Силни вибрации от ББ5

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: Силни вибрации от ББ5

Мнениеот gnb » Вто Юни 26, 2012 5:04 pm

Днес и тектрото започна да прави същия проблем. Или ротора не е читав, или има нещо друго. Утре ще върна стария ротор и ще видя с него как ще е
gnb

Рейтинг: 1275

Мнениеот I.V.G. » Съб Юли 14, 2012 10:47 am

И на мен Тектрото започна да свири и вибрира(като стисна по силно) и не може да спира.Почистен е диска и е регулирана.Може ли да е от накладките да са се опекли,защото като ги намокря и хващат и не свирят :bigeyes: ?С шкурка може ли да ги тръкна малко или не е добре?Извинявам се колега че ти пиша в темата :beer: ,ама срамът е голям ,свиря като влак ,бабички припадат,майки с колички подскачат :rofl:
I.V.G.

Рейтинг: 1220

Мнениеот Svetoslav Ivelinov » Пон Юли 23, 2012 9:02 am

И моето тектро прави същият проблем , като ходещ оркестър е .. :confused: :(!:
Svetoslav Ivelinov

Рейтинг: 1185

Мнениеот I.V.G. » Чет Юли 26, 2012 10:09 am

Проблема е решен!!!!Явно накладките и дисковете са се били омазали с масло от обезвъздушаването или от друго място.Взимате си кореселин ,един ден накиснати накладките в него ,почиствате си и дисковете само с кореселин без никакви обезмаслители и монтирате.При мен се получи.
I.V.G.

Мнениеот traffic_ » Съб Авг 04, 2012 10:22 am

Късно виждам темата, но проблема наистина идва от омасляване и за други хора с такъв проблем мога да кажа, че ако не им се занимава с киселини и други такива друго решение е да загреят спирачката много здраво по някоя писта и проблема изчезва :beer:
traffic_

Рейтинг: 1181

Мнениеот Me Monkey God » Чет Сеп 27, 2012 2:06 pm

И аз имам същия проблем с нови BB5ици (брутално стържене) и съм сигурен, че накладките не са омаслени, защото колелото е чисто ново (освен ако умниците от Бас не са направили нещо грандиозно) и повечето от частите (вилка, верига и т.н.) са с фабрична смазка. Аз съм с ротори Авид (преден 180, заден 160) и щом повчето мнения са , че стърженето идва от тва, че ротора е по-голям от площта на BB5, тогава каква големина ротор е препоръчително да сложа :bigeyes:
Me Monkey God

Мнениеот traffic_ » Пет Сеп 28, 2012 8:53 pm

Хаха ротор 180 не е голям ако умериш добре шайбите и преходника. А за стърженето- покарай ги малко да се разработят.
traffic_

Рейтинг: 1181

Мнениеот userr » Вто Окт 02, 2012 10:58 am

Здравейте
и аз имам подобен проблем. Спирачката е Avid Elexir 1 като е карана точно 2 пъти веднъж по асфалт и веднъж във Витоша.
При натискане на спирачката се чува много силно свирене и се тресе цялата задна част на велосипеда и като цяло почти не спира. А когато я натисна по силно и рязко докрай спира напълно и няма свирене и тресене. Понеже реших че е възможно да е омаслена при спускането от Витоша почти през цялото време съм я държал за да се нагрее но нямаше ефект. Предната е абсолютно същата но с нея няма проблеми. Въпроса ми е възможно ли е да е нещо друго и да не е омаслена?
userr

Рейтинг: 1200

Предишна

Назад към Веломеханик