Искърското дефиле

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Искърското дефиле

Мнениеот Baldegar » Пет Авг 31, 2012 1:24 am

И аз ще се включа, ако планът е в сила. Като гледам профила на трака, през повечето време е равномерно изкачване. Тези 25+ км дали не може да се върнат към София с каране вместо влак?
Аватар
Baldegar

Рейтинг: 1210

Мнениеот milestone » Пет Авг 31, 2012 11:20 am

Може разбира се, ще решаваме на място. Това беше примерна схема, пък и 25 км. изглеждат малко. Има едно спускане към Кътина примерно, на което съм виждал само долния край и изглеждаше обещаващо. А изкачванията си се бутат на места.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот Yavkata » Пет Авг 31, 2012 1:19 pm

За спускане към Кътина може да ползавате този вариант:
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... 1-route060
Гарантирано приятен. :)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот APD » Пет Авг 31, 2012 3:26 pm

Baldegar написа:И аз ще се включа, ако планът е в сила. Като гледам профила на трака, през повечето време е равномерно изкачване. Тези 25+ км дали не може да се върнат към София с каране вместо влак?

Мисля и аз да дойда, и наистина какъв ще е проблема да се върнем обратно?
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот milestone » Пет Авг 31, 2012 6:36 pm

Yavkata написа:За спускане към Кътина може да ползавате този вариант:
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... 1-route060
Гарантирано приятен. :)

Да, точно източният клон от този маршрут имах предвид, че предния път обърках един разклон накрая. Значи и малко протекция няма да е излишна ако решим да го направим.
(Докъде я докарах на дърти години).
А идеята за влака беше защото са ми много тегави тези асфалтови връщания, но от Кътина - Доброславци не е чак толкова неприятно.
Аватар
milestone

Мнениеот Baldegar » Пет Авг 31, 2012 10:07 pm

Ще дойда утре (събота) с автобуса в центъра на Доброславци. По разписание трябва да е там към 11:05-11:10. Оставете някакви телефони на лични, да мога да ви звънна, ако нещо се бави рейса или не можем да се намерим. И аз ви пускам моя тел. на лични.
Аватар
Baldegar

Мнениеот APD » Съб Сеп 01, 2012 9:42 pm

Добре бе, като се прибрах в нас и предната изфъска. 4 трънчета в групичка :^:
APD

Мнениеот Baldegar » Нед Сеп 02, 2012 11:07 pm

Milestone, благодаря ти за карането, което организира. Беше класика с всичките прелести и задължителни елементи, както си трябва. Струваше си всеки милиметър :)
APD, добре че не спряхме за по още една бира - щеше да се прибираш на задна ;)
Аватар
Baldegar

Мнениеот milestone » Вто Сеп 04, 2012 9:46 am

Моля, пак заповядай ... опаааа, аз бях обещал да няма пак :D
За информация на оплакващите се вчера погледнах GPSa, който показваше 25 км. изминато разстояние и 800 м. сумарно изкачване от Доброславци до Кътина, което дори и с двайсетината километра общо отиване и връщане са си срамни цифри.
Аватар
milestone

Мнениеот APD » Сря Сеп 05, 2012 8:13 pm

При мен 20км на скапания телефон, нали по-късно го пуснах.
Мисля обаче да мина на 38 + 28 или на старото 42 + 28, макар че много мразя декланшорите :xx(:
APD

Мнениеот Use.Less » Сря Юли 03, 2013 10:31 am

Маршрута предложен малко по-рано от Dob111 Балша - Своге е много хубав наистина! Препоръчвам!

Разбира се, първия участък е доста стръмен и чакълест и там вероятно ще се побута, но после като се открие един хубав черен път надолу-нагоре. А гледките - докъдето око зърне все нагънатите била на Стара планина и Витоша на юг.

Последните около 5 км към Своге е жестокото всикоскоростно спускане... хубава награда за цялото бъхтене нагоре. :D

Вода и рекички няма да срещнете (ако следвате трака), затова си носете. В центъра на Балша има чешма и магазинче. Автобус от София също ходи до там редовно мисля, макар, че не съм готова да се закълна. :D

Но без GPS трак има риск да се загубите и да не стигнете точно до Своге. Затова, ако не сте го карали, по-добре се снабдете с такъв, тъй като има доста разклонения.
От гледна точка на техничност - нищо извънредно.
I love the dirt.
Аватар
Use.Less

Рейтинг: 1823

Мнениеот Петър Велков » Чет Юли 04, 2013 12:48 pm

До Балша ходи автобус 30, тръгващ от Обеля. На който му трябва де - аз живея на края на Костинброд и цялото си детство съм прекарал с колелото по баирите над Балша :D
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Рейтинг: 2000

Предишна

Назад към Индивидуални карания