Мнения за Drag the Bomb

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнения за Drag the Bomb

Мнениеот mtb-ludaka » Вто Юли 24, 2012 9:04 pm

Искам да дадете малко мнения за: Drag the Bomb с фабричния 180мм шок и отпред вилка Zoom 650 dh,предна хидравлика avid,задна механика promax, кормило zoom 25.4 580mm,лапа zoom 25.4 къса,каплата все още я търся предната,задна crosser 15 ос главина formula,задна гума Scoot Charger 2.5 отпред maxxis 2.25 слик,дясна команда 7speed,ляво лостче не се сещам,обтегач Shimano tourney. Как съм за DH/FR нещо предлагайте подобрения какво да сменям ала-бала аз например съм фрашкан с идеи за нови неща занапред обаче искам да чуя и малко други мнения. :)
Аватар
mtb-ludaka

Рейтинг: 1034

Re: Мнения за Drag the Bomb

Мнениеот FastBiker » Вто Юли 24, 2012 10:13 pm

Като начало можеш да смениш "нещото" с нормална рамка, другото "нещо" с нормална вилка и предната гума. Караш спускане със слик? Отсега си те представям какъв си "лек даунхилър". Айде моля ви се вече с тия малоумни теми. Поне ги пускайте в точния им раздел.
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Мнениеот mukter » Сря Юли 25, 2012 6:54 am

Еми става за града.. Остава ти да смениш рамката с некоя твърда, вилката,шините,главините и задната спирачка и си готов
:eyebrow:
Аватар
mukter

Рейтинг: 1139

Мнениеот mukter » Сря Юли 25, 2012 10:51 am

Забравих, че и кормилото евентуално трябва да смениш - 580мм е малко, а и лапата сиг..
Аватар
mukter

Мнениеот mtb-ludaka » Съб Авг 04, 2012 3:12 pm

Беше в процес на сглобяване затова занемарих темата. Значи не съм никак лек даунхилър преди бях с Blak Howk както и да е опред вилката си е същата каплата е 20мм ос а предната гума вече не е слик а е Tioga DH 2.10 иначе за непознатите в Форума има и DH сликове ;) :beer:
Аватар
mtb-ludaka

Мнениеот mtb-ludaka » Нед Авг 05, 2012 4:48 pm

Още отзиви след корекциите по него или това беше? :beer:
Аватар
mtb-ludaka

Мнениеот vikosaa » Пон Авг 06, 2012 2:55 am

Като за начало можеш да смениш вилката. Също така: рамката,шока, задната спирачка, кормилото, лапата, задната капла, гумите, командата. Ако някой се сети още нещо да допълва :D :beer:
P.S.: Аз не бих карал DH така. Сериозно - поне вилката, кормилото, лапата и и най-вече - задната спирачка смени! :)
DRAGONBORN написа: ..оптигач срам СХ4.. гуми едната е кунда 2.50 ..
vikosaa

Рейтинг: 1203

Мнениеот mtb-ludaka » Пон Авг 06, 2012 8:41 am

На вилката не виждам какво и е след като тя е за този стил каране + това е със сменени пружини,кормилото обмислям да го сменя с едно 710мм а на задната спирачка ако ми кажеш какво и има?? Promax не виждам нещо лошо в модела? Уточнявайте к'во имате в предвид за частите, защото така на какво основание да ги сменям? :beer: Иначе за тези които гледат да подиграват... Що не дадете по една снимка на вашите колела бе? :D :D ще има да се смееме тука на Клаймбъри и Ц1-ци :D :D :D И бюджетът ми е ограничен иначе ми е пределно ясно какво ще е колелото.. не съм от днеска в спорта ;) И ви питам за колелото като цяло какво да му се смени ако има нещо да се дооправи и т.н... :beer:
Аватар
mtb-ludaka

