b1k3ra написа:...
Всичко различно от моделите за колоездене, мотоциклети или пешеходен туризъм е крайно неудачно и дори потенциално опасно.
...
Стигне ли се до ситуация, в която наистина да имаш нужда от ГПС-а, телефона или автомобилната навигация ще са безполезни.
neilor написа:.....За по-стандартните ситуации - еднодневно каране или с преспиване по населени места и хижи, където няма проблем с електричеството един телефон с навигация върши достатъчно работа....
taurus13 написа:В БГ обаче си имаме хубава карта OFRM на която има много пътища и която чудесно си рабопти с гармин гпс-и, но на телефоните май тая работа не става...засега.
BG Mountains напоследък доста подобриха картите си, но са далеч от ОФРМ като офроуд пътна мрежа.
Като гледам другарчетата с телефоните, то трябва парче програмист да го раздаваш за да ползваш едната проста навигация(особено тия с андроидите)- със специализирания гпс, работата е далеч по-опростена.
PtD написа:Смартфон със спряна телефония и пуснат само GPS може спокойно да изкара 10-15-20 часа. Да не говорим, че резервна батерия струва 10-тина лева и тежи съвсем николко.
Stefan_trekkie написа:@b1k3ra, така и не разбрах какво имате предвид, колега. Обяснявате много заобиколно или само на мен така ми се струва![]()
Това, което успях да разбера.. Имате предвид, че правилния гпс ще знае черните пътища и пътечки в планината и при 'случка' може да ти избере маршрут до най-близката болница или главен път или друго... Това ли имате предвид ?....
PtD написа:Не виждам нито едно предимство, с изключение на по-доброто приемане на GPS с външна антена.
moz написа:Пробвай да го направиш с телефон... или пробвай истински ГПС преди да оценяваш от последна инстанция.
PtD написа:moz написа:Пробвай да го направиш с телефон... или пробвай истински ГПС преди да оценяваш от последна инстанция.
Не ти ли е хрумвало, че имам и истински? И че това, което говоря, го говоря от личен опит от експлоатацията на двата?
П.П. Не бих се пробвал да пробвам доколко е устойчив прехваления Гармин на падания, на които аз си чупя кости...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 357 госта