За пешеходците и велоалеите

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: За пешеходците и велоалеите

Мнениеот cne » Вто Юли 10, 2012 11:00 pm

Slade написа:Ами като начало трябва да поставят малко натрапваща се маркировка и знаци за идиоти, като в Лондон например (mind the gap, look right и т.н.) - нещо от сорта на "ходенето по велоалеята e опасно за живота"; "не ходи по велоалеята"; "забранено за пешеходци", снимки на размазан пешеходец и т.н. Може пък 1 от 10 пешака да се сети, че няма работа там, поне ще е нещо.

Много конструктивно мнение. Първосигнално се въодушевих за една нощна акция за маркиране на алеите - колко му е, няколко флакона, 2-3 шаблона и ентусиазъм. Въпросът е, че това е работа на общината, следователно по-правилният подход би бил да се ръчка общината за по-добро обозначаване на алеите. Дали да не задръстим пощата на общината ( тук май говорим конкретно за Столична община, но това важи за всеки град в страната) с писма, които изтъкват необходимостта от по-ясна маркировка, поне докато хората свикнат с предназначението на алеите. Ясно ми е, че нова маркировка в нашата реалност тип "тука е така" е предпоставка за поредното източване на обшински/държавни пари и половинчато свършена работа и все пак това ми се струва разумното действие в случая...

П.П. Вече драснах едно писмо до председателя на комисията по транспорта в общината (http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp за заинтересуваните)
chin up
Аватар
cne

Рейтинг: 1556

Мнениеот zax983 » Пон Сеп 03, 2012 3:00 pm

Никога няма да си променя позицията, а тя е че пешеходците са най-големите олигофрени. Разбира се след това са шибаняците с МПС-тата, които уж са минали някакви курсове и т.н. поне трябва правилата за движение да спазват, но в крайна сметка действат на принципа че с предимство е по-големият...

Аз съм и пешеходец имам и книжка за електрокар, така че следва да мога да погледна от всяка позиция, нали? "автомобилистите" ако мога така да ги нарека трябва да се научат че пътя не е техен, а на всички, но понеже няма да се научат, следва да бъде разделен и след като има установени вече някакви правила, какво правят тези шибаняци пешеходците на велоалеята?!

Сложих си тромба един ден, да видя ще има ли ефект? Спирам и до гъза дебел на тетката, надувам тромбата, целулита и чак вибрира и не мърда бе... Как да не я блъснеш ми кажи, как?! Разбира се от нормална човешка реакция ще се пребиеш за да не я блъснеш, както аз оня ден. И чак ти ще си виновен... Вече ще ги блъскам нарочно, поне да не се пребия а и да знам за какво съм виновен. Сложили ми 1 метър алейка, че и оградена и от двете страни, да няма къде да избягаш, платно за колите 20 метра, тротоар за пешеходците 10 метра, какво по дяволите правят на алеята, марзи ги да се качат на тротоара?!
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Мнениеот verk » Пон Сеп 03, 2012 3:20 pm

Аз ако видя некой на велоалеята поднасям задната гума към него и леко го лизвам.Само така ще се научат да не ходят по велоалеята,с думи не става убедил съм се.
Аватар
verk

Рейтинг: 1118

Мнениеот zax983 » Пон Сеп 03, 2012 3:35 pm

hitrata_lisi4ka написа:Не смятам, че с обиди и грубости ще се постигне нещо. Винаги като сме карали по велоалея с мъжа ми, винаги ако е имало хора са ни правили път. А и като бутнеш човек на земята какво постигаш? Утре дете ще се разхожда по велоалеята и него ли ще бутнеш?

ДА, на 100% съм съгласен с Животното. И утре ако видя едно определено дете по алеята ще го бутна, даже ще се засиля, мама му мръсна! Защото едно такова тъпо копеле счупи глезена на приятелката ми, така че тя сега въобще не може да кара колело... Която кара бавничко и внимателно, но то както си е седяло изведнъж е решило да удари един спринт и да мине през нея все едно я няма, всъщност буквално то я е блъснало и е минало през нея. И всеки такъв олигофрен който тича през глава, без да се огледа, без дори пред себе си да гледа, заслужава само едно, а именно да бъде блъснат и дори размазан, но да оживее и да прекара остатъка от живота си в инвалидна количка.