Мнениеот msniki » Пон Авг 06, 2012 10:14 am

mtb-ludaka написа:На вилката не виждам какво и е след като тя е за този стил каране + това е със сменени пружини,кормилото обмислям да го сменя с едно 710мм а на задната спирачка ако ми кажеш какво и има?? Promax не виждам нещо лошо в модела? Уточнявайте к'во имате в предвид за частите, защото така на какво основание да ги сменям? :beer: Иначе за тези които гледат да подиграват... Що не дадете по една снимка на вашите колела бе? :D :D ще има да се смееме тука на Клаймбъри и Ц1-ци :D :D :D И бюджетът ми е ограничен иначе ми е пределно ясно какво ще е колелото.. не съм от днеска в спорта ;) И ви питам за колелото като цяло какво да му се смени ако има нещо да се дооправи и т.н... :beer:

Ето уточнение:
Вилка- Въобще не е за този стил на каране. Понеже не работи (трагедия),не е здрава, тежи 4 кг и нещо а това е адски тежко за вилка.
Една нормална вилка за DH тежи около 3 кг . Това че има надпис "DH" не значи че става за такъв стил !
Спирачка- Пак не струва Promax въобще не спират сравнение с други спирачки за спускане. Чиста загуба на пари.
Накратко само рамката може да стане да се кара и предната гума и то временно . :dontknow:
Не карам Ц1 или климбер, ако ще се заяждаш. ;)
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Мнениеот mtb-ludaka » Пон Авг 06, 2012 1:00 pm

Да ти изясня не тежи 4килограма иначе спирачката да има много по хубави но тази изобщо не е лоша предната гума ок а на Scott Charger 2.5 какво му е? :beer:
Аватар
mtb-ludaka

Мнениеот LogicaL » Пон Авг 06, 2012 1:11 pm

Виж сега , Промакс са най-куците дискови спирачки , нямат никаква спирачна сила , прегряват адски бързо и се чупат лесно.
Вилката по-добре да я дадеш за желязо , тежка е , няма настройки , работата и е трагична ..
2.1 предна гума на колело за спускане няма как да стане + късо кормило = на никакъв контрол над байка .
Рамката също не е за този стил .. всъщност тя не е за никой стил както повечето евтини FullSusp. рамки ..
LogicaL

Рейтинг: 1182

Мнениеот msniki » Пон Авг 06, 2012 1:59 pm

LogicaL написа:Виж сега , Промакс са най-куците дискови спирачки , нямат никаква спирачна сила , прегряват адски бързо и се чупат лесно.
Вилката по-добре да я дадеш за желязо , тежка е , няма настройки , работата и е трагична ..
2.1 предна гума на колело за спускане няма как да стане + късо кормило = на никакъв контрол над байка .
Рамката също не е за този стил .. всъщност тя не е за никой стил както повечето евтини FullSusp. рамки ..

+1
Смятах аз да го напиша, но айде викам да по леко ще го напиша "уточнението"
mtb-ludaka написа:Да ти изясня не тежи 4килограма иначе спирачката да има много по хубави но тази изобщо не е лоша предната гума ок а на Scott Charger 2.5 какво му е? :beer:

http://screambikes.eu/bg/vilki-amortisi ... dh-26.html
Айде изясни ми сега как не е 4 кг и нещо
:deal:
Последна промяна msniki на Пон Авг 06, 2012 2:05 pm, променена общо 1 път
Аватар
msniki

Мнениеот mukter » Пон Авг 06, 2012 2:04 pm

mtb-ludaka написа:Да ти изясня не тежи 4килограма иначе спирачката да има много по хубави но тази изобщо не е лоша предната гума ок а на Scott Charger 2.5 какво му е? :beer:

Епа тука я дават 4.35 кг.Ти ли лъжеш или те.... Гледам msniki ме е изпреварил докато търся.. :D
Аватар
mukter

Мнениеот vikosaa » Пон Авг 06, 2012 2:12 pm

Виж сега:
като за начало ще ти кажа, че е много по-добре да си с climber или c1, отколкото с твоята "мекица".
Така че нямаш никакво основание да се подиграваш на тези, които карат горепосочените твърдаци.
На тази "амортисьорна" вилка, която караш, може да пише DOWNHILL, но тя е тежка и не работи.
За първи път виждам някой, който да хвали Promax.. Гума 2.1 е прекалено тънка и не става за DH/FR.
Питаш какво трябва да се смени, ние ти казваме. Ти спориш с нас и искаш обяснение. Ние ти даваме обяснение, ти пак си недоволен. По този начин ти ни губиш времето, като даваме празни съвети, в които ти не се вслушваш.
При положение, че не си от днеска във този спорт и не признаваш нашите мнения, значи не ти трябва да правиш такава тема, тъй като ти очевидно много добре познаваш частите и си доволен от тях.

