HELP!

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

HELP!

Мнениеот moranelo » Вто Сеп 11, 2012 4:32 pm

Здравейте някой от вас знае ли къде мога да намеря долни крака за Rockshox Recon silver tk 2012,тъй като единия от болтовете на Post mount се пренави и разби резбата.
moranelo

Рейтинг: 1200

Re: HELP!

Мнениеот tishoh » Вто Сеп 11, 2012 9:46 pm

Не съм от специалистите във форума, но може би ще ти се наложи на "пренавитата" резба да се нареже нова резба /по-голяма/ , а след това най-вероятно ще трябва поради увеличения диаметър на единия болт да се увеличи диаметъра на съответните отвори в адаптера и в спирачния апарат. Тези евентуални действия ще трябва да се направят внимателно поради материалите от които се изработват чаркаляците макар, че в момента с превъртяла резба не може да се постави спирачен апарат и съответно няма как да я ползваш.
Три неща в живота не избягвай: вода която тече, вятър който вее, и светлина която грее.
-----------------
Cross Grip 924
tishoh

Рейтинг: 1240

Мнениеот moranelo » Сря Сеп 12, 2012 7:24 am

Вчера бях при един стругар и той предложи да пробие резбата още по навътре и да сложи по дълъг болт.Дали това ще закърпи положението
За по голям размер резба бях чел в една друга тема ама не ми пробива спирачния апарат.
moranelo

Мнениеот naskoj » Сря Сеп 12, 2012 11:08 am

Здравей,
хрумна ми една идея, но не знам колко е възможна.Вътре в ухото да се набият ( по скоро да се направи място за тях и така да се вкарат ) гайки със същата резба. Тъй като е с формата на шестоъгълник няма да се върти и ще може да се завие болта.Това ,което може да е проблем е отнемането от вътрешната страна на ухото за спирачка , може да стане прекалено слабо и да се спука.Питай въпросния стругар какво би казал за тази идея .

Винаги има вариант за нови ботуши.
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот VGC » Сря Сеп 12, 2012 11:33 am

naskoj написа:Винаги има вариант за нови ботуши.

Аз не съм виждал да се продават само ботуши, а пък и да има сигурно ще струват 2/3 от вилката. Идея е ако се намери някъде по света и у нас такава вилка за части, да се вземат ботушите от нея.
VGC

Рейтинг: 1225

Мнениеот WhiteBoy » Сря Сеп 12, 2012 11:34 am

И след като е сложил гайките, гледаш пукнатина :crazy:
Аватар
WhiteBoy

Рейтинг: 1147

Мнениеот Ozzie » Сря Сеп 12, 2012 8:44 pm

moranelo написа:Вчера бях при един стругар и той предложи да пробие резбата още по навътре и да сложи по дълъг болт.Дали това ще закърпи положението

Напълно е възможно.
Ако не стане и ако ти се правят експерименти - разпробиваш ухото напречно, цилиндрична втулка с резба...
Идеята ми е да се получи нещо близко до dropout-тите на Manitou, с тази разлика, че ти ще го приложиш на ухото за спирачката.

naskoj написа:Здравей,
хрумна ми една идея, но не знам колко е възможна.Вътре в ухото да се набият ( по скоро да се направи място

Напълно невъзможна за квартален стругар. Пък май и за който и да шлосер.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот moranelo » Чет Сеп 13, 2012 8:01 am

Получи се :bowdown: .Сложихме по дълъг болт и стана
moranelo

Назад към Продукти за крос-кънтри