търся информация, относно ретро велосипед

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

търся информация, относно ретро велосипед

Мнениеот golftd » Пон Сеп 03, 2012 7:37 am

Здравейте , съмнявам се , че някой може да е запознат в детайли с началните производства на велосипед "Балкан", но все пак да кажа на кратко.Захванах се да приведа в оригиналния си вид велосипед "Балкан" от края на 50-те,началото на 60-те, в последствие ми попадна още един подобен за" донор", но може би е още по-стар.Точно това ме интересува - някой дали знае кой е по-ранен модел - този , който имам отдавна или "донора" .Ето и основните разлики - на моя седалката е с естествена кожа тъмно кафява със щампа "Димитър Благоев" Габрово , с метална емблема "Ловеч" и с масивни двойни пружини.На "донора" е същата , но кожата е по-оранжево-кафява и без двойни пружини,много наподобяваща на тази на Диамант. На моя има бели кантове освен по цялото колело и по каплите (които са вишневи оригинално в цвета на рамата) , на донора също са боядисани оригинално вишневи, но без кантове.Донора дойде с бели изключително стари гуми , немски , вероятно е да са оригиналните, както и контрата е "Renak" с гресьорка с капаче , която се използва при немските велосипеди "Диамант", а на моето е също немско "Супер Гранит", което обаче не съм виждал при "Диамант".Та съдейки по това изцяло немско влияние се чудя дали пък "донора" не е с една идея по-стар.Още повече,че "Диамант" са много преди серийното производство на "Балкан", което започва през 57-ма.Иначе всички останали неща са си типични за ретро велосипедите - лостова спирачка , голям никелиран фар и т.н.Чудя се кое оборудване да ползвам , затова създадох тази тема.А иначе съм 100% сигурен, че движенията не са подменяни , както и седалките , всичко си е от далечното минало.
golftd

Рейтинг: 1200

Re: търся информация, относно ретро велосипед

Мнениеот LyuboKolev » Пон Сеп 03, 2012 7:44 pm

Не пише от кой град си. Отиваш в Сфията на Поп Богомол 35 и търсиш Сашо. Той знае всичко. Ако те мързи ще ти пусна мобилен само след негово съгласие на ЛС.
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Re: търся информация, относно ретро велосипед

Мнениеот golftd » Пон Сеп 03, 2012 10:32 pm

от Поморие съм , далече ми е София - евентуално мобилен ще е добре ако се съгласи въпросния човек.

даже по-добре ще е електронна поща тъкмо нагледно да му пратя снимки да каже кое е оригинално , от кои години е и т.н. ... (освен ако не е някой възрастен човек де, който не ползва нет)
golftd

Рейтинг: 1200

Назад към Общ форум