sujuka написа:Това сигурно ли е, че ще ме издържи мен и няма да му се счупи нещо след месец-два? Пак казвам - искам да е здрав във всяко отношение велосипед и честно казано не ми се занимава с каквито и да било ремонти, колкото и елементарни да са те.
Ozzie написа:sorry, но за тези пари и тези изисквания - не
Добре, колко най-малко би струвал един велосипед според моите нужди? И линк към такъв, ако може.
Ами колега, ако колелото го ползваш да ходиш само до работа (както си написал), няма да имаш проблеми с него.
Хубаво е средното движение да е касета, както и задните предавки да са на шлици (касета) , но тогава цената скача.
Но и тогава няма гаранция , че няма да се разлуфти. После минаваме на главини с капсуловани лагери, а там цените са още доста нагоре...но няма нищо вечно.
За теб като 2 метра човек ти препоръчвам велосипед с 28 цола гуми. Това което ти показах е с твърда вилка и отпада проблема с разлуфтването след време...за града до работа не ти трябва амортесьорна вилка(още повече и евтина).
Иначе това ако си го вземеш и после се наложи да се слага касета на задното движение , ще трябва освен главината , да се сменят и таралежа със зъбните колела, оттам се сменят и командите (щото са 6, а касетките започват от 7) ни става работата "Защо не дадох още някой лев и да си взема по хубаво колело"...Дерайльора и той може да се наложи да се смени.Грубо стотина лева.
Макар че гледам пише "ос касета"...да не вземе да излезе ,че е касетка отзад....да кажат по запознатите.
Ще ме споменаваш. Само да не е с лошо. Успех.
ТЪРСИ : Главина касета отзад-там най много се разлуфтва освен средното, но то е 15 лева касетата.
Задната главина поема всички удари когато караш и с тези килограми просто си заминава.
Моята като се разлуфти знаеш ли какво ми казаха в магазина..."Ами...велосипедите се изчисляват за велосипедисти до 70, макс 80 килограма" Е аз да се гръмна ли. Успех.