Значи ако го набарам, ще му счупя и двата глезена и ставите на коленцата ще му обърна, а после и на майка му и баща му!!! Но не иска да ми го покаже, защото наистина ще го направя, тъкмо вече трябва да е пълнолетен, та няма да имам никакви скрупули ако се окаже същия малоумен лайнар, какъвто е бил и като малко дете. И въобще не ми излизайте с умилителното определени "дете". Какво като е дете? Направо трябва да ги изследват и ако ще е малоумно да се прави аборт докато е време!

Иначе и аз си карам по големите булеварди главно, за да не си убивам скоростта. На тротоар не се качвам! Колкото до алеите, освен на ломско шосе, където просто няма как да не вляза в алеята, като е единствената направена както трябва. И цар борис ли беше този отвратителния булевард с паветата, и олигофренско направената алея смесена с пешеходна, пък то не са ненужни завои покрай спирки, дървета по средата, абе олигофрения пълна... Е там нямам избор заради павенцата и точно като Животното, ако някой ме засече едвам се сдържам да не го блъсна, ако не се отмести и нарочно го стряскам максимално. Някак си ако видя че не е нагъл а просто много тъп и не може да си избере посока, става ми жал и на мен, а не трябва защото глупостта не може да е орпавдание!

Разликата е само че аз съм доста по внушителен и не смеят да ме хранят, чак ми се извиняват в момента в който срещнат изражението на лицето ми, показващо колко мразя да натискам спирачка без основателна причина. След което продължават по тротоара, така че ефект има, дори без да кажа нищо :D

П.П. Има тротоари, има светофари, има пешеходни пътеки. Ако пресечеш на червено и те блъснат, кой е виновен? Разбира се че ти, без значение какво те е блъснало и защо те е блъснало!
Аватар
zax983

Мнениеот Antares » Пон Сеп 03, 2012 3:50 pm

Hail Hitler!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот zax983 » Пон Сеп 03, 2012 5:01 pm

7.62 написа:
contty написа:Аз пък плеснах една лелка по задника. :blush:

и на мен ми се е приисквало :D

Имаше предложения и зад врата, но малко да си отпуснеш ръката и може да приспиш някой така, особено ако е жена единственото позволено място за моята тежка лапа е задника, иначе ще каже че си я пребил. А най-добре в движение, направо ги мятам на тротоара, ако са от дебилния тип като мен и не подскачат сами като ги плеснеш :D

Лошото е че те не останаха задници достойни за моето пошляпване...

Но веднъж една кака така като я плеснах и то съвсем лекичко, че беше много слабичка, викам да не я счупя... Спирам след 500 метра на едно магазинче и се замотах, а тя ме настигнала и като се изсили милата да ми го върне в гръб и тя, такъв шамар ми изплющя че щеше да си обърне лакътя, та се смях доста после :rofl:

Къде е тръгнала срещу скалата, като съм 3 пъти по тежък от нея... Усмихнах и се с думите "виждаш ли защо не трябва да ходиш по алеята - дали аз ще те плесна или ти мен и при двата случая теб ще те заболи повече" и тя взе че се замисли и се съгласи, каза че ще ходи по алеята само когато иска да я плескат по задника. И то майтап майтап, но няма работа на алеята наистина, та и обясних че за такова готино задниче ще се прежаля и на тротоара да се кача :agree: абе разбрахме се :beer:

А днешните чалгарки директно си те псуват и на бой ти налитат като мъже са направо, че и повече, никакви жени не са... И нито от дума, нито от бой разбират ми се струва. Разчитат явно на това че няма да отвърна, или са малоумни. Кажи ми с какъв акъл ако си 40-50кг кифляк, ще слезеш от джипа с палка да ме биеш, само защото не си успяла да ме сгазиш качествено и то когато ти си в нарушение... Ама видиш ли колелото малко е одраскало джипа! И Само защото ми вади оръжие трябва да я пребия... Но нали съм джентълмен, само изтръгнах палката от ръцете й и я метнах обратно в джипа. А тя я взима и пак налита... Направо й казах да изчезва преди да съм и я заврял в гъза и чак тогава се усети че е сбъркала човека или може би просто не обича отзад. Даже доста бързо избяга, не успях да запиша номера, да и го зачукам наистина с една жалба. Но то наистина, като изключим това че не може да кара, освен ако не извади пистолет, няма как да представлява заплаха за мен и няма защо да и отвръщам, че после за човек да ме съдят, макар че ми остави една синка... Но се питам ако беше някой дришльо 50-60кг примерно, как да не я пребие, че при него тази синка ще е нещо счупено...

