did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?
uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне
Bero написа:Има ли нормативен акт, който изрично забранява внасянето на велосипед в обществени сгради (магазини, спортни зали, поликлиники и т.н.)?
Учреждение?Esoteric написа:всяко очреждениеBero написа:Има ли нормативен акт, който изрично забранява внасянето на велосипед в обществени сгради (магазини, спортни зали, поликлиники и т.н.)?

did написа:Шина и капла е едно и също. Колко пъти да го напишем?
msniki написа:did написа:Шина и капла е едно и също. Колко пъти да го напишем?
Тогава като са едни и същи. Как се казва външната част на каплата ?
Във всички он-лайн магазини има категория" капли" и категория " шини" ?
Навсякъде където съм ходил са ги разграничавали, тук изведнъж едно и също нещо...
tbk515 написа:Някой карал ли е Maxxis Advantage
само, че с обърната посока на движение?
Става ли гумата за снежно време?
![]()
![]()
msniki написа:did написа:Шина и капла е едно и също. Колко пъти да го напишем?
Навсякъде където съм ходил са ги разграничавали, тук изведнъж едно и също нещо...

gilb написа:msniki написа:did написа:Шина и капла е едно и също. Колко пъти да го напишем?
Беше дискутирано във форума,че "шина" и "капла" са едно и също нещо и отговарят на "rim" а цялата сглобка е предно/задно "колело" и английският му еквивалент е "wheel".
Честно да си призная и на мен ми се струва по-логично,при все,че оригиналната българска дума за "шина" си е точно "капла".
Поздрави!

msniki написа: Дайте линк към темата където е дискутирано.
![]()

andycu написа:Марката Kore, как се чете? Кор или Коре?
andycu написа: Кор
BurNiNg_IcE написа:Тва е логиката на did, остави го, явно живее в негов си свят, където са едно и също нещо.
PtD написа:BurNiNg_IcE написа:Тва е логиката на did, остави го, явно живее в негов си свят, където са едно и също нещо.
Той живее в свят, където повечето хора са наясно с техническата терминология... за разлика от теб.
did написа:Думите не си менят значението. Просто вие изпростявате, заедно с тъпите магазинери, които се водят по мнозинството потребители, а не по това, което наистина знаят.

vvvaaal написа:Линкове принципно не съм виждал. Звънкаш в завода им в пловдив и поръчваш директно. Цената мисля че беше 550лв гола рамка.

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта