Велосипед за висок и пълен човек?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед за висок и пълен човек?

Мнениеот sujuka » Вто Авг 28, 2012 8:10 pm

Привет.
Искам да си купя велосипед, но честно казано нищо не им разбирам на модерните такива.

Висок съм 193см. и тежа 130кг. Велосипеда искам да го карам до работа и обратно, общо ~7-8км., както и из някой парк от време на време. Честно казано не съм ентусиаст, както може би са повечето потребители тука, затова и не ми се нрави идеята за 1000+лв. за велосипед. Реално ми трябва просто един здрав велосипед, като под здрав имам в предвид да може да носи килограмите ми и да не му се чупят елементите като солети на всеки няколко месеца. Като бюджет...да кажем 300-400лв. Има ли някакъв велосипед, който да отговаря на изискванията и да се вмества в бюджета?
Още нещо важно - всъщност аз не мога да карам велосипед :(. Навремето имаше спомагателни колелца на малките велосипеди, но на големите такива неща има ли?
sujuka

Рейтинг: 1200

Re: Велосипед за висок и пълен човек?

Мнениеот Ozzie » Вто Авг 28, 2012 8:17 pm

sorry, но за тези пари и тези изисквания - не
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот marine » Вто Авг 28, 2012 8:44 pm

Защо да няма... http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... -2012.html
Има гаранция велосипеда.
Вземай и карай.

Аз карам подобно и чак след 5 години задната главина се разлуфти и сложих една касетка .
marine

Рейтинг: 1160

Мнениеот sujuka » Сря Авг 29, 2012 1:55 pm

marine написа:Защо да няма... http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... -2012.html
Има гаранция велосипеда.
Вземай и карай.

Аз карам подобно и чак след 5 години задната главина се разлуфти и сложих една касетка .

Това сигурно ли е, че ще ме издържи мен и няма да му се счупи нещо след месец-два? Пак казвам - искам да е здрав във всяко отношение велосипед и честно казано не ми се занимава с каквито и да било ремонти, колкото и елементарни да са те.

Ozzie написа:sorry, но за тези пари и тези изисквания - не

Добре, колко най-малко би струвал един велосипед според моите нужди? И линк към такъв, ако може.
sujuka

Мнениеот Smok » Сря Авг 29, 2012 3:39 pm

Нищо сигурно няма в тоя живот.. Рамката и вилката са от стомана, според мен ще те издържи. Частите не са нищо особено, начален клас, но пък имаш гаранция.
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Рейтинг: 1245

Мнениеот gosh6o » Сря Авг 29, 2012 8:23 pm

Шосейка малко трудно ще балансира! Май по-добре някакъв начален all mountain, за да сме сигурни! Това ми изглежда добро http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2011.html и ако главината е на шлици ще е добре май :)
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Мнениеот Smok » Сря Авг 29, 2012 8:31 pm

Човека е 1.93см, тоя 17 инчов драг...
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Рейтинг: 1245

Мнениеот gosh6o » Сря Авг 29, 2012 8:33 pm

Ако трябва ще си вземе ново по-дълго колче!
Аватар
gosh6o

Мнениеот did » Сря Авг 29, 2012 8:34 pm

gosh6o написа:Ако трябва ще си вземе ново по-дълго колче!

Пишеш глупости. Рано ти е да даваш съвети!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот gosh6o » Сря Авг 29, 2012 8:38 pm

did написа:
gosh6o написа:Ако трябва ще си вземе ново по-дълго колче!

Пишеш глупости. Рано ти е да даваш съвети!

И това го има!
Аватар
gosh6o

Мнениеот marine » Сря Авг 29, 2012 9:34 pm

sujuka написа:
marine написа:Защо да няма... http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... -2012.html
Има гаранция велосипеда.
Вземай и карай.

Това сигурно ли е, че ще ме издържи мен и няма да му се счупи нещо след месец-два? Пак казвам - искам да е здрав във всяко отношение велосипед и честно казано не ми се занимава с каквито и да било ремонти, колкото и елементарни да са те.

Ozzie написа:sorry, но за тези пари и тези изисквания - не

Добре, колко най-малко би струвал един велосипед според моите нужди? И линк към такъв, ако може.

Ами колега, ако колелото го ползваш да ходиш само до работа (както си написал), няма да имаш проблеми с него.
Хубаво е средното движение да е касета, както и задните предавки да са на шлици (касета) , но тогава цената скача.
Но и тогава няма гаранция , че няма да се разлуфти. После минаваме на главини с капсуловани лагери, а там цените са още доста нагоре...но няма нищо вечно.
За теб като 2 метра човек ти препоръчвам велосипед с 28 цола гуми. Това което ти показах е с твърда вилка и отпада проблема с разлуфтването след време...за града до работа не ти трябва амортесьорна вилка(още повече и евтина).
Иначе това ако си го вземеш и после се наложи да се слага касета на задното движение , ще трябва освен главината , да се сменят и таралежа със зъбните колела, оттам се сменят и командите (щото са 6, а касетките започват от 7) ни става работата "Защо не дадох още някой лев и да си взема по хубаво колело"...Дерайльора и той може да се наложи да се смени.Грубо стотина лева.
Макар че гледам пише "ос касета"...да не вземе да излезе ,че е касетка отзад....да кажат по запознатите.
Ще ме споменаваш. Само да не е с лошо. Успех.
ТЪРСИ : Главина касета отзад-там най много се разлуфтва освен средното, но то е 15 лева касетата.
Задната главина поема всички удари когато караш и с тези килограми просто си заминава.
Моята като се разлуфти знаеш ли какво ми казаха в магазина..."Ами...велосипедите се изчисляват за велосипедисти до 70, макс 80 килограма" Е аз да се гръмна ли. Успех.
marine

Рейтинг: 1160

Мнениеот marsa » Сря Авг 29, 2012 9:47 pm

Според мен за теб най- доброто е да вземеш един от най- евтините и доказали се модели - Drag Hacker:
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2012.html

С уговорката, че го взимаш нов от магазина и има гаранция. Велосипедът е със стоманена рамка, която според мен е по- удачна, има и практически същият, но с алуминиева - Drag ZX1 2012:
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2012.html

И двата имат размер на рамката до 22 инча (в наличност), която трябва да е подходяща за теб. Има го момента, че ти тепърва ще се учиш да караш велосипед и вероятно ще падаш и не е изключено да се откажеш още на ниво парк. Според мен не инвестирай в нищо повече от тези двата, след като имаш някаква гаранция. Надявам се да няма някаква клауза касаеща теглото на потребителя, не е зле да проучиш въпроса преди покупката.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот stuntman » Чет Сеп 13, 2012 11:19 am

A защо не пробваш това http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... tml#idTab1 малко по-скъп е но е много надежден(лично съм карал такъв) рамката е от алуминий вилката е що годе добра за градски условия(според мен няма да ти трябва с по-голям ход)
Самото колело е голямо и ще може да те издържи дори ще може да ходиш на пазар с него защото има възможност за поставяне на багажник.Частите му не се скапват бързо най-много да спукаш гума :D
stuntman

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти