Смяна на задница на меко колело

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Смяна на задница на меко колело

Мнениеот Stafref » Съб Авг 04, 2012 12:40 am

Здравейте,

преди дни имах мега шибания късмет да ми смажат колелото с джип :banghead: Съответно успяха да ми прецакат рамката зверски. Сега като разглобих всичко стигнах до извода,че предната част на рамката и кобилицата са добре,но задната е за боклука-смачкана и осукана.

Рамката е такъв Giant Trance: http://www2.giant-bicycles.com/en-gb/bikes/mountain/160/15097/?collections_id=2
Много ми е трудно да го отпиша това колело,а случайно в нета попаднах на ето това:
http://www.ebay.co.uk/itm/2009-GIANT-ANTHEM-X-SWING-ARM-ROCK-ARMS-D-LINKAGE-3073-/200775634650?pt=UK_sportsleisure_cycling_bikeparts_SR&hash=item2ebf290eda#ht_1161wt_797

Интересува ме дали би било възможно да закача задницата на този Anthem за моето колело и какво може да ме спре. Разглеждайки много внимателно рамките(в нета) си мисля, че тази част на 2та модела е почти еднаква. Eвентуално има някакви милиметри разлика в позициите на ставите.Другото по-сериозно ми се струва,че сякаш няма легла за болковете на лагерите в anthem-а.....не знам,чудя се какво да правя
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Re: Смяна на задница на меко колело

Мнениеот Ozzie » Съб Авг 04, 2012 8:43 am

Защо не пишеш директно на "GIANT"?
Съмнявам се някой в България да е правил подобна интервенция, за да може да ти даде компетентен отговор.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Stafref » Съб Авг 04, 2012 11:35 am

Просто съм в лична криза малко, правя всичко което ми хрумне :( Да останеш без новото си колело в средата на лятото...може би само тук хората имат идея закво става дума
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
Аватар
Stafref

Мнениеот PtD » Съб Авг 04, 2012 11:44 am

Stafref написа:Просто съм в лична криза малко, правя всичко което ми хрумне :( Да останеш без новото си колело в средата на лятото...може би само тук хората имат идея закво става дума

Вместо да пишеш, най-добре е да им се обадиш. Преди време спрасках задния триъгълник на моето GT - писах, писах - нъцки. Накрая им се обадих по телефона и за един ден проблемът бе решен, а след 2 седмици пристигна и задният триъгълник...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stafref » Сря Авг 08, 2012 2:37 pm

Мда,това е най-добрия вариант...ама честно ти казвам,не знам на кого да се обадя. В сайта им има посочени данни замо на десетки ритейл магазини,а те едва ли ще могат да ми отговорят. Трябват ми някакви данни директно на технически отдел на giant...дето не мога да ги издиря
Аватар
Stafref

Мнениеот tisho » Пет Авг 17, 2012 10:44 pm

If you can’t find the information you are looking for by following the steps above, alternatively you can write to us at the following address (please note we do not sell any bicycles or cycling gear from this address and there is no showroom);

Giant UK Ltd
Charnwood Edge
Syston Road
Cossington
Leics
LE7 4UZ

Or you can call us on 0844 245 90 30.
Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

Назад към Веломеханик