Доставка от CRC без посредник

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Доставка от CRC без посредник

Мнениеот tbk515 » Пет Авг 10, 2012 7:13 am

Здравейте!
Нещо не мога да разбера как се доставя от посочения магазин. По Български пощи ли идва доставката или друга куриерска фирма? Коя? Говоря за стандартна поръчка. Ако пък е с European DHL Express, до офис или до дома ми?
Също така ме интересува дали някой се е разплащал през банков превод!
Всеки, който е пазарувал самостоятелно (без посредник) да сподели как е ставала поръчката, ако има желание разбира се!
Благодаря!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Re: Доставка от CRC без посредник

Мнениеот did » Пет Авг 10, 2012 7:53 am

tbk515 написа:Всеки, който е пазарувал самостоятелно (без посредник) да сподели как е ставала поръчката, ако има желание разбира се!
Благодаря!

Що за малоумно искане? Поръчките са стотици всеки месец към България, а условията си ги пише на сайта на CRC.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот hlebarka » Пет Авг 10, 2012 7:57 pm

did написа:
tbk515 написа:Всеки, който е пазарувал самостоятелно (без посредник) да сподели как е ставала поръчката, ако има желание разбира се!
Благодаря!

Що за малоумно искане? Поръчките са стотици всеки месец към България, а условията си ги пише на сайта на CRC.

Не е малоумно, защото при по-мътните доставки, като роял мейл/дойче пост, не е ясно кой и до къде доставя кашона, след като е пристигнал в България.

@tbkbk5515:
DHL Express е най-скъпата и най-бърза доставка от CRC до Бг. Когато поръчваш попълваш точен delivery address + верен телефонен номер - на този адрес, в работно време, идва човек от DHL, който ти носи нещото. През цялото време имаш номер на доставката, който CRC ти изпращат на мейла, с него следиш къде е и ако има съмнения или проблем можеш да се обадиш на ДХЛ-бг, които ще ти помогнат. Пратката се получава лично на адреса, който си посочил при поръчката - освен ако си направил грешка в телефона или адреса - тогава може и да се наложи да ходиш до офиса но DHL.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот ufff93 » Пет Авг 10, 2012 8:13 pm

Защо да искаш самостоятелна доставка, когато си имаме CRC bulgaria и ти го доставят безплатно :idea: ?
ИЗКАМ ВЕЛОСИПЕД за ДолнХилл
Аватар
ufff93

Рейтинг: 1143

Мнениеот hitar_potter » Пет Авг 10, 2012 8:54 pm

ufff93 написа:Защо да искаш самостоятелна доставка, когато си имаме CRC bulgaria и ти го доставят безплатно :idea: ?

Чак пък безплатно..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот tbk515 » Пет Авг 10, 2012 9:33 pm

hitar_potter написа:Чак пък безплатно..

Хич не е безплатно да го пратят до Пловдив, CRC-BG!!! От София до всяка точка на България, купувача плаща доставката без значение дали стоките са му за 10 евро или 1000 евро, дали има или няма безплатна доставка от CRC–uk. Отделно 5% върху общата сума и направо съм разочарован от посредника.
Явно разликите в цените бг шоп - CRC ще се вложат за DHL Express и пак ще ми излезне по-евтино от CRC-uk или пък чрез посредник.

@hlebarka, точно заради такива случаи реших да задам въпроса. А те са от преди година.

@did, ще ме извиняваш, ама има доста голяма част "малоумни", които първо четат и после питат, а има още по-голяма част "малоумни", които първо питат, а после четат. 99% съм сигурен, че първата ти доставка е била с "помощта" на:
условията си ги пише на сайта на CRC

Последно ще ти кажа, че не всеки е приятел/роднина на вносител/посредник, за да може да си позволи всяка седмица да му докарват болтчета и гайки от чужбина за без пари, на гърба на друг!