Извод: От човешка забележка най-много да си изядеш боя. Даже да си голям и страшен, ако си траеш пак ще ти налетят да те бият. Затова деца, жени, мъже, всичко под ножа... Друг начин да си вземат поука явно няма.
Аватар
zax983

Мнениеот edinmilion » Пон Сеп 03, 2012 6:12 pm

Ех ако имах пари да ти купя едно мачете :D ей така за подарък :lol:
edinmilion

Мнениеот Antares » Вто Сеп 04, 2012 8:29 am

zax983 написа:
With you strong, the dark side is, apprentice young.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Slade » Вто Сеп 04, 2012 9:04 am

zax983 написа:...
А днешните чалгарки директно си те псуват и на бой ти налитат като мъже са направо, че и повече, никакви жени не са... И нито от дума, нито от бой разбират ми се струва. Разчитат явно на това че няма да отвърна, или са малоумни. Кажи ми с какъв акъл ако си 40-50кг кифляк, ще слезеш от джипа с палка да ме биеш, само защото не си успяла да ме сгазиш качествено и то когато ти си в нарушение... Ама видиш ли колелото малко е одраскало джипа! И Само защото ми вади оръжие трябва да я пребия... Но нали съм джентълмен, само изтръгнах палката от ръцете й и я метнах обратно в джипа. А тя я взима и пак налита... Направо й казах да изчезва преди да съм и я заврял в гъза и чак тогава се усети че е сбъркала човека или може би просто не обича отзад. Даже доста бързо избяга, не успях да запиша номера, да и го зачукам наистина с една жалба. Но то наистина, като изключим това че не може да кара, освен ако не извади пистолет, няма как да представлява заплаха за мен и няма защо да и отвръщам, че после за човек да ме съдят, макар че ми остави една синка... Но се питам ако беше някой дришльо 50-60кг примерно, как да не я пребие, че при него тази синка ще е нещо счупено...

Извод: От човешка забележка най-много да си изядеш боя. Даже да си голям и страшен, ако си траеш пак ще ти налетят да те бият. Затова деца, жени, мъже, всичко под ножа... Друг начин да си вземат поука явно няма.

Вчера и аз щях да влезна през страничното стъкло на мерцедеса на една чалга звезда да й обясня колко не е права, но добре, че спирачките ме удържаха:
Както си карам по алеята до Борис, пресичам кръстовището на зелен за пешеходците светофар (някои ще кажат незаконно и то с прилична скорост), една чалга **рва с дебели устни излиза от локалното с ляв завой (позволено е само направо и надясно) и ми пресича пътя, подреждайки се в кръстовището върху пешеходната пътека и продължението на алеята, без изобщо да погледне кво се случва около нея. Назвънтях звънеца и я напсувах на сантиметри от стъклото й, а тя гледа все едно е най-праведната светица на земята и току що я е налетял изнасилвач-рецидивист.

Аз пък имам и друг проблем - карат си нашите колеги един до друг по велоалеята, приказват си и изобщо не е*ават да се сместят или да минат един зад друг, когато идвам срещу тях. Отстрани пешеходната част е пълна и няма как да ги заобиколя. Трябва ли да ги блъскам в такава ситуация с риск да се пребия сериозно и аз и да си повредя байка? Някой път ще пробвам с вдигане на предницата точно преди удара, струва ми се, че така поне няма да излетя над кормилото.
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот rumbala » Вто Сеп 04, 2012 11:52 am

Slade написа:
zax983 написа:...

Вчера и аз щях да влезна през страничното стъкло на мерцедеса на една чалга звезда да й обясня колко не е права, но добре, че спирачките ме удържаха:
Както си карам по алеята до Борис, пресичам кръстовището на зелен за пешеходците светофар (някои ще кажат незаконно и то с прилична скорост), една чалга **рва с дебели устни излиза от локалното с ляв завой (позволено е само направо и надясно) и ми пресича пътя, подреждайки се в кръстовището върху пешеходната пътека и продължението на алеята, без изобщо да погледне кво се случва около нея. Назвънтях звънеца и я напсувах на сантиметри от стъклото й, а тя гледа все едно е най-праведната светица на земята и току що я е налетял изнасилвач-рецидивист.

