне с избора?

Да речем бих искал да се застраховам за полица до 3000 лв. :beer:

При моята застраховка и опцията, която аз избрах, никъде не пишеше дали ще карам по маркирани маршрути или по опънато въже над пропаст и точно тва много ме спечели. Обаче, застрахователната сума за "Опция 1" бе за 1000лв. Ако искаш за 3000лв., може би "Опция 2" е за теб :dontknow:

P.S. "Опция 1" мен ме устройва напълно, щото ако ме изнасят от некъде (недай Боже), няма да е с хеликоптер, а труда в БГ няма да мине много над 1000лв., от това което съм чувал като цифри за такива акции.. Разбира се, това няма как да го гарантирам, само посочвам още веднъж защо не избрах да дам още 30лв. повече за "Опция 2".
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот THEZOGGO » Пет Авг 03, 2012 12:23 pm

vpravov написа:Моите впечатления са, че е по-важно е да се направи застраховка "Злополука", покриваща разходите за лечение. Здравната каса не покрива скъпите "пластини", "винтове" и тн., които се използват при счупвания, както и разни външни шини, заместващи гипс и прочие съвременни и скъпи джаджи, осигуряващи по-безпроблемно оздравяване. Да не говорим, че отношението в болницата(за съжаление) е различно, когато се знае, че ще "кихнеш" допълнително. Та дори и да спестите от разходите за репатриране - набутването тепърва започва.

Дай някаква насока къде мога да сключа такава застраховка. Гледах в сайта на Уника, нещо не успях да се ориентирам с техните условия. Иначе имат таква застраховка "Злополука".
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Yavkata » Пет Авг 03, 2012 12:39 pm

на Уника, Злопулука, първо ниво покрива до 5000 лв при смърт.За издирвателни и спасителни дейности и репатриране до 500. В случай на временна нетрудоспособност до двайсетина дни и медицински разходи ще получиш около 150 лв. Застрахователната ти премия е около 30 лв. Следващото ниво е 10 000 лв с премия от 60 лв, като се вдига пропорционално процента и обхванатите покрития.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Пет Авг 03, 2012 12:47 pm

Yavkata написа:на Уника, Злопулука, първо ниво покрива до 5000 лв при смърт.За издирвателни и спасителни дейности и репатриране до 500. В случай на временна нетрудоспособност до двайсетина дни и медицински разходи ще получиш около 150 лв. Застрахователната ти премия е около 30 лв. Следващото ниво е 10 000 лв с премия от 60 лв, като се вдига пропорционално процента и обхванатите покрития.

Това което казвш, за една година ли е?

Идеята е за медицински разходи да покрива застраховката. Много малко са тия 150 лв...
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот THEZOGGO » Пет Авг 03, 2012 2:32 pm

Сега скокнах до близкия офис на Уника. За срок от 5 дни от 4 август до 8 август включително си направих стандартен пакет планинска застраховка + допълнителен пакет екстремни спортове и хобита, всичко с покритие за 1000 лв., като това удоволствие ми излезе 12 лв. Не знам до колко е изгодно или не, просто нямах време да търся, че на тия офисите им работят до 17:30.

Иначе им погледнах ценорзаписа за тяхната медицинска застраховка и им оставих и-мейл, да ми пратят цените им, след което ще ги пусна тук, да кажете дали мога да си направя при тях такава медицинска застраховка или при някой друг застраховател. Щото наистина металните чарколяци, ако след като си се утрепал се наложи да си ги плащаш сам, не е много оферта.
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот hitar_potter » Пет Авг 03, 2012 3:57 pm

12 лв за 5 дни - колко ли ще е за цяла година О.о. Планинското колоездене към тия екстремни спортове и хобита ли е или е към стандартния пакет? По принцип под екстремни май се разбира рафтинг, парапланеризъм, алпинизъм.. Пише ли, че и МТБ е сред тях?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот spirov92 » Пет Авг 03, 2012 4:19 pm

Преди няколко часа си направих едногодишна в Уника. И да, планинското колоездене е споменато като екстремен спорт. Стандартната е 30 лв, с опцията за екстремни спортове става 60. За кратък период от време наистина е по-скъпа-преди време си правих 3-дневна и струваше към 10 лв.
spirov92

Предишна

Назад към Общ форум