Все още може да споделяте вашия опит.
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Мнениеот fenoryl » Пет Авг 10, 2012 10:33 pm

При две мои препоръчани пратки от Англия изпратени с Royal Mail и Parcelforce, доставките в България се обработваха от Interlogistica - доставиха ми го до посочения адрес. Нямаше значение от кой град съм.
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот Capoeira » Съб Авг 11, 2012 2:54 pm

Ако можеш бих се молил на колене само с Interlogistika и Intime(UPS) в България да си нямаш работа. Отскоро signedfor пратките на RoyalMail минават през първата и от тогава категорично карам продавачите да използват друга услуга. Не знам в тези две фирми въобще дали се работи или по инерция се случват разни работи... И двете фирми са толкова некоректни и толкова малко им дреме от това че чак ми е болно как съществуват.
Само пресен пример: изпращат ми малък колет, който реално е в пощенски плик от Англия чрез UPS. Минават 10дни и решавам да проверя питайки продавача дали няма номер за проследяване, привечер той ми отговаря че днес е пристигнала в БГ и е маркирана като недостатъчно инсформация за доставка. Както и да е дава ми номера за проследяване и на следващия ден се обаждам на телефона им в БГ, правя се на ударен за момента защо информацията е недостатъчна. Отивам на място на летището и при въпрос кое е недостатъчно, ми отговаят, че колега бил ходил на място и не могъл да намери адреса(адреса е блок. вход. ап. ет.), Питам коя информация не недостатъчна и как може всички други куриери да ме намират, включаещо се и нежелания СПАМ от супермаркетите, както се сещата мълчание. Както и да е взимам си пратката и се прибирам. 5 дни по късно получавам бележка в пощата от UPS българия че имам пратка която трябва да се свържа с тях за да ми я доставят, но фрапиращото е че са използвали услугите на на Български пощи и по дата на клеимото разбирам че е изпратена 3 дни след като аз вече си я бях взел. Не можах да разбера бизнес модела на фирмата в България, но определено офиса трябваше да има е някъде в Факултето за да си оправдаят некадърноста.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот airborneone » Нед Авг 12, 2012 7:43 am

tbk515 написа:Хич не е безплатно да го пратят до Пловдив, CRC-BG!!! От София до всяка точка на България, купувача плаща доставката без значение дали стоките са му за 10 евро или 1000 евро, дали има или няма безплатна доставка от CRC–uk.

Притеснява те липсата на дискриминация!? Да условията са еднакви за всички, който иска да се възползва го прави...

tbk515 написа: Също така ме интересува дали някой се е разплащал през банков превод!

tbk515 написа: Отделно 5% върху общата сума и направо съм разочарован от посредника.

Ако можеш да си намериш SWIFT за без пари моля сподели след това коя банка по-точно ти е дала да изядеш 'баницата'.

tbk515 написа:@did, ще ме извиняваш, ама има доста голяма част "малоумни", които първо четат и после питат, а има още по-голяма част "малоумни", които първо питат, а после четат. 99% съм сигурен, че първата ти доставка е била с "помощта" на:
условията си ги пише на сайта на CRC

Нещо не мога да разбера.
Имаш опцията да пазаруваш сам - което е супер.
Имаш опцията някой да свърши цялата работа / занимавки / възможни проблеми около поръчката, срещу неговите условия, НО избираш да мрънкаш защото те мързи да си прочетеш условията на сайта на црц (разбирай 10 реда английски) и искаш някой да ти сдъфче и изплюе готови решения?

tbk515 написа:Последно ще ти кажа, че не всеки е приятел/роднина на вносител/посредник, за да може да си позволи всяка седмица да му докарват болтчета и гайки от чужбина за без пари, на гърба на друг!

Как по-точно е на 'гърба на друг' ?До този извод как по-точно стигна?

Capoeira написа:Ако можеш бих се молил на колене само с Interlogistika и Intime(UPS) в България

За момента няма такава опастност.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Пон Авг 13, 2012 4:37 pm

tbk515 написа:Явно разликите в цените бг шоп - CRC ще се вложат за DHL Express и пак ще ми излезне по-евтино от CRC-uk или пък чрез посредник.

:eek3: :nuts: :rofl: :clap:

@airborneone: Иска някой да му свърши цялата работа / занимавки / възможни проблеми около поръчката, срещу неговите условия, НО да не плати и евроцент за това. И понеже явно имаме проблеми с този подход искаме някой да ни сдъвче и изплюе готови решения :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Общ форум