Айде, Поздрави ! :beer:
DRAGONBORN написа: ..оптигач срам СХ4.. гуми едната е кунда 2.50 ..
vikosaa

Рейтинг: 1203

Мнениеот PtD » Пон Авг 06, 2012 2:50 pm

Да обобщим: нито рамката, нито вилката, нито спирачката стават за DH :love:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот mtb-ludaka » Пон Авг 06, 2012 8:54 pm

Вслушвам се в съветите ви за тази рамка има много писано ;) Да започнем вилката не тези 4.35 защото съм с сменени ботуши и пружини вече ще ви излъжа колко тежи в момента но е по лека...
Рамката незнам защо пък реши че не е за този стил каране :D :D
И не ви губя времето защото ако бяхте толкова заети нямаше да можете да пишете.. :beer:
Другото което е промакс си е промакс нито ги хваля но защитавам работата им защото вие изкарахте че по-добре да си с в-брейк... а до колкото темата КАЗАНО Е че рамката и вилката са това... исках вашите мнения примерно за кормилото за скорости и за тем подобни неща не основните и пак казвам БЮДЖЕТЪТ ми е ограничен затова съм с тези части и тази рамка това незначи че никога няма да има ъпдейти по него ЗНАМ какво колело да си взема всеки с пари знае ама като ги нямаш е по-трудно нали така? ;) и НИ НАЙ-МАЛКО пък на тиогата не виждам какво и е след като тази гума 2.10 не е като 1.95 и всъщо така на нея излишно си има написано едно с големи букви DH!! + че и за нея има писано... :beer: :beer: мерси на всички за отзивите макар и не точно такива каквито ми трябват защото това е все едно да кажеш на някои с бмв смени си купето с такова от мерцедес :rofl: :beer:
Поздрави на всички чакам ОЩЕ отзиви в посоката в която вече 2-ри път ви насочвам :) Ако всичко ми беше да оплюете колелото всички колела си имат слаби места
Айде поздрави :) :beer:
Аватар
mtb-ludaka

Мнениеот msniki » Пон Авг 06, 2012 9:21 pm

mtb-ludaka написа:Вслушвам се в съветите ви за тази рамка има много писано ;) Да започнем вилката не тези 4.35 защото съм с сменени ботуши и пружини вече ще ви излъжа колко тежи в момента но е по лека...
Рамката незнам защо пък реши че не е за този стил каране :D :D
И не ви губя времето защото ако бяхте толкова заети нямаше да можете да пишете.. :beer:
Другото което е промакс си е промакс нито ги хваля но защитавам работата им защото вие изкарахте че по-добре да си с в-брейк... а до колкото темата КАЗАНО Е че рамката и вилката са това... исках вашите мнения примерно за кормилото за скорости и за тем подобни неща не основните и пак казвам БЮДЖЕТЪТ ми е ограничен затова съм с тези части и тази рамка това незначи че никога няма да има ъпдейти по него ЗНАМ какво колело да си взема всеки с пари знае ама като ги нямаш е по-трудно нали така? ;) и НИ НАЙ-МАЛКО пък на тиогата не виждам какво и е след като тази гума 2.10 не е като 1.95 и всъщо така на нея излишно си има написано едно с големи букви DH!! + че и за нея има писано... :beer: :beer: мерси на всички за отзивите макар и не точно такива каквито ми трябват защото това е все едно да кажеш на някои с бмв смени си купето с такова от мерцедес :rofl: :beer:
Поздрави на всички чакам ОЩЕ отзиви в посоката в която вече 2-ри път ви насочвам :) Ако всичко ми беше да оплюете колелото всички колела си имат слаби места
Айде поздрави :) :beer:

