Проблем с пукане на гуми.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с пукане на гуми.

Мнениеот quattroace » Пет Авг 31, 2012 1:27 pm

Така от няколко месеца карам с гуми Maxxis High Roller Super Tacky 26x2.35 отпред и отзад (тези ми испаданаха евтино като комплект а мен ми трябваха гуми защото исках да почна да карам DH). При почти всяко спускане пукам гума(90% от случаите все е задната) и едвам "смогвам" да купувам вътрешни гуми. Казаха ми за някакъв бандаж но нямам на идея как се прави и какво ще ми трябва. Моля помогнете, имам желание да карам но времето ми се окупирва от смяна на вътрешни гуми.
Аватар
quattroace

Рейтинг: 1200

Re: Проблем с пукане на гуми.

Мнениеот gosh6o » Пет Авг 31, 2012 2:42 pm

Напомпи си гумите на 4 атмосфери (bar) или 60 psi! Проблема е решен! И преди да сложиш вътрешната в каплата и сложи много малко въздух, за да се надуе и да не се прещипе като я слагаш :)
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Мнениеот PtD » Пет Авг 31, 2012 2:58 pm

gosh6o написа:...

:lolup:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот quattroace » Пет Авг 31, 2012 3:23 pm

Ако напомпам на 4 бара жестоко се съмнявам, че ще се реши проблема. Ако някой знае нещо за така наречения "бандаж" да сподели мнение и какво ще ми трябва за да пробвам дали ще се реши проблема.
Аватар
quattroace

Рейтинг: 1200

Мнениеот PtD » Пет Авг 31, 2012 4:04 pm

quattroace написа:Ако напомпам на 4 бара жестоко се съмнявам, че ще се реши проблема. Ако някой знае нещо за така наречения "бандаж" да сподели мнение и какво ще ми трябва за да пробвам дали ще се реши проблема.

Ако се спускаш с гума, напомпана на 4 бара, пукането ще ти е най-малкия проблем ;) Затова се посмях на тази препоръка.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот andycu » Пет Авг 31, 2012 4:21 pm

quattroace написа:Ако напомпам на 4 бара жестоко се съмнявам, че ще се реши проблема. Ако някой знае нещо за така наречения "бандаж" да сподели мнение и какво ще ми трябва за да пробвам дали ще се реши проблема.

Ако нямаш бандажна лента, нищо чудно, че пукаш гуми. http://screambikes.eu/bg/166-bandajni-lenti Без нея вътрешната гума лесно може да се прищипе или среже в отворите на шината.
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот sergeh » Пет Авг 31, 2012 5:52 pm

Бандажни ленти се продават във веломагазините, като има различни по качество и цена - логично, по-скъпите обикновено са по-качествени и вършат по-добра работа, но и китайски евтинарки от 1-2 лв. стават донякъде (не знам за downhill дали няма да има по-специални изисквания). Представлява тясна ивица от някаква материя (в най-евтиния вариант - гума), която се слага на шината и предпазва вътрешната гума от съприкосновение с отворите за спиците или краищата на самите спици (зависи дали шината ти е едностенна или двустенна).

В краен случай, като временно, но бързо решение, може да навиеш няколко пласта тиксо по "гърба" на шината.
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот Chroni » Съб Сеп 01, 2012 1:24 pm

За временно някой ползват 2-3 пласта изолирбан
Карам Клаймбър - skype: johnni_walkers
Аватар
Chroni

Рейтинг: 1134

Мнениеот draggerr » Сря Сеп 05, 2012 5:42 pm

Аз когато бях на път и ми се спука гумата и незнайно как каплата нямаше бандаж и разрязах една вътрешна да стане като бандаж и стана и до сега съм с него :D :D
Drag ZX2
Аватар
draggerr

Рейтинг: 1121

Назад към Веломеханик