Аз пък имам и друг проблем - карат си нашите колеги един до друг по велоалеята, приказват си и изобщо не е*ават да се сместят или да минат един зад друг, когато идвам срещу тях. Отстрани пешеходната част е пълна и няма как да ги заобиколя. Трябва ли да ги блъскам в такава ситуация с риск да се пребия сериозно и аз и да си повредя байка? Някой път ще пробвам с вдигане на предницата точно преди удара, струва ми се, че така поне няма да излетя над кормилото.

С предна и директно в главата шут :)

Иначе аз съм го измислил. Монтирам две мачете на гриповете и режа всеки и всичко !
// In a world without walls who needs Windows ?
Аватар
rumbala

Рейтинг: 1273

Мнениеот mntcrazydh » Вто Сеп 04, 2012 6:40 pm

@rumbala:
Добре си го измислил, ама първо излез от филма.
ОН:
Ние в Монтана и велоалея нямаме... :xx(:
За контакти: Лично съобщение или скайп : kamenovbeamer От гр. Монтана съм.
Аватар
mntcrazydh

Рейтинг: 1221

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 04, 2012 10:46 pm

Все по-често се запитвам - дали голяма част от самите колоездачи имат умствения капацитет да ползват велоалеите?
Не е реално колко от тях брутално неадекватни... Да се запита човек как са оцелели до сега в този сурАв и кУрАв свЕт. :dontknow:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Вто Сеп 04, 2012 10:54 pm

Ако Хитлер и Сталин бяха живи, биха се гордяли с тази тема...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот vafi » Сря Сеп 05, 2012 10:18 am

Вчера пресичах на червено в нарушение пешеходна пътека , отсреща се зададе велосипедистка на средна възраст със забодени слушалки ... Изчаках я най-чинно на средата на платното с риск за живота, а тя подминавайки ме ми изчурулика сочейки ми светофара " На къде бе мамин златен ..." Стана ми едно такова топло топло :nuts: :lol:
Amsterdam is like the Tour de France. Just a lot of people on drugs riding bikes!!!
Аватар
vafi

Рейтинг: 1412

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 05, 2012 12:38 pm

Antares написа:Ако Хитлер и Сталин бяха живи, биха се гордяли с тази тема...

Скучно се повтаряш...
Нещо ново няма ли да измислиш?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Сря Сеп 05, 2012 3:19 pm

Всяко ново е добре забравено старо.

А ти няма ли да вложиш малко повече старание в изразните средства? "Скучно се повтаряш"?
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 05, 2012 3:21 pm

В този форум не възнамерявам да променям така любимият ми и уникален начин на изразяване. :magnify:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Сря Сеп 05, 2012 3:26 pm

...отделно, че въобще не говорех за теб. С теб би се гордял Доньо Донев...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 05, 2012 6:34 pm

А ти защо си мислиш, че съм сметнал обръщенията ти към теб? :dontknow:
Просто отбелязах как ставаш особено семпъл на моменти. :idea:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Crimson » Сря Сеп 05, 2012 6:35 pm

Alpina написа: .... на моменти. :idea:

:D
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот rumbala » Пет Сеп 21, 2012 4:56 pm

Вчера пък на улицата блъснах една патка, която се оглеждаше като кокошка пред снасяне, та й казаха на милата: "-Госпожо, на пътя сте ! Какво правите тук ?", та милата ми се извини...Стана ми жално...замислила се е за нещо женицата докато пресичала...добре че Juicy-то още важи, а тъпото, е че онея с металните замърсяващи машини няма да я видят и ще си го отнесе.....
Аватар
rumbala

Мнениеот Alpina » Пет Сеп 21, 2012 5:05 pm

Без "онея метални, замърсяващи машини", ще видиш колело през крив макарон :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот rumbala » Пет Сеп 21, 2012 5:06 pm

Alpina написа:Без "онея метални, замърсяващи машини", ще видиш колело през крив макарон :D

Марш...т'ва е форум за колифета :eyebrow: :eyebrow: :eyebrow: :rofl:
Аватар
rumbala

Предишна

Назад към Бла - Бла