Хората ти казват като не разбираш, а ти" Не аз си знам своето! пък тези са някви балъци дето завиждат"ю
Дори с титаниеви пружини тази вилка няма да е под 4 кг, А тези пружини които говоря, струват в пъти по скъпо от вилката. Ако има за подобна вилка.
Приеми го не е под 4 кг !
Еми какво да ти кажам един шимански в-брейк ще спира повече от Промакс :D
Защото пише DH значи е за този стил..... А не мислиш ли че е написано, за да зарибят повече като теб да ги купуват ?
Това е все едно на някой с лада да смени частите и да стане бмв. Е няма как да стане.
Разбра ли какво ти намеквам ?
;)
Аватар
msniki

Мнениеот marsa » Пон Авг 06, 2012 9:24 pm

Приятел, "дясна команда 7speed,ляво лостче не се сещам", много подробно описание си дал, какво искаш да се коментира? Ако не разбра от казаното - всичко по колелото ти е начален или под начален клас компоненти и е очевидно че си от скоро "в спорта", след като си нямаш никакво понятие от нещата, които искаш да се коментират.

П-с: Гумата, която ти е била отпред най- вероятно е била някаква стрийт гума.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот PtD » Пон Авг 06, 2012 9:29 pm

@msniki, то се е видяло, че няма смисъл ;)

@mtb-ludaka, еми, баце, мноо ясно, че се опитваме да те преметнем. Вилката ти е №1, със сменените ботуши тежи не повече от кило и семстотин четирсе и два грама. Работи на чук! Рамката засега е с най-добрата данхил геометрия, добре че пазят производствената тайна, иначе Санта Круз щяха да завземат пазара с евтини ментета на Бомбата. А за спирачките - какво да говорим - ТИР могат да спрат, и още сила ще им остане. Гумите 1.95 са като залепени за земята - вътре са монтирани магнити, които залепват за земното ядро и дават ебаси сцеплението.

Ама не всички можем да си позволим такива първокласни компоненти, какво да се прави.
Аватар
PtD

Мнениеот mtb-ludaka » Вто Авг 07, 2012 9:01 am

PTD не разбрах тъп ли си или на тъп се правиш ама се тая под начален клас са компонентите тука вие всичките сте най-големите професионалисти при вас с добро неможеш да се разбереш... елате на оглед и на място да си говориме... още повече тук се правете на тарикати не зад компютъра слагам край на темата защото сте най-разбиращите и затова пишете в Форума вместо да сте в някой сервиз на Scott или други по известни на работа ;) :D :D :D :rofl:
Администратора да трие темата!
Аватар
mtb-ludaka

Мнениеот PtD » Вто Авг 07, 2012 9:59 am

mtb-ludaka написа:PTD не разбрах тъп ли си или на тъп се правиш ама се тая

E, тъпичък съм си. Не може всички да са интеуекти като теб. И слава Богу!

mtb-ludaka написа: под начален клас са компонентите тука вие всичките сте най-големите професионалисти при вас с добро неможеш да се разбереш...

Еми толко си можем, баце, не се сърди. Разбери се с лошо.

mtb-ludaka написа:и затова пишете в Форума вместо да сте в някой сервиз на Scott

Така е, лудаче, точно така - пишем, защото не сме кадърни да сме в сервиза на Scott. Иначе ехееее... земи тия велисопеди!
Аватар
PtD

Мнениеот Skoinks » Вто Авг 07, 2012 10:57 am

mtb-ludaka написа:PTD не разбрах тъп ли си или на тъп се правиш ама се тая под начален клас са компонентите тука вие всичките сте най-големите професионалисти при вас с добро неможеш да се разбереш... елате на оглед и на място да си говориме... още повече тук се правете на тарикати не зад компютъра слагам край на темата защото сте най-разбиращите и затова пишете в Форума вместо да сте в някой сервиз на Scott или други по известни на работа ;) :D :D :D :rofl:

Ех, дееба, ти като си толко разбиращ, че да ни контрираш мненията, защо аджеба си дошъл тука?
Scott Voltage FR20 2010; Rockshox Vivid 5.1 240mm; Marzocchi 888 2011;
Аватар
Skoinks

Рейтинг: 1200

Мнениеот mtb-ludaka » Вто Авг 07, 2012 3:38 pm

Да усещам вкус от вкус за каквото всеки идва исках да разбера какви вкусове имат хората и да черпя идеи но както и да е :beer:
Аватар
mtb-ludaka

