Rock shox revelation RL

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Rock shox revelation RL

Мнениеот topety » Вто Авг 14, 2012 10:58 am

Здравейте колеги от известно време се чудя каде мога да изпратя вилката си за да и намалят хода който е 150. Дали в industrial ще могат. Отворен съм за предложения и за други магазини! :) :beer:
Изображение
topety

Рейтинг: 1193

Re: Rock shox revelation RL

Мнениеот Vaklin » Вто Авг 14, 2012 1:49 pm

Продай тази. Купи си друга. Иначе, като теглиш тотала, ще се окаже, че си с една неработеща в ръцете и с една нова назад като пари. Просто съм видял как в сервиз са "увеличили" хода на една вилка. С ножа видимо беше дялкано, не знам манара ползвана ли беше.
Vaklin

Рейтинг: 1280

Мнениеот milestone » Вто Авг 14, 2012 3:20 pm

:offtopic:
Vaklin, пиши по темата, ако имаш какво да пишеш, а тя е кой може да намали хода на вилка, а не кой не може да го увеличи. За това второто собственика на вилката винаги трябва да има едно на ум, че го е направил на своя отговорност и ако се случи нещо не му е виновен производителя.

Щом обаче производителят е предвидил спейсъри за намаляване на хода, то вероятно е преценил, че със слагането им няма да се влоши работата на вилката. А ако примерно след година потребителят реши, че му трябва повече ход няма да е необходимо да си купува нова вилка, тъй че не е ясно дали продаване/купуване в момента е най-добрия вариант.
Мен лично софийските майстори успяха да ме амбицират преди месец сам да си разглобя, сменя маслата и почистя моята вилка (в която има ТРИ вида масла). Поставянето на спейсъри за намаляване на хода предполагам е още по-лесна работа.
По въпроса има доста теми - потърси. Точно в Industrial ми отказаха (на теб може и да ти свършат работа), в Drag Zone имаха твърде много работа в момента, пък и ми е далече, във Вело 2009 нямаше никой в деня, в който се бяхме уговорили да занеса вилката.... и те така. Иначе има доста добри отзиви за тия хора, но си трябва търпение.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот Vaklin » Вто Авг 14, 2012 4:35 pm

спейсърите вървят и с други пружини примерно...

Ама какво значение има. Самобанвам се от темата.
Vaklin

Рейтинг: 1280

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Авг 17, 2012 8:41 am

Официалния дистрибутор на Рок Шокс за България за Уан Дистрибюшнс (РАМ). Процедурата се състои да се сложи спейсър и не е сложна за човек разполагаш с нужните инструменти и познания.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик