Внимавайте ако спускате от Момина скала!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Внимавайте ако спускате от Момина скала!

Мнениеот Inzagi » Нед Авг 26, 2012 11:31 am

Внимавайте ако спускате от Момина скала по маршрута на велорали Черни връха ,на полегатия бърз участък където се е образувал сингъл трак понеже половината от пътеката е разкопана ,на едно мяста има изкопан път който е напречно на пътеката и се е образувал опасен дроп .Там обикновенно се кара бързо защото е полегато и пътеката е гладка и затова е доста опасно .Миналата седмица това го нямаше.
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Re: Внимавайте ако спускате от Момина скала!

Мнениеот milestone » Нед Авг 26, 2012 3:53 pm

И там ли са успели да изорат вече идиотите, сигурно е за да изнасят дърветата, които секат малко по-надолу. Преди около три седмици беше унищожен само малък участък веднага след разклонението в дясно, което води към скалистия пасаж малко над Белята вода. По-точно участъкът от разклона до големия камък, който почти препречва пътеката - камъните в тази част бяха изтръгнати и пътеката разширена и покрита с пръст за да може предполагам по-лесно да влиза техника. Обясниха ми, че тя сечта била частична (не си спомням точно думата, която употребиха хората, които в момента бяха там), а пътеката щяла да се оправи с времето.
Предполагам, че всичко е "законно", но се чудя кой е най-компетентен да отговори дали в един природен парк точно така трябва да се правят нещата?
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот Inzagi » Нед Авг 26, 2012 7:28 pm

Да, сега са разкопали и пътеката по-назад.Извадих голям късмет че не се пребих ,защото си знам че там мога да засилвам и в последният момент видях дропа и просто нямаше как да реагирам и да спра ,та ми се наложи да го мина.
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот vafi » Нед Авг 26, 2012 8:17 pm

И мене ме гложди, как това лято толкова масово се навлезе да се сече във Витоша - без огласяване, без коментари, но с одобрението на джипките на ДАГ :confused:
Amsterdam is like the Tour de France. Just a lot of people on drugs riding bikes!!!
Аватар
vafi

Рейтинг: 1412

Мнениеот gadriel » Пон Авг 27, 2012 9:01 pm

Казват, че акълът е като цикъла - няма проблем да е малко, важното е да е навреме. Не бях видял темата (всъщност бях, но не я прочетох) и тази вечер открих въпросния половинметров дроп независимо от вас и по трудния начин. Мястото му е на правия участък под серпентините след пътя за Копитото и преди десния завой, за който е споменал milestone. Отваряйте си очите, защото се вижда доста трудно, особено в сумрак. Не знам с кой акъл някой лесничей е оставил нещо подобно - единственото по-меко място за минаване е крайно вляво, но се вижда чак миг преди излитането. Опитах се да го обознача, но беше доста трудно на светлината на фара на колелото...

Изображение
Do less. Live longer.
Аватар
gadriel

Рейтинг: 1200

Мнениеот Slade » Вто Авг 28, 2012 8:04 am

Уау, има ли поне попивка там долу? :emlaugh:
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот gadriel » Вто Авг 28, 2012 1:10 pm

Slade написа:Уау, има ли поне попивка там долу? :emlaugh:

Не са се сетили. И с този обратен наклон на скока... Пълни аматьори са тия горски. :eyebrow:
Do less. Live longer.
Аватар
gadriel

Рейтинг: 1200

Назад към Общ форум