Мнениеот msniki » Вто Авг 07, 2012 9:37 pm

mtb-ludaka написа:PTD не разбрах тъп ли си или на тъп се правиш ама се тая под начален клас са компонентите тука вие всичките сте най-големите професионалисти при вас с добро неможеш да се разбереш... елате на оглед и на място да си говориме... още повече тук се правете на тарикати не зад компютъра слагам край на темата защото сте най-разбиращите и затова пишете в Форума вместо да сте в някой сервиз на Scott или други по известни на работа ;) :D :D :D :rofl:

Ееее предаде се ! :D
Че темата ти е за раздел" Начален клас велосипеди" не за тук. Като не знаеш къде да е пуснеш какво мрънкаш срещу мненията.
И това за вкусовите, като се правиш на гЪзар тей ще е.
Аз мога доста повече да те забия, но си спазвам добрия характер.
Така че не се обиждай, а малко хвани от каквото ти написахме.
Е не беше това което очакваше: " Ебахти якото колело, давай баце, ще спечелиш всяко DH състзание с него" .
Казваме ти истината, като имаш проблем не пускай теми в грешни раздели ! Поне в начален клас по бих/ бихме те разбрали. Но тука да ми казваш все едно " Аз рабирам вие НЕ, просто завиждате" няма да мине номера.
Не работя в сервиз на Scott и пак няма да ти кажа нещо по различно, което човек които работи там ще ти каже.
Сории че ти го казвам но както написа един приятел преди време:
Fanatico написа:Егати тъпото колело, тема и автор.

Всичко беше доказано в последствие!
@ PTD Знам че няма смисал вече, ама айде да се пробвам вземи хване нещо. Но едва ли тей като гледам.
:banghead:
Без минуси ей! :D
Аватар
msniki

Мнениеот letqshtiqholandec » Пон Авг 27, 2012 2:48 am

mtb-ludaka , пич , гледай сега какво ще ти кажа от личен опит.В този форум са се събрали всичките хеитъри в България...Не искам да обиждам никого , тези момчета наистина разбират много и са много добри в този спорт ,няма спор в това , но те просто Отказват да разберат ,че човек като теб и мен просто нямаме по 5 хилки за колело или само за рамка ... Няма никакъв начин да разберат, че човек като мен и теб просто ОБОЖАВАМЕ този спорт и искаме да го практикуваме каквото и да ни струва , но просто разполагаме с 400-600 лв. Аиде аз си събрах 1500 и са ще си зимам Ram DHX :clap: , но преди месец и аз бях на твоето дередже...
Хора , разберете , че и ние (бедните) също искаме да караме екстремно по планината ;) (мен , например , дори и с ефтиния ми стар баик Cross T-Rex няма да ме хванете , ако тръгнем на доло :smokin: ) просто разполагаме с много малак бюджет.Момчето иска да згоби или да тунингова колелото си максимално добре като за тези МАЛКО пари с които разполага !!!! Толкова ли ще е трудно да му обесните като на Бял човек следните неща - "Човече , не можеш да спускаш с гума 2.1 защото сцеплението и е много малко - нито ще можеш да зимаш завои нито да спреш, дебелината на гумата е от Огромно значение и е задължително да караш с 2.5!!!" "Човече , трябва ти голямо воланче :P за да маневрираш по лесно" "Човече, вилката е ефтина и ако имаш пари , НЕПРЕМЕННО трябва да я смениш с по хубава. Продават вилки за по 250-300лв. далеч по хубави, които ще ти свършат ПЕРФЕКТНА работа като за стила ти на каране ималкия ти бюджет". Хора просто му помогнете на човека ! Вие вместо помощ просто му казвате "Не това е БОКЛУК и ти си Тъп да го използваш" ... не сте се обусновали както си трябва нито веднъж , или поне не в рамките на 1 пост.
Отново , сажалявам адски много ако съм обидил някого!!!Не съм искал. Просто имам чувството , че като доиде човек с подобен вапрос в този форум , вие отговаряте на човека , Не с цел да му помогнете , а с цел да го обидите и да избиете комплекси над вашите по скъпи и хубави колела.... Сажалявам но това не е поведение на Колеги-баикари !!!
letqshtiqholandec

Рейтинг: 993

Мнениеот nikeca » Пон Авг 27, 2012 9:55 am

@letqshtiqholandec тука си прав най-прав и аз имах бюджет 600 лв,но си взех доста добър байк за тази ценова категория Drag zx3 TE и съм изключително доволен.И ЗА ВСИЧКИ СЪС СКЪПИ БАЙКОВЕ НЕ Е ВАЖЕН БАЙКА ЧАК ТОЛКОВА МНОГО,А ЗАДКОРМИЛНОТО УСТРОЙСТВО.

Английски форум - питаш нещо,отговарят ти.
Руски форум - задаваш въпрос и на тебе ти задават въпрос.
БЪЛГАРСКИ ФОРУМ - ПИТАШ НЕЩО И ТИ ОБЯСНЯВАТ КОЛКО СИ ТЪП. :beer: :beer: :beer:
МAKE THE DAY DIFFERENT THAN THEN

Изображение
Аватар
nikeca

Рейтинг: 1095

Мнениеот BeezyJay » Вто Авг 28, 2012 8:15 am

Oбобщение:
1. Рамката е направена да тежи и да се ЖАСАШ в града като в лодка.
2. Зуум не е вилка, ако ще и цял BoXXer да има вътре.
3. Теглото на вилката бие теглото на BoXXer WC два пъти.
Oще нещо неясно?
Аватар
BeezyJay

Рейтинг: 1114

Мнениеот TsvetanVR » Вто Авг 28, 2012 10:05 am

nikeca написа:.И ЗА ВСИЧКИ СЪС СКЪПИ БАЙКОВЕ НЕ Е ВАЖЕН БАЙКА ЧАК ТОЛКОВА МНОГО,А ЗАДКОРМИЛНОТО УСТРОЙСТВО.

И аз т'ва си викам като срещна някой GT-R с Дачията.... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

letqshtiqholandec написа:мен , например , дори и с ефтиния ми стар баик Cross T-Rex няма да ме хванете , ако тръгнем на доло :smokin:!

:agree: :beer: :rofl:
2016 Stumpjumper FSR Comp 29 с някои жокери.
TsvetanVR

Рейтинг: 1321

Мнениеот darlik_95 » Чет Авг 30, 2012 1:08 am

:offtopic: :boggled:
Аватар
darlik_95

Рейтинг: 1201

Мнениеот mtb-ludaka » Нед Сеп 02, 2012 10:22 pm

Бях се заканил да не пиша повече по темата ама като ще пишем да пишем.
Колегата по-горе се изказа много добре и е един от хората които разбира същността на нещата. за което МЕРСИ :beer:
Бюджетът ми че е ограничен ограничен е.. също мога да дам 2000лв за велосипед ама за к'во? Т'ва дето съм си го зглобил не е да ходя по състезания там да го блъскам и к'во ли още не! Просто един лек и приятен Даунхил е т'ва е... Не ми казвайте земи си колело за 4х щото ако исках такова такова щях да си взема ама не искам! Щото имате колела например за по 4000 5000лв обичате спорта разбирате ала бала. Ми и аз съм на колело от как се знам и аз също разбирам ако досега не сте разбрали знам к'ви са му кусурите ;) ама се опитвам да защитя малко хубавите неща по него като цяло! и мисля че за моя стил е супер пак казвам и аз мога и искам да блъскам като луд ама не ми се дават толкова пари. Пък вие си имайте за 4,5,6 хилядарки колело щом това ви е живота.. за мене има и други неща... скутер имам например ако ви интересува...лаптоп..айфон... имам си разни неща не съм най-мизерния!!! просто изборът ми е от всичко по малко (в случаят ми по средно) от колкото да набутам всичко на едно и после да ми се прииска друго.. МЕРСИ на всички ако ме разберете въобще за к'фо иде реч!
П.С то има хора които имат от всичко по много... има тука такива сигурен съм... радвайте се на живота ама не се е*авайте с по бедните от вас щото нали знаете... Бог дал Бог взел ;)
:beer: :beer:
Аватар
mtb-ludaka

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд