Проблем: Ниско средно ;( Помощ

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем: Ниско средно ;( Помощ

Мнениеот EfoX » Сря Сеп 12, 2012 1:38 pm

Аз съм с BigHit 06 /мисля/. Отпред е 888 итал. RCX /насройките/ и стандартния DHX 222 отзад. Вилката странно защо но ми прави 17см. ход. Отзад шока е на долната дупка /18-19ход/. С плоча 40Т съм и при ботъмаут плочата се заравя в земята. В Чепеларе след един скок приземих на равно /направих ботум отпред и отзад/ и като се върнах да вида бях оставил канал с дълбочина около 4 см. сигурно. При скок на едни стълби като презимих имах чувството че плочата попречи да си направи целия ход. /направих светлинно шоу с искрите/. Приятел има същата рамка с 200мм вилка и А2С сигурно по малко и от мойто и няма такива проблеми- 38Т + башгардове и тн. при мен малка част от веригата се показва /разстоянието зависи от плочата/. Как да реша проблема /не се сещам защо го има/. 40т плоча не е кой кой знае какво и не трябва така да става....
И на 36-38 + друг башгард пак не мисля че ще мога да премахна 3 санта.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 5322_n.jpg

Поправете ме ако бъркам някъде
Поздрави :peace:
Specialized rider Skype: alpha.d0g. Fb: Еfo Аngelov Tel: 089 52 700 89
Аватар
EfoX

Рейтинг: 1220

Re: Проблем: Ниско средно ;( Помощ

Мнениеот draggerr » Сря Сеп 12, 2012 1:40 pm

Пробвай да направиш задния шок по твърд и проблема може да изчезне ...
Drag ZX2
Аватар
draggerr

Рейтинг: 1121

Мнениеот Skoinks » Сря Сеп 12, 2012 1:44 pm

Най-вероятно ти е прекалено мека пружината на шока. С колко либри си в момента и колко кила тежиш?
Scott Voltage FR20 2010; Rockshox Vivid 5.1 240mm; Marzocchi 888 2011;
Аватар
Skoinks

Рейтинг: 1200

Мнениеот EfoX » Сря Сеп 12, 2012 1:53 pm

Това го направих вече но не ме спаси на Чепеларе. Пружината е доста натегната 500х3.80 а вилката като и сложих доста компресия. на равно при натискане със всичка сила потъва около 3 санта /а преди беше половината ход че и малко повече/. Аз съм 77-70 кила. Твърдостта на колелото е като за 90-100 килограмен човек според мен. Не се сещам какво може да е сбъркано в колелото. Каквото и да е при ботъм не трява толкова много да заравя полочата :dontknow:

Пп Това става само при ботъм и на шока и на вилката едновременно
Аватар
EfoX

Мнениеот obelix » Сря Сеп 12, 2012 2:28 pm

С по-дълъг шок можеш да вдигнеш средното потенциално с много. Лошото е, че това е доста скъп подход. Не съм запознат с конкетната рамка, ако има различни дупки за монтиране, средното би трябвало да е най-високо при настройката за най-много ход. Ако не си на нея, може да пробваш.

Извадил ли си вилката докрай?

Наред ли е всичко с текущия ти шок? Може да пробваш повече компресия и bottom out контрол (демек, високо налягане в преливника и завиване навътре на камерата за да е с по-малък обем). Това няма да вдигне средното но ще направи издънването на задницата по-трудно.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот EfoX » Сря Сеп 12, 2012 2:46 pm

obelix написа:Наред ли е всичко с текущия ти шок? Може да пробваш повече компресия и bottom out контрол (демек, високо налягане в преливника и завиване навътре на камерата за да е с по-малък обем). Това няма да вдигне средното но ще направи издънването на задницата по-трудно.

Шока е DHX 3.0 напомпан е почти до край.
не съм усетил да не работи и да трака. може би е за смяна на маслото но си е изряден

По дълъг шок едва ли ще побере а и ще стане извратено /в лошия смисъл/.
2 дупки са- 200 ход и другата не знам 18 навярно - аз съм на долната зареди челния, че даже и така е забит.

по интересното защо това е само при мен. Приятел има боксер 09 - 200 ход отпред и няма проблеми 38Т+баш. а аз с Мз 06 и стеншъни побиращи пре спокойно 200 ход- след 17 ход които прави има още към 4 см
Аватар
EfoX

Мнениеот WhiteBoy » Сря Сеп 12, 2012 8:49 pm

Идвало ли ти е на акъла да обърнеш това http://www.prikachi.com/images/325/5262325U.jpg :lol:
Аватар
WhiteBoy

Рейтинг: 1147

Мнениеот obelix » Чет Сеп 13, 2012 11:16 am

EfoX написа:по интересното защо това е само при мен. Приятел има боксер 09 - 200 ход отпред и няма проблеми 38Т+баш. а аз с Мз 06 и стеншъни побиращи пре спокойно 200 ход- след 17 ход които прави има още към 4 см

Ами пробвай да разбереш. Премери при теб и при приятеля ти колко е A2C на вилката, на колко см от земята е оста на средното и колко е радиуса на плочата. Неговият шок колко твоя ли е дълъг и на същата дупка ли е? Възможно ли е приятелят ти просто да не прави bottom out?

Също така... това е изсмукана от пръстите идея, та: дали крайното положение на средното е еднакво при двете дупки за шока? Пробвай да свалиш пружината и да сгънеш задницата докрай при двете дупки и виж къде идва средното. Ако при по-дългоходовата дупка идва по-високо, карай на нея но с доста по-мека пружина за да имаш повече саг отзад и като седнеш, челният ъгъл да ти е ок.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Назад към Веломеханик