Нацепени гуми SCHWALBE BLACK JACK

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нацепени гуми SCHWALBE BLACK JACK

Мнениеот krach » Нед Сеп 02, 2012 1:48 pm

Здравейте, вчера обикаляйки балкана и поседнал за поредна почивка забелязах нещо странно. Предната гума леко се е нацепила, предимно в основата на страничните грайфери. Гумата е:
- SCHWALBE BLACK JACK 26” x 2,10 с подсилена оплетка (50 EPI) и тегло от 740 гр;
- ACTIVE LINE. (от сайта на крос за моедла GRX8)
Колелото е ново, Април месец е купувано, и като километри е на 1600-1700 горе долу. От тях 500-600 са извън пътя.

Някой имал ли е този проблем и при какви ситуации. Възможно ли е от слънцето да се нацепят? Въпреки че на един приятел колелото е със същите гуми и е една година по - старо и неговото седи на балкона където яко го пече слънцето но няма този проблем.

Може ли самите гуми да са стари, да са седели много време някъде или нещо друго?
Малко по - късно ще сложа снимки.
krach

Рейтинг: 1451

Re: Нацепени гуми SCHWALBE BLACK JACK

Мнениеот grebo » Пон Сеп 03, 2012 8:24 am

Ами, за предположенията ти - в правилна посока са, особено ако е съхранявано на витрина, или както често става - пред магазина, което за гумата си е неправилно съхранение. За карането - нямаш ядове, джиткай така. За картинките - мисля, че ми е ясно к'во ще видя там, ама слагай - 1 картина говори повече от 1000 думи. Пък и току виж ни изненадаш с невероятни фотографски заложби. :P :beer:
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот krach » Вто Сеп 04, 2012 7:43 pm

Днес ПАК спуках гума....и взех яко да се нервирам и ще сменям гумите.
krach

Мнениеот grebo » Съб Сеп 08, 2012 11:25 pm

А стига бе!?! Да не би да си го карал колелото? :bigeyes:
Ми, карай ВИНАГИ с лепенки и резервна вътрешна + помпа. Във форума има доста инфо за видове гуми, повреди по гумите, и методи за тяхното отстраняване. :beer:
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот krach » Нед Сеп 09, 2012 8:47 pm

Аз винаги карам с комплект репатрак. Но проблема тук е че пукам гума общо взето коагто някой погледне гумата по накриво
krach

Мнениеот penmark » Нед Сеп 09, 2012 8:50 pm

Карал си я мека и си ѝ е*ал мамата.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот eternal_cycle » Нед Сеп 09, 2012 9:28 pm

Интересни хора сте вие :D
Вчера вечерта, след едно леко каране, пиехме бира с карантия на една кръчма и докато си чаках мезето,на майтап преброих щетите по резервната си вътрешна - 28 лепенки за сезон и малко.
А колко хляб има още в нея :agree:
Караш ли , особено в Пловдивско, ще пукаш всеки път. Тва е положението :beer:
Аватар
eternal_cycle

Рейтинг: 1315

Мнениеот Yavkata » Пон Сеп 10, 2012 6:11 am

Блек Джак са си нисък клас гума. Явно като състав гумата не е с много добро качество. Карал съм преди време токъв модел и ми направи впечатление подобен "проблем". Това , че се виждат цепки по страничните грайфери след 1700 км не е болка, защото централния грайфер на гумата и без това се изтрива за около 2500км.
@eternal_cycle защо не се замислиш за гуми с боза или инвестиция за безкамерни? При 28 лепенки вътрешната ти гума тежи вече колкото такава с "боза". Отделно , че средстата които си инвестирал в лепило и лепенки се доближават до цената на вътрешна с "боза".
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот eternal_cycle » Пон Сеп 10, 2012 7:44 am

:offtopic: @Yavkata, имам само един велосипед, който карам освен в планината, около 3300 км на година в града.
Сам разбираш колко ще изкара комбинацията Nobby Nick/Nevegal на асфалта.
Всякак съм го смятал, и с втори велосипед (който нямам къде да държа), и с втори чифт капли с градски гуми...
Засега съм свикнал така - въртя гумите, лепя и тва е. По груби сметки 28 лепенки не струват повече от 5 лева в никой случай, а ако лепиш с Vipal, дори доста по-малко като тегло и цена.
Естествено времето нема кой да ми го плати :D
Колкото до теглото на вътрешната с пораженията - не е толкова страшно. Гумата е Максис ултралайт, а още теглото и не е по-голямо от това на нормална вътрешна.
Тези дни ще измеря от любопитство и ще пиша :)
Има едно друго решение, което работи, но компромисите са откъм тегло и сцепление.
Нарича се Rubena Harpie
Гумата има страхотна защита срещу пукане. Към писаното в статичта мога да добавя, че моята я изтеглих 820 грама и че монтажът и демонтажът й са малък кошмар :D
Голямо предимство е цената й - мисля я взех за 25 лева.

@krach, покарай си още с тези гуми. За града и за по-леки черни пътища ще ти вършат перфектна работа и дълго ще ти служат.
Не бързай със смените, докато не разбереш точно от какви гуми имаш нужда. :beer:
Аватар
eternal_cycle

Рейтинг: 1315

Мнениеот krach » Пон Сеп 10, 2012 9:59 am

Питането ми беше продиктувано по - скоро от факта, че един приятел е със същите и са значително по - запазени пък са 1 година по - стари (ясно е че карането е фактор, но мога да кажа, че караме приблизително еднакво и като начин и като разстояние, аз малко повече из града цъкам, с него - ходя на работа, но пък той го кара една година повече). Също така ми беше интересно дали не са просто зле съхранявани в магазина/склада и заради това да здават толкова бързо. За из града имат още хляб в тях, но догодина 100% ще сменя за ходене по черно.
krach

Мнениеот chekapera » Съб Сеп 15, 2012 3:52 pm

Просто са ти сложили престояли гуми. Знаеш,че като несе съхраняват правилно се скапват,с всичко съдържащо гума е така.
chekapera

Рейтинг: 1191

Мнениеот krach » Съб Сеп 15, 2012 7:51 pm

Четох, негативни постове по адрес на крс и викам баси хората къв късмет имат. :rofl: Те и моя са. :lol: :lol:
krach

Назад към Общ форум