Ако бяхте на мое място... (съвет са покупка)

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Ако бяхте на мое място... (съвет са покупка)

Мнениеот Ивайло » Съб Сеп 01, 2012 4:59 pm

Сериозно обмислям покупка на Canyon Yellowstone 5.0, така че, момчета, дайте някакви отзиви, най-вече за "-" на модела. Поизчетох доста англоезични форуми за този модел, но там оплакванията са от рода, че няма възможност да се тества велосипедът преди покупка (освен ако не отидеш до шоурума в Кобленц) или че не се доставя в Швейцария или САЩ и др. под., но по отношение самия велосипед - само суперлативи като съотношение цена/спецификации.
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот martin54 » Съб Сеп 01, 2012 10:59 pm

Да ти кажа за тези пари не намерих по-добро ново колело, единственото което е с по-добри компоненти и е съвсем мъничко по-скъпо е един Radon, но radon не доставят до БГ и за това при мен отпадна като вариант, иначе вилката му беше по-добра и някои компоненти също.
Ето го и въпросното:
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR ... 18364_.htm
Иначе до сега не съм имал някакви сериозни проблеми, а и не мога да изкажа компетентно мнение, защото не съм голям разбирач на колелата.
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Рейтинг: 1225

Мнениеот Ивайло » Нед Сеп 02, 2012 2:43 pm

martin54 написа:Да ти кажа за тези пари не намерих по-добро ново колело, единственото което е с по-добри компоненти и е съвсем мъничко по-скъпо е един Radon, но radon не доставят до БГ и за това при мен отпадна като вариант, иначе вилката му беше по-добра и някои компоненти също.
Ето го и въпросното:
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR ... 18364_.htm
Иначе до сега не съм имал някакви сериозни проблеми, а и не мога да изкажа компетентно мнение, защото не съм голям разбирач на колелата.

Благодаря за линка! :beer: Този Radon наистина е с малко по-добри компоненти и с по-добра вилка. Вярно е, че нямат доставка до България, но имат опция - доставка до магазина на техен дилър, който сглобява и настройва велосипеда за скромната цена от 30 Евро. При положение, че пътувам до Германия по други поводи, това си е нелош вариант. В края на краищата, като сметна цена + разходи за доставка, разликата в полза на Canyon идва към 50 Евро. Все пак, ако се сметне разликата в цената (а следователно и в качествата) на двете вилки, ако се купуват отделно, нещата стоят в полза на Radon. Но това засега си е чиста теория... :D
Аватар
Ивайло

Мнениеот martin54 » Нед Сеп 02, 2012 6:38 pm

Дам така е, а това зглобяване за 30Е си е доста, canyon идва в такова състояние, че сам може да си го сглобиш за 10мин. На мен лично ми го сглоби Райко от магазин Колелото за 10 лв.
Ако наистина ходиш до Германия може да се пробваш, но не давай 30Е за глупости :)
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Мнениеот Ивайло » Пон Сеп 03, 2012 3:51 pm

martin54 написа:Дам така е, а това зглобяване за 30Е си е доста, canyon идва в такова състояние, че сам може да си го сглобиш за 10мин. На мен лично ми го сглоби Райко от магазин Колелото за 10 лв.
Ако наистина ходиш до Германия може да се пробваш, но не давай 30Е за глупости :)

Всъщност тази такса от 30Е се плаща неизбежно ако поискаш доставката да бъде до посочен от теб дилър/магазин. Иначе сглобяването е абсолютно елементарно. Откачена е само предната гума и кормилото е извадено от лапата, и това е всичко. Но днес гледам, че ето това е с 50Е отстъпка, което прави цената изключително добра.
Аватар
Ивайло

Мнениеот martin54 » Пон Сеп 03, 2012 3:56 pm

Вземай го и после ще се похвалиш като пристигне :)
Че сезона си е към края!
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Мнениеот Ивайло » Пет Сеп 14, 2012 9:27 pm

Айде да се похваля - поръчах ето Този Radon и сега чакам доставката. Ще споделя впечатления като пристигне. :) С промоцията, която хванах цената идва доста под тази от сайта дори с доставката до Бг.
Аватар
Ивайло

Мнениеот penmark » Пет Сеп 14, 2012 9:29 pm

Адската машина е тва! Да снимаш като дойде. :beer:
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот martin54 » Пет Сеп 14, 2012 10:21 pm

Стига бе, сериозно ли , колко се връзва ?
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Мнениеот Ивайло » Съб Сеп 15, 2012 8:18 am

penmark написа:Адската машина е тва! Да снимаш като дойде. :beer:

Естествено, че ще има картинки като дойде! :D

martin54 написа:Стига бе, сериозно ли , колко се връзва ?

750 евро с доставката до България. Между другото на теб специално дължа сериозна почерпка, че ми даде линк към този производител, за който не бях чувал преди! :beer:
Аватар
Ивайло

Мнениеот martin54 » Нед Сеп 16, 2012 4:27 pm

С удоволствие, може и едно каране да направим, а и да сравним колелцата, ако ми хареса може и аз да взема едно такова за приятелката :)
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри