Stefan_trekkie написа:Хубаво си слагате различни типове накладки, но правилно ли е това при велосипедите ?
В смисъл - при МПС-тата, синтерованите накладки си вървят с подходящ тип дискове, не можеш да сложиш такива накладки на диск направен за органични накладки. Не, че не можеш, но им разказва играта, загрява ги до пръсване и се цепят.
При велосипедите не е ли така ? .. Едни дискове за всички видове накладки ?
bdz43r написа:Някои шимански и други дискове са само за органични накладки (пише си го) и при ползване със синтеровани се изтъркват бързо, но няма как дискът да се загрее повече, отколкото спира, дори със синтерованите би трябвало да се загрява по-малко.
msniki написа:А какво ще кажете за керамичните накладки?
Просто искам да знам нещо повече.
За Органични и синтезиране ми беше ясно.
Цената не я гледайте ще си ги поръчвам от ebay и там нямат голяма разлика в цените....
biker9812 написа:Да ви питам един въпрос, ако сложа на xcr 100mm ротор 160мм с avid bb5 какво може да стане защото гледам че примерно като я натисна и бутам леко напред се отваря лек "канал" между семеринга и стеншана и ако продължа да карам така ще стане ли нещо?!?
Благодаря предварително.
Skoinks написа:biker9812 написа:Да ви питам един въпрос, ако сложа на xcr 100mm ротор 160мм с avid bb5 какво може да стане защото гледам че примерно като я натисна и бутам леко напред се отваря лек "канал" между семеринга и стеншана и ако продължа да карам така ще стане ли нещо?!?
Благодаря предварително.
XCR-ите се разбиват - това е неизбежна част от съществуването им. Принципно много хора (включително и аз) са карали със 160мм ротор и XCR без проблеми, но ако вилката вече се е скапала, нещата ще стават само по-зле.
Преди време са правили такъв тип команди (пример), колкото до съвременните - тези, които са "2-way release", освобождават жилото с натискане и напред и назад, така че може да се каже че се ползват и по начина на Sram.Mitaka333 написа:Има ли команди на shimano които като на Sram се бутат на напред само ?
, колелото си
.Mitaka333 написа:Има ли команди на shimano които като на Sram се бутат на напред само ?

dimo1882 написа:Здравейте! Бихте ли ми препоръчали мека вилка на Suntour или Gila . Бюджета е до 100 лв,като ще се кара предимно градско и малко планина! Благодаря предварително
Sex BoXer ;]] написа:http://screambikes.eu/bg/diskovi-spirachki-rotori/8464-disk-rotor-shimano-sm-rt54-2013.html този ротор дали става за синтеровани накладки?
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че...
Niksancho96 написа:Има някакъв спрей за гуми във Kaufland, някой може ли да ми обясни за какво служи и как се борави с него?
DRAGONBORN написа: ..оптигач срам СХ4.. гуми едната е кунда 2.50 ..
hakama написа:О т утре в Lidl има велоаксесоари на промоция.
Мисля да си взема каска и очила, евентуално фар+стоп и ръкавици. Заслужават ли си – за първите две мернах 1-2 положителни коментара във форума, каската е от немски производител (надявам се за същите модели става дума).
Чантата с инструментите –читави ли са, преди година ги гледах в магазина и нещо не ми допаднаха.
Останаха ми километраж, звънец, отражатели: отпред, на спиците и отзад трябва ли (след като имам стоп?).
Относно каската – трябва да се пробва от човека който ще я носи – нали така (за очилата същото)? Все пак там може да се върне стока без проблем.
Помпата ме изкушава, но май ще се въздържа.
Поздрави
